Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Probleme cu ridicarea gunoiului la Alba Iulia. Din nou, mormane de deșeuri pe străzi din oraș

Publicat

Din nou probleme cu colectarea gunoiului la Alba Iulia. Au fost semnalate deșeuri neridicate în mai multe zone din oraș. Ar fi vorba despre ”incapacitatea de procesare de la centrul de deșeuri de la Galda de Jos”.

UPDATE: ”Depozitul de la Galda poate procesa deșeurile din întreg județul. Nu există probleme privind preluarea deșeurilor. Problema punctuală de la Alba Iulia (privind colectarea deșeurilor) se va discuta luni”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba, pentru Alba24.ro.

”Alba Iulia sufocată de gunoaie, pe străzile Vasile Goldiș, Gladiolelor, Gheorghe Pop de Băsești, munți de gunoaie la tarif mai mare! Nu se poate așa ceva”, a transmis un cititor Alba24.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au confirmat că sunt probleme cauzate de ”incapacitatea de procesare de la centrul de deșeuri de la Galda de Jos”.

Potrivit surselor citate, autoritățile locale și județene vor a avea o întâlnire luni pentru a fi găsite soluții.

Autoritățile județene au anunțat din 7 mai operaționalizarea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor de la Galda de Jos, după ce municipiul și alte localități din județ au mai trecut printr-o ”criză a gunoaielor”.

Sistemul este operat de către Asocierea RER VEST SA și Retim Ecologic Service SA, în baza contractului nr. 3026/248/09.02.2021 încheiat cu Consiliul Județean Alba, ca are ca obiect delegarea prin concesiune a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale realizate în cadrul Proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba, respectiv:

  • transferul deșeurilor municipale și asimilabile, deșeurilor din parcuri și grădini, deșeurilor stradale, cu excepția celor cu regim special, prin stațiile de transfer Tărtăria și Blaj;
  • sortarea deșeurilor municipale și asimilabile prin Stația de sortare din cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Galda de Jos;
  • organizarea prelucrării, neutralizării și valorificării deșeurilor municipale și asimilabile, deșeurilor din parcuri și grădini, deșeurilor stradale prin Stația de Tratare Mecano-Biologică din cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Galda de Jos;
  • depozitarea controlată a deșeurilor municipale în Depozitul ecologic de deșeuri Galda de Jos;
    stocarea temporară în cadrul CMID Galda de Jos/Stația de trasfer Tărtăria/Stația de transfer Blaj, valorificarea/eliminarea deșeurilor voluminoase provenite de la populație și agenți economici, neasimilabile celor menajere (mobilier, deșeuri de echipamente electrice și electronice etc.);
  • stocarea temporară în cadrul CMID Galda de Jos/Stația de trasfer Tărtăria/Stația de transfer Blaj, eliminarea deșeurilor periculoase din deșeurile municipale rezultate din îngrijiri medicale acordate la domiciliu pacientului sau cele rezultate din activitatea de îngrijiri medicale acordate în cabinete medicale amplasate în condominii, cu același regim cu cel al deșeurilor periculoase rezultate din activitatea medicală, conform reglementărilor legale specifice;
  • stocarea temporară , valorificarea/eliminarea DEEE-urilor provenite de la populație și de la agenții economici.

În actualizare

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Altul

    duminică, 23.05.2021 at 13:02

    Abureli și iarăși abureli ale tuturor politicienilor incapabili să gestioneze promt orice problemă. Ba că una e verde când cealaltă e roșie, ba că iarna nu-i ca vara, conform principiului băsesc, ba că Galda nu înghite corect gunoiul din Alba, ba că nici gunoiul nu mai e ce-a fost…. De asemenea genoflexiuni logice toată lumea s-a săturat, poate cu asupra de măsură….. Vorbe și vorbeți, atât !

  2. Maria

    duminică, 23.05.2021 at 17:32

    Ruşine autorităților, este bine că ştiu să ia bani mulți!

  3. pilu

    luni, 24.05.2021 at 10:52

    Intr-adevar USR-ul are alta politica, asa cum au declarat in campanie. Asemenea politica nu se regaseste nici unde in lume si pe care cred ca au uitat sa o puna in practica.
    Mai nea Plesa, ca primar nu-ti pot spune, te-am vazut azi dimineata pe la 9,15 cum parcai dincolo de bariera. Si acolo era un morman de gunoi de la piata, pe care se pare ca nu l-ai vazut din cauza functiei la care ai ajuns. Ma, trezete-te odata.

  4. Gelu Stoian

    marți, 25.05.2021 at 09:06

    Asa ESTE , Doamna Maria : Un Articolas ATAT de Plin de FIERE – ! – , De PARCA TOT Municipiul Alba Iulia Ar Fi PLIN cu Deseuri – !!- , cand este vorba DOAR de TREI Strazi !!! Iar IN Fotografie , SE VAD doar PATRU Containere , Pline ” ochi ” , De pe Strada ( Secret de serviu , in ce Strada ANUME ???? ) si gunoi , aruncat pe jos , cat sa mai umple un al 4-lea !!!!! , In Plus „in curs de actualzre” , Care NU MAI APARE ! 100% ca ACEL ” ne-a transmis un cititor” Este Trimisul UNUI Parlamenar PSD de Alba !!!!!!! Gelu Stoian.

  5. Elena

    vineri, 28.05.2021 at 15:10

    Sunt si alte strazi de pe care nu s-au golit pubelele, am trecut cu masina pe bdul Horea care este foarte circulat si de 3 zile sunt pubelele la porti. Jos in santuri containere pline de gunoi neridicate si noi discutam cu primarul cum vede turismul in Alba Iulia. Dv. ati vazut cum curățau 2 oameni iazul cu pesti din șanturi? Scot namolul cu lopata, va puteti inchipui cat ramane pe lopata pana goleste in galeata si pe urma altul merge si goleste namolul pe marginea iazului. Turistii se prind de nas cand trec pe acolo. Asta este meserie, asa se face turism in Alba Iulia. Pe jumatate din terenurile din șanturi nu este cosita iarba, probabil ca apartine firmei care are si grajdurile, ei sunt de-ai casei si sar peste cateva etape, dar peste incasarea banilor nu sar. D-le Stoian matale traiesti in alta lume. Treci acum pe Horea si vezi pubelele pe trotuar, gunoiul trebuia ridicat miercuri, asa spuneau locatarii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax