Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Sute de pasionați de sporturi de iarnă au luat cu ”asalt” Domeniul Schiabil Șureanu


Publicat

Sute de iubitori ai sporturilor de iarnă au ”luat cu asalt” , sâmbătă dimineață, Domeniul Schiabil Șureanu. 

Datorită condițiilor meteo favorabile pentru schi sau snowbord, oamenii s-au așezat dis-de-dimineață, răbdători, la coada pentru telescaun.

În jurul orei 12.00, coada pentru telescau se întindea pe câteva sute de metri, iar mare parte dintre cei prezenți au respectat distanțarea fizică.

Domeniul de Schiabil Șureanu și-a deschis porțile în această iarnă, pe 12 decembrie 2020.

Reamintim căAsociația Turistică Munții Șureanu a lansat o petiție online pentru trecerea drumului de acces care leagă DN67C (Transalpina), de la Barajul Oașa, de Domeniul Schiabil Șureanu, din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în administrarea comunei Șugag.

CITEȘTE ȘI: Petiție online pentru trecerea drumului spre Poarta Raiului în administrarea comunei Șugag. Ce planuri are primarul comunei

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ovidiu

    sâmbătă, 09.01.2021 at 22:41

    Di nou a fost un scurt blocaj la urcare în jurul orei 11. Pentru telescaun trebuia sa astepti 40 de minute. Teleschiul de mai sus de Bar Ada nu a funcționat desi erau cozi imense atat la teleschiul de jos cât și la telescaun. Ar fi necesara o extibdere domeniului schiabil și de niște instalații moderne.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Reacția premierului Nicolae Ciucă la acuzația că și-a plagiat teza de doctorat

Publicat

Guvernul a transmis joi o declarație legată acuzația potrivit căreia premierul Ciucă și-a plagiat teza de doctorat. Acesta neagă că și-ar fi plagiat lucrarea și face apel la experiența sa în domeniul științelor militare. 

Precizare de presă a Prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă

Ca urmare a interesului manifestat public față de teza de doctorat „Dimensiunea angajării armatei României în operațiuni întrunite multinaționale”, pe care am susținut-o în anul 2003, la Universitatea Națională de Apărare (UNAp), am decis să solicit analizarea lucrării de către Comisia de Etică a UNAp – Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susținut teza de doctorat care are un pronunțat caracter specific domeniului Științe Militare.

Alegerea tematicii tezei de doctorat s-a bazat predominant pe experiența personală acumulata in misiunile internaționale la care am participat nemijlocit, individual sau împreună cu Batalionul 26 Infanterie: misiunea ONU de menținere a păcii din Angola (1996-1997), misiunea NATO din cadrul rezervei strategice a SACEUR pentru Balcanii de Vest (2000-2001) și misiunea de tip coaliție din Afganistan (2002).

Așadar, teza mea de doctorat înglobează, pe lângă cercetarea științifică și studiul teoretic, experiența acumulată în misiunile reale și exercițiile la care am participat, aceasta constituindu-se, în mod evident, contribuția originala proprie unei teze de doctorat corect elaborata.

În calitatea de militar, indiferent de poziția pe care am fost încadrat, mi-am îndeplinit întotdeauna atribuțiile, respectând principiile, legile și regulamentele militare care guvernează activitatea Armatei Române.

În acuzele publice se reclamă că unele referiri din notele de subsol nu apar și în lista bibliografică. Acest lucru nu arată altceva decât faptul că lucrarea a fost elaborată onest, fiind menționata cel puțin într-un loc sursa bibliografică.

Acuzațiile publice nu se pot susține științific in niciun fel, fapt ce poate fi dovedit si de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect și profesionist utilizată.

Sintagme si formulări standardizate specifice domeniului tezei de doctorat (gen “pilon de stabilitate” etc) nu trebuie ocolite atunci când tratezi un subiect sensibil – precum geopolitica – unde semantica trebuie neaparat să fie precisă, motiv pentru care anumite sintagme/formulări este obligatoriu să fie standardizate.

Din anul 2003, după susținere, teza mea de doctorat este publică și a putut și poate fi consultată la Biblioteca Universității Naționale de Apărare și la Biblioteca Națională.

Consider că am realizat lucrarea conform cerințelor legale existente la acea vreme și, în consecință, am inițiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etica a UNAp – Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat, în acord cu prevederile legale în vigoare, in spiritul OMEC Nr. 5229/2020 din 17 august 2020.

În măsura în care vor mai exista semne de întrebare, UNAp va fi îndreptățită sa solicite verificarea de către CNATDCU – Comisia 26 – Științe politice, studii de securitate, ştiinţe militare, informaţii și ordine publică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum a rămas o femeie fără portofel într-o parcare din Sebeș. Polițiștii au reținut un bărbat

Publicat

Un bărbat de 43 de ani din Sebeș a fost reținut de polițiști, după ce ar fi furat portofelul unei femei. Fapta s-a petrecut în parcarea unui supermarket din Sebeș. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 17 ianuarie 2022, polițiștii de investigații criminale din Sebeș au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 43 de ani, din Sebeș, care este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 15 ianuarie 2022, în jurul orei 12.30, în timp ce se afla în parcarea unui supermarket din Sebeș, ar fi sustras un portofel lăsat nesupravegheat pe un coș de cumpărături, de către o femeie de 27 de ani, din Cugir.  În portofel se afla suma de 2.000 lei și mai multe documente.

O parte din prejudiciu a fost recuperat de polițiști și predat păgubitei, iar cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

18 ianuarie: 16.760 de cazuri COVID și 70 de decese înregistrate în România. Numărul de infectări s-a dublat de la o zi la alta

Publicat

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 18 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.760 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 70 decese, dintre care 5 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.

Comparativ, luni erau raportate 8.118 cazuri în 24 de ore. Numărul infectărilor s-a dublat de la o zi la alta.

Datele vor fi completate la ora 13.00. Revenim cu amănunte.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de vânt puternic în sudul județului Alba și în alte zone din țară până miercuri

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat atenționările de vreme valabile pentru această perioadă.

COD GALBEN: marți, 18 ianuarie, până la ora 20.00 – intensificări susținute ale vântului

Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90-110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60-85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55-60 km/h.

COD GALBEN: de marți, 18 ianuarie, ora 20.00 până miercuri 19 ianuarie, ora 8.00 – intensificări susținute ale vântului

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini mari, vântul va avea în continuare rafale de 90-110 km/h, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea redusă.

Intensificări locale şi temporare ale vântului vor mai fi şi în restul zonei montane, cu viteze în general de 70-80 km/h, precum și în Moldova, Transilvania şi Dobrogea, în special pe litoral, cu viteze de 50-55 km/h.

sursă: meteoromania.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate