Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO ȘTIREA TA: Ultima zi pentru cazarea elevilor la Colegiul Militar Alba Iulia. Tinerii sunt testați pentru COVID

Publicat

Aglomerație la porțile Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Părinții și rudele elevilor militari au venit, de sâmbătă dimineața, să îi cazeze. La intrarea în colegiu, elevii sunt testați pentru coronavirus.

Prezentarea elevilor la colegiu a început încă de miercuri, 9 septembrie, astăzi fiind ultima zi, pentru elevii din clasele X-XI.

Vezi și 480 de tablete și 65 de laptopuri pentru dotarea Colegiului Național Militar din Alba Iulia

Toți elevii sunt testați pentru diagnosticare COVID-19 la intrarea în colegiu, potrivit informațiilor publicate de instituție.

În anul școlar 2020-2021, clasa a IX-a sunt admiși 27 de candidați din Alba, restul până la 120 fiind din alte județe din țară. Primul admis are media 10, un elev din județul Mureș (Luduș), iar ultima medie de intrare este 9.15.

Și la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia se vor respecta regulile sanitare impuse pentru unitățile de învățământ din țară.

Potrivit regulamentului actualizat al colegiului militar, durata orei de curs este de 50 de minute cu o pauză de 10 minute după fiecare oră. După a treia oră de curs pauza este de 20 de minute.

Vezi și Ce categorii de elevi și preșcolari trebuie să aducă adeverințe medicale de intrare în colectivitate, la începutul școlii

În situaţii deosebite şi pe o perioadă determinată, durata orelor de curs şi durata pauzelor pot fi modificate, cu aprobarea comandantului, la propunerea directorului adjunct. Elevii colegiilor naţionale militare au obligaţia să frecventeze cursurile, să respecte programul orar al unităţii, să se pregătească la fiecare disciplină de studiu, să îşi însuşească cunoştinţele prevăzute în programele şcolare, să îşi formeze şi să îşi dezvolte competenţele specifice profilului şi specializării.

Elevii trebuie să cunoască şi să respecte:

a) Constituţia României;

b) prezentele instrucţiuni şi regulamentul de organizare şi funcţionare al unităţii de învăţământ;

c) regulile de circulaţie şi normele igienico-sanitare individuale şi colective;

d) normele de securitate şi sănătate în muncă şi apărare împotriva incendiilor;

e) normele de protecţie a mediului;

f) normele de ordine şi disciplină specifice mediului militar;

g) conţinutul angajamentului semnat cu Ministerul Apărării Naţionale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax