Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Urme de roți de motor pe iarbă și gunoi aruncat în rezervația naturală Calcarele de la Ampoița

Publicat

Urme de roți de motciclete și gunoi: asta a găsit un bărbat, în zona rezervației naturale Calcarele de la Ampoița. 

Pozele postate de acesta pe Facebook ”vorbesc de la sine” iar în ele se poate vedea ce au lăsat în urmă cei care merg pe motoare de teren. 

Pe lângă multe roți de motocicletă, cei care au trecut în viteză prin rezervația naturală, au lăsat în urmă și mizerie.

Chiar dacă este rezervație naturală, iar accesul cu motociclete de teren, sau ATV-uri este interzis, acest fapt nu este luat în seamă.

Pozele în care se arată urmările lăsate în spate de motocicliști au fost postate pe Facebook, marți, 27 de un pasionat al sporturilor montane.

Cocalarul român loveste din nou.

Niște „curajosi”cu motoare au urcat până lângă pereții de la Ampoița. Dar asta nu a fost destul, au mai dat și niște ture în poiana de lângă. Să fie siguri ca fac iarba praf. Iar la sfârșit gunoaiele și-au abandonat deșeurile, a scris cel care a postat pozele pe Facebook.

Calcarele de la Ampoița

Calcarele de la Ampoiţa reprezintă o rezervaţie complexă, aflată pe teritoriul comunei Meteș. Este reprezentată de trei blocuri mari izolate de calcar (olistolite), înalte de 44 metri, 27 metri şi 15 metri.

Pe lângă interesul geologic, pietrele constituie şi un atrăgător obiectiv turistic, prin originalul peisaj, de o romantică sălbăticie, pe care îl oferă. Cei trei „monştri” de calcar sunt „aşezaţi” într-un peisaj superb, parcă şi mai evidenţiat de verdele crud al naturii.

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO Calcarele de la Ampoița, „străjerii” de la poarta de intrare în Munții Apuseni. Imagini cu drona din „Țara de Piatră”

Rezervația naturală este cunoscută sub mai multe denumiri: Pietrele de la Ampoița, Pietrele lui Bociacă, Pietrele Gomnușei sau Stogurile Popii.

Scopul principal al Rezervației Calcarele de la Ampoița este cel de conservare a diversității geologice și geomorfologice.

De asemenea se urmăreste excluderea și prevenirea activităților de exploatare sau utilizare a resurselor naturale care contravin obiectivului de conservare, precum și asigurarea de condiții pentru activitățile educaționale, recreative și de cercetare științifică.

Rezervația Calcarele de la Ampoița  este situată la marginea de sud a Munților Trascăului, pe versantul stâng al pârâului Ampoița, afluent pe stânga al Ampoiului; altitudine maximă 393 m, altitudine minimă 310 m, și are o suprafață de 0,2 ha .

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cornelia

    marți, 27.02.2024 at 17:34

    teritoriu esuat, amendati, luate motoarele smecherilor, se vede pe camerele video cine urca acolo!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax