Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO ȘTIREA TA: Zeci de oameni la coadă pentru deschiderea unui cont PFA, la sucursala ING Bank din Alba Iulia

Publicat

Zeci de albaiulieni au așteptat chiar și două ore la coadă, luni dimineața, în fata sucursalei ING Bank de pe Bulevardul Transilvaniei, pentru a-și deschide un cont PFA în care să primească ajutorul din partea statului.

Reprezentanții Ministerului Muncii au anunțat duminică că titularii de PFA care dețin conturi personale își pot deschide electronic cont pentru PFA, la aceeași bancă la care au contul personal.

Citește și O bancă din România introduce program de lucru de acasă, orar la alegere, weekend prelungit și o zi pe săptămână la birou

Cu toate acestea, măsura se pare că nu s-a aplicat și în cazul clienților ING, aceștia din urmă fiind nevoiți să se deplaseze personal, la ghișeu, la sucursalele băncii.

„Am discutat mult cu băncile. Cei care au PFA cu activitate afectată de criză și doar cont personal al celui care conduce, vor putea comunica exclusiv electronic cu băncile ale căror clienți sunt pentru a le deschide și unul pentru PFA.

Nu putem trimite bani publici în conturi personale. Mulțumesc băncilor care au fost receptive. Solidaritate, în această perioadă, înseamnă să ne implicăm toți”, a transmis duminică ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina de Facebook.

Cu toate acestea, nu toate băncile au acceptat să deschidă conturi de PFA online în cazul în care există deja un cont pe persoană fizică la aceeași bancă.

„Pentru deschiderea unui cont de PFA, în condițiile în care dețin și un cont personal, utilizat și la PFA, stau de la ora 9 fără zece cu 10 minute înainte de începerea programului și nici în acest moment (11:39) nu am reușit să intru la un operator ING.

Am avut trei peroane în față. Acum coada e deja de 20. Penibil. Adunați oamenii grămadă din cauza incompetentei voastre. Asa se transmite coronavirus, prin adunări inutile”, a scris un cetățean, pe pagina ING de pe rețeaua de socializare Facebook.

Răspunsul reprezentanților băncii a fost unul surprinzător: Având în vedere situația actuală, recomandarea noastră către clienți este să evite pe cât posibil deplasările în Office, care nu sunt urgențe.

Din păcate însă, nu avem cum să intervenim asupra deciziei clienților de a merge în Office, sucursalele fiind în continuare deschise pentru acele operațiuni ce nu se pot efectua în Home’Bank. Te asigurăm că am luat toate măsurile necesare pentru a preîntâmpina aglomerările din ING Office”.

Am sunat și eu în call center-ul ING văzând declarația ministrului Muncii cum că anumite bănci au acceptat să deschidă cont de PFA online în cazul în care există deja un cont pe PF la aceeași bancă.

Se pare că ING România nu este una dintre ele. Exact în situația asta, când trebuie să evităm ieșirea din casă, ING nu este în stare să se mobilizeze. Păcat!”, a scris un alt cetățean.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax