Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

SUBIECTELE şi BAREMELE la MATEMATICĂ, Simulare Evaluare Naţională 2019, la clasa a VII-a. Ce au avut de rezolvat elevii

Publicat

educatie, invatamant

Sesiunea de Simulare a examenului naţional de Evaluare Naţională 2019 pentru elevii din clasele VII a continuat marţi cu testarea la Matematică.

Elevii vor afla notele vineri, 22 martie. Acestea pot fi trecute în catalog la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui acestuia.

UPDATE: Ministerul Educaţiei a publicat subiectele şi baremele de corectare.

ENVII__matematica_2019_var_simulare_LRO

ENVII_matematica_2019_bar_simulare_LRO

SUBIECTELE primite – clasa a VII-a:

sub

s

Subiectele la clasa a VIII-a nu sunt încă disponibile și vor fi publicate imediat ce vor fi obținute.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simulările sunt organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. “Simularea evaluării naționale se organizează pentru elevii claselor a VIII-a, la care participă și elevii clasei a VII-a”, se arată în ordin.

Prima proba scrisă este programată în 18 iunie, la Limba şi literatura română. Următoarea probă scrisă, la Matematică, se va desfăşura în 20 iunie, iar ultima – de limba şi literatura maternă (pentru elevii care au studiat aceasta disciplină) – în 21 iunie.

Primele rezultate vor fi cunoscute în 25 iunie, iar cele finale, pe 29 iunie.

În perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeaşi procedură şi absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programata vineri, 12 iulie 2019.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţionala (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2019: Calendar EXAMENE, înscriere, repartizare și MODELE DE SUBIECTE la Evaluare Națională

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cla

    marți, 12.03.2019 at 12:04

    Mult prea mult.Nu inteleg de ce in țara asta totul trebuie sa fie mult.Multa materie,multe teme,multa munca.Am ajuns sa mergem acasa doar sa dormim,iar copiii nu au timp de relaxare.Suntem epuizati,chiar nu vedeti?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax