Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Bacalaureat 2023 în Alba. Reacții ale liceenilor după proba de Matematică și Istorie. Ce subiecte au fost mai grele

Publicat

Bacalaureat 2023: Peste 2000 de absolvenți de liceu din Alba au susținut marți a doua probă în cadrul examenului de Bacalaureat 2023, la Matematică sau Istorie. La ieșirea din examen, unii dintre aceștia au precizat cum li s-au părut subiectele pe cre le-au avut de rezolvat.

La Matematică, un candidat la examen care a susținut proba la Colegiul Național ”HCC” Alba Iulia a precizat pentru Alba24 că subiectele au fost ok și se aștepta la mai greu. Primele subiecte au fost mai ușoare, însă al treilea a fost mai greu. Mai ușor de rezolvat au fost considerate subiectul 1 – matricea și de la subiectul 2, punctele A și B.

Vezi și BACALAUREAT 2023: SUBIECTELE la Istorie. Eseu despre România în perioada postbelică, la subiectul trei

La Istorie, un candidat a spus pentru Alba24 că subiectele au fost ușoare. Subiectul trei a fost România postbelică – comunism, perioada democratică. Alt candidat a spus că subiectul a fost accesibil, mai ușor decât la simulare. Aceștia se așteptau la note foarte mari.


Ministerul Educației publică la ora 15.00 subiectele și baremele.

Vezi și BACALAUREAT 2023: Subiectele la MATEMATICĂ, a doua probă de examen. Ce au avut de rezolvat absolvenții de liceu

Bacalaureat 2023 – calendar

  • Luni, 26 iunie: Limba și literatura română
  • Marți, 27 iunie: proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie)
  • Miercuri, 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie)
  • Joi, 29 iunie: Limba si literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale)

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12.00). Se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse/ transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 – 18.00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax