Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sute de concurenți au luat startul la CugiRace 2019, competiție de alergare montană organizată la Cugir

Publicat

Prima ediție a competiției de alergare montană CugiRace a adunat la start, sâmbătă dimineața, aproximativ 300 de concurenți din mai multe zone geografice ale țării.

Participanții s-au întâlnit de dimineață la Race Center, organizat în incinta bazei sportive „Cugir Arena”, de unde și-au ridicat kiturile de concurs.

La ora 8.00 s-a dat startul pentru proba de Ultramaraton pe o distanță de 55 km, iar după o oră, au luat startul concurenții înscriși la următoarele două probe din concurs: semimaraton, pe o distanță de 21 km și cros pe o distanță de 10 km.

De la ora 12.00, este startul în cursa rezervată copiilor, care va avea loc pe pista de atletism a stadionului „Cugir Arena”.

Citește și 13-22 septembrie: Festivalul Toamna Cugireană. Spectacole folclorice, concerte și competiții sportive, la Cugir

Cele 3 probe de alergare montană sunt următoarele:
Cros:
Distanța: 10 km
Diferență pozitivă de nivel: 300m
Timp limită: 3 ore


Semimaraton:
Distanța: 21 km
Diferență pozitivă de nivel: 800m
Timp limită: 6 ore
Ultramaraton:
Distanța: 55 km
Diferență pozitivă de nivel: 2500m
Timp limită: 11 ore

Pe durata curselor și a traseelor, vor fi asigurate puncte de hidratare, unde voluntarii le vor oferi concurenților apă sau energizante.

Măsurile de ordine și siguranță sunt asigurate de Poliția Locală Cugir, Poliția Rutieră și de Grupa Mobilă de Jandarmi Cugir.

Cugirace este organizată de către  Raw Nature Experience, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, Primăriei și Consiliului Local Cugir, Clubului Sportiv Orășenesc (CSO) Cugir și Serviciului Public Județean Salvamont Alba.

Evenimentul este menit să promoveze mişcarea, respectiv alergarea pe distanţe lungi, dar și frumusețea împrejurimilor și promovarea tradițiilor locale, la inițiativa ultramaratonistului cugirean Andrei Grațian Sovereșan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax