Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Sute de copii le-au urat “La mulţi ani” poliţiştilor din Alba, de ziua lor

Publicat

În cadrul activităţilor dedicate Zilei Poliţiei Române, poliţiştii din Alba au desfășurat zeci de activităţi informativ-preventive adresate atât copiilor, cât şi adulţilor. Sute de preşcolari şi şcolari au urat poliţiştilor „La mulţi ani!”, la împlinirea celor 196 de ani de atestare documentară a instituţiei.   

În perioada 16 – 22 martie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, poliţişti de ordine publică, proximitate, rutieră, de la polițiile municipale și orășenești precum şi poliţişti din mediul rural au continuat activitățile informativ – preventive și de promovare a profesiei de polițist, cu ocazia Zilei Poliţiei Române.

La activitățile din această perioadă, au participat sute de preșcolari și elevi de la grădinițe și școli din județul Alba. La discuții au fost abordate subiecte și teme privind siguranța elevilor în școală dar și în afara ei, în mediul virtual, siguranța rutieră, precum și prevenirea consumului și traficului de substanțe interzise.

Poliţiştii din Sebeş au organizat „Ziua porţilor deschise” şi au primit vizita a zeci de elevi de gimnaziu, iar poliţiştii din Blaj au promovat profesia de poliţist la Colegiul Naţional „I.M. Clain” Blaj şi la Şcoala Gimnazială Jidvei.

Tot la Sebeş, poliţiştii de proximitate au vizitat persoanele vârstnice aflate în Centrul pentru persoane vârstnice din oraş.

Poliţiştii din Abrud, Ocna Mureş, Stremţ, Mogoş şi Bucium au fost prezenţi în școlile şi grădiniţele din localităţi şi au oferite explicaţii cu privire la principalele tipuri de violenţă,  răspunderea penală a minorilor precum şi cu privire la siguranţa rutieră.

Poliţiştii din Baia de Arieş au organizat, pentru copiii din oraş, un concurs de desene cu tematică aniversară, le-au oferit acestora diplome şi i-au sfătuit să adopte comportamente preventive.

Copiii de la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava minunată” din Alba Iulia, împreună cu cadrele didactice le-au urat, într-un mod original „La mulţi ani!”, poliţiştilor, cu ocazia Zilei Naţionale a Poliţiei Române, în cadrul unei activităţi desfăşurată marţi, 20 martie 2018.

Aceştia au pregătit un poster cu 100 de imagini din activităţile realizate în cadrul parteneriatului pe care IPJ Alba îl are cu această grădiniţă (vizite la sediul IPJ Alba, întâlniri cu poliţiştii, concursuri sportive, activităţi rutiere).

Copiilor le-a fost reamintit faptul că, data de 25 martie are pentru poliţişti o însemnătate deosebită, în această zi fiind sărbătorită Ziua Poliţiei Române.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax