Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Tabăra de arheologie „Studarhex”, la final. Au participat studenți de la Universitatea din Alba Iulia și alte instituţii de învăţământ din ţară şi europene

Publicat

gruppicTabăra studențească de arheologie din cadrul proiectului Studarhex a luat sfârșit, având un impact deosebit în rândul studenților participanți, care au provenit de la universități din Anglia (Exeter), Germania (Heidelberg) și România (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia).

Aceștia au fost implicați în activități de învățare nonformală, stimulând astfel cooperarea transfrontalieră și schimbul de experiență.

În cadrul taberei, pe situl arheologic Colonia Dacica Sarmizegetusa, studenții au fost instruiți prin metode specifice de învățare, cu privire la mai multe aspecte ce au legătură cu arheologia, participând atât la activitățile de pe șantierul arheologic, cât și la mai multe sesiuni de instruire pe teme conectate cu importanța patrimoniului cultural mobil, ceramica de epocă romană descoperită pe situl Colonia Dacica Sarmizegetusa, sesiuni de desen arheologic, de realizare a vaselor ceramice, metode de ars ceramica în antichitate, aspecte legate de cercetarea arheologică și prelucrarea primară a artefactelor descoperite în săpătură.

Studenții au fost instruiți și îndrumați de un colectiv de cercetători și profesori: dr. Richard Petrovsky, dr. Carmen Ciongradi, prof. dr. Reinhard Stupperich, dr. Emilian Bota, dr. Sorin Bulzan, prof. univ. dr. Alexandru Diaconescu.

Acest proiect reprezintă un preambul pentru viitorul proiect Erasmus+ câștigat de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, „From theory to practice – International Teaching in Field Archeology in Roman Sarmizegetusa”.

Proiectul Studarhex este implementat de Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca și își propune prin activitățile sale să dezvolte un ansamblu de metode nonformale și informale de învățare aplicate menite să ducă la însușirea de cunoștințe privind meșteșugurile comunităților antice în rândul studenților din patru universități europene în perioada 15 iulie – 15 octombrie 2015.

Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului în urma Concursului Național pentru Proiecte Studențești și are un buget total de 35.606 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax