Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Taberele luptătorilor au fost instalate pe Dealul Măgulice. Cum a început ziua de sâmbătă la Festivalul „Cetăților Dacice” de la Ighiu

Publicat

Cea de-a doua zi a Festivalului „Cetăților Dacice” de la Ighiu a început, sâmbătă dimineața cu instalarea taberelor luptătorilor, pe Dealul Măgulice, în vreme ce în sat, localnicii au putut vizita expoziția de machete și  armele găsite de Tudor Ponoran la începutul anului, în apropierea orașului Zlatna.

Pe lângă „armatele” de daci din județul Alba printre invitații la acest eveniment s-au regăsit și trupe din Polonia și din Bulgari. De asemenea au fost invitate să participe și trupe de daci sau romani din Zalău sau alte orașe din România. Înainte de lupta de pe Măgulice, bătălie ce va avea loc la ora 16:00, fiecare armată și-a instalat tabăra, pentru a intra mai bine în atmosfera vremurilor de mult apuse și pentru a arăta localnicilor cum își duceau viața strămoșii noștri.

În timp ce pregătirile erau în toi pe Dealul Măgulice, în sat, machetele cu lupte daco-romane, sau cu scene din viața celor două popoare au făcut deliciul puținilor trecători.  „Armele războinicilor daci din Apuseni”, a fost și ea admirată de cei care și-au rupt din timp pentru a ajunge la „Festivalul Cetăților Dacice”.

FOTO: Cătălin CRĂCIUN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax