Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Trageri la țintă în poligon, turneu de fotbal și alte activități de Ziua Armatei la Alba Iulia

Publicat

Batalionul 136 Geniu ”Apulum” Alba Iulia a desfășurat mai multe activități cu prilejul Zilei Armatei Române, sărbătorite în 25 octombrie. A organizat ședință de tragere în poligon, un miniturneu de fotbal și activități în Cimitirul eroilor. Campionatul de fotbal a fost câștigat de echipa Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, iat golgeterul turneului a fost un polițist.

Marți, 16 octombrie, în poligonul de garnizoană Micești, în prezența autorităților locale, unităților militare din garnizoana Alba Iulia, insituțiilor din sistemul național de apărare și cadrelor militare în rezervă, a fost organizată o ședință de tragere cu armamentul de infanterie.

Participanții au avut ocazia să își pună în valoare calitățile de trăgător, sub supravegherea militarilor, în sectoarele destinate puștii mitralieră cal. 7,62 mm respectiv mitralierei de companie cal. 7,62 mm.

Entuziasmul a atins cote maxime în momentul executării focului asupra unor ”ținte” din poligon construite din diverse materiale, când s-a putut observa și efectul asupra acestora.

În 17 octombrie, batalionul a organizat un miniturneu de fotbal în incinta Bazei Sportive a Colegiului Național  ”Horea, Cloșca și Crișan”, cu participarea a 8 echipe, reprezentând: Ministerul Apărării Naționale, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba, Consiliul Județean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia și Poliția Locală Alba Iulia.

Clasamentul pe echipe a fost următorul:

– Locul I: Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba

– Locul II: Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba

– Locul III: U.M. 01585 Petrești

Golgeterul turneului a fost Paul Mucea, de la Inspectoratul de Poliție Județean Alba, portarul turneului – Rareș Gînsan de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Alba, iar jucătorul turneului – Claudiu Corpade – Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba.

Nu în ultimul rând, pentru a aduce un omagiu și recunoștință față de jertfa ostașilor români căzuți la datorie pe câmpurile de bătălie pentru eliberarea teritoriului național, joi, 24 octombrie, o echipă de militari ai batalionului au luat parte la o acțiune de îngrijire și toaletare a mormintelor eroilor din cimitirul municipal, transmit reprezentanții unității militare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax