Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Trupul neînsufleţit al lui Vasile Claudiu Popa a ajuns la Alba Iulia. Va rămâne la Cercul Militar, pentru priveghere, până sâmbătă

Publicat

Militarul albaiulian care şi-a pierdut viaţa în Afganistan a ajuns, în noaptea de miercuri spre joi, acasă. Corpul acestuia a fost adus, miercuri după-masa, cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române, până la Bucureşti-Otopeni şi de acolo la Alba Iulia, de către forţele speciale din Constanţa, câteva ore mai târziu. Cei care doresc să-şi ia rămas bun de la Vasile Claudiu Popa pot merge la Cercul Militar din Cetate, unde a fost depus sicriul. Înmormântarea este programată sâmbătă, începând cu ora 12.00.

Aeroportul Otopeni: Repatrierea militarului român - foto Petrică Mihalache (MApN )

Aeroportul Otopeni: Repatrierea militarului român – foto Petrică Mihalache (MApN )

Sicriul a fost depus la Cercul Militar de pe strada Mihai Viteazul din Cetate şi este vegheat de patru soldaţi din Alba Iulia. Azi noapte, a fost oficiată o slujbă religioasă, în prezenţa familiei îndurerate.

Chiar dacă militarul locuia de câtva timp în Constanţa, alături de soţia sa, familia a insistat ca acesta să fie înmormântat în oraşul în care s-a născut, Alba Iulia. Ceremonialul militar şi religios va avea loc sâmbătă, de la ora 12.00, lângă statuia lui Mihai Viteazul din Cetatea Alba Carolina, la care şi-au anunţat participarea ministrul Mircea Duşa şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă. În jurul orei 13.00, coloana mortuară se va deplasa către Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, pe intrarea dinspre Dealul Furcilor.

Aeroportul Otopeni: Repatrierea militarului român - foto Petrică Mihalache (MApN )

Aeroportul Otopeni: Repatrierea militarului român – foto Petrică Mihalache (MApN )

Reamintim că soldatul albaiulian şi-a pierdut viaţa duminică seara, în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv improvizat. Un alt militar român, din Constanţa, a murit în timpul misiunii respective. Cei doi au suferit răni deosebit de grave după ce au călcat pe dispozitiv şi au fost transportaţi cu un elicopter Medevac la spitalul militar din Baghram, unde au decedat în jurul orei 23.00 (ora României).

Vasile Claudiu Popa (28 de ani) a absolvit Colegiul Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia, după care a urmat Institutul de Marină din Constanţa. Militarul s-a mutat cu soţia la Constanţa unde, începând cu anul 2006, a lucrat în cadrul Grupului Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, în subordinea Centrului de Scafandri. Era maistru militar clasa a III-a şi se afla la a doua misiune în Afganistan.

Aeroportul Otopeni: Repatrierea militarului român – foto Petrică Mihalache (MApN )

Celălalt militar care şi-a pierdut viaţa este plutonierul Adrian Postelnicu (34 ani), din Constanţa şi era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale. Înmormântarea acestuia va avea loc vineri, la Constanţa. Cei doi militari sunt din Grupul Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, în subordinea Centrului de Scafandri. Ministrul MApN, Mircea Duşa a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a plutonierului Adrian Postelnicu şi la gradul de aspirant a maistrului militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa.

Moartea militarului albaiulian a lăsat un gol imens în sufletele prietenilor săi. Pentru aceștia, Vasile Claudiu Popa a fost și va rămâne un prieten adevărat și dincolo de moarte. Au fost camarazi la bine și la greu și nu vor lăsa ca lupta acestuia cu viața să fie pierdută în zadar.

Citeşte şi Mesaje emoţionante în memoria militarului albaiulian ucis în Afganistan

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: VIDEO: Soldatul decedat în Afganistan, Vasile Popa, a primit titlul de ”Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Alba Iulia” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax