Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Turme de căprioare, fotografiate pe zăpadă, în jurul orașului Alba Iulia

Publicat

Turme întregi de căprioare au fost fotografiate la numai câțiva kilometri de Alba Iulia, în zona Ciugud, Berghin și Oarda. Autorul, Felix Bogdan Dragomir, este un fotograf pasionat de viața sălbatică, ale cărui imagini extraordinare au ajuns, de-a lungul anilor în reviste de specialitate din Europa.

În fotografii se pot vedea efective foarte mari de animale. Spre exemplu, într-una dintre imagini se  poate observa o turmă formată din 18 exemplare. În această perioadă, în care există puțină zăpadă pe tarlalele agricole din jurul orașului, animalele sunt mai vizibile.

Căprioara este cea mai mică specie de capre sălbatice originare din Europa. Masculii au tendința de a fi mai mari și mai robuști, în comparație cu femelele. Masculul poarta denumirea de căprior, iar femela de căprioară sau ciută. În general este un animal solitar, dar iarna se organizează în turme.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. șto bașto

    miercuri, 24.01.2018 at 16:33

    ciuta e femela cerbului…căprioara e a căpriorului…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax