Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Ultima şedinţă de repartizare pe posturi pentru profesori în ALBA. Candidaţi tineri, nemulţumiţi că locurile sunt ocupate de cei la pensie

Publicat

sedinta repartizare suplinitori ISJ alba 12 sept Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a organizat, vineri, 12 septembrie, ultima şedinţă publică de ocupare a posturilor didactice, înaintea începerii anului şcolar. Până la orele amiezii, au fost ocupate 36 din cele 109 catedre disponibile pentru suplinitori, 73 dintre acestea revenind candidaţilor care au îndeplinit condiţiile de repartizare. Unii candidaţi mai tineri au “reclamat” că unele locuri pentru limba română au ajuns la persoane aflate la pensie, în detrimentul celor care acum au absolvit şi vor să profeseze.

La şedinţa de vineri au participat candidaţii care se încadrează în prevederile Art. 94, alin. (4) din Metodologie, respectiv candidaţii care au obţinut cel puţin nota 5,00 şi care solicită angajare pe perioadă determinată în baza notelor de la concursul din iulie 2011, în ordinea descrescătoare a notelor.

S-au prezentat suplinitori calificaţi cu notă şi suplinitori calificaţi fără notă. Dintre cei calificaţi fără notă, 15 au primit post până la ora 13.00.

Cele mai multe posturi scoase la concurs în cadrul şedinţei au fost la disciplinele: educaţie muzicală (8), educaţie plastică (4), limba germană (4), limba şi literatura română (3). Pentru învăţământul preşcolar şi primar, numărul total al posturilor libere este de 22. Vezi AICI lista completă a posturilor scoase la repartizare.

Au fost prezenţi educatori, învăţători şi profesori care nu au reuşit să ocupe încă posturi la concursurile anterioare. Printre aceştia s-au numărat şi cadre didactice pensionare, care doresc să-şi rotunjească veniturile revenind la catedră.

Câţiva profesori de română tineri s-au arătat nemulţumiţi de faptul că unele locuri au fost repartizate cadrelor didactice aflate la pensie.

„Suntem ieşiţi de pe băncile şcolii, şi vrem să profesăm. Evident că nu ne convine când vedem că posturile care ni se cuvin, sunt ocupate de cei care ar trebui să se bucure de pensie”, a declarat o candidată nemulţumită.

Şedinţa continuă vineri până la ora 15.00, cu repartizarea celor 73 de posturi rămase libere, 25 dintre acestea fiind cu normă întreagă.

Ioana MIHU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax