Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un nou aparat de testare pentru COVID-19, în Alba. Începând de astăzi, funcționează la Spitalul din Alba Iulia


Publicat

Un nou aparat de testare RT-PCR instalat la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia va crește capacitatea de testare pentru COVID-19 cu aproximativ 400 de teste pe zi. Aparatul este funcțional începând de sâmbătă, ultima componentă necesară liniei de diagnosticare fiind adusă în cursul nopții trecute.

Testele se adresează cadrelor medicale și pacienților din județul Alba. Fondurile necesare pentru cumpărarea unei linii complete de diagnosticare a cazurilor de COVID-19 au fost puse la dispoziție de către compania Transavia, iar achiziția aparaturii și echipamentelor (Real Time PCR, extractor, hote, centrifugi, vortex, kituri de extracție și detecție etc.) a fost realizată de către SJU Alba Iulia.

Citește și OFICIAL: 5 cazuri noi de coronavirus confirmate în ultima zi, în Alba. Bilanțul pe județ: 103 persoane infectate și 4 decese

Linia de diagnosticare a COVID-19, boală cauzată de infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), este formată din aparatură și componente performante și are capacitatea de a testa circa 400 de probe biologice recoltate, în 24 de ore. Astfel, are posibilitatea de a testa toți pacienții SJU Alba Iulia, toate cadrele medicale și personalul auxiliar din cadrul unității medicale, dar și alte probe biologice care sunt trimise de la pacienți din județ. În cadrul laboratorului de diagnosticare a cazurilor COVID-19 lucrează  1 medic, 3 biologi și 2 asistenți medicali.

Premergător testării probelor recoltate de la pacienții SJU Alba Iulia, s-au realizat o serie de examinări de probă, care au fost conforme, iar personalul medico-sanitar a beneficiat de instruire de specialitate.

Reamintim că în Monitorul Oficial al României a fost publicat marți, 7 aprilie 2020, ordinul privind includerea SJU Alba Iulia pe lista unităților specializate care realizează testarea RT-PCR pentru stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul coronavirus SARS-CoV-2, care cauzează boala denumită COVID-19.

„Transmitem gânduri de mulțumire, cu această ocazie, tuturor celor care s-au implicat și ne-au sprijinit în realizarea acestui demers”, au transmis reprezentanții Spitalului din Alba Iulia.

Județul Alba se alătură municipiului București și altor 10 județe din țară care dețin astfel de echipamente de testare de mare precizie, lucru care a fost posibil și implicării deputatului de Alba, Florin Roman, căruia i se datorează introducerea Spitalului Județean de Urgență Alba pe lista centrelor naționale de testare. Cu cele două linii de testare deținute, Alba se află între primele cinci județe din România în ceea ce privește capacitatea de testare pe cap de locuitor.

Până în prezent, Alba se numără printre județele cu cea mai importantă activitate de testare.

„Mulțumesc pe această cale domnului Ioan Popa și companiei pe care o deține – TRANSAVIA, pentru sprijinul acordat în achiziționarea acestui echipament atât de necesar pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus și pentru a proteja, în acest fel, cadrele medicale și întreaga populație a județului Alba”, a declarant Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Vezi și LISTA pe localități a cazurilor de coronavirus din Alba. Cele mai multe, în Alba Iulia

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

USR PLUS câștigă prima Primărie din județ. Ioan Radu Penciu obține fotoliul de primar la Lupșa

Publicat

După numărătoarea paralelă, candidatul USR PLUS la Primăria Lupșa, Ioan Radu Penciu a câștigat fotoliul de primar. Este prima primărie câștigată de către Alianța USR Plus în județul Alba. 

Reamintim faptul că Ioan Radu Penciu a mai deținut funcția de viceprimar al comunei în perioada 2016 – 2020, perioadă în care, spune el, a avut inclusiv atribuții de primar.

Acesta i-a avut ca și contracandidați pe Andrei Beniamin Fonoage (ALDE), Dănuț Vasile Bârzan (PSD), Filofteia Barstan (PMP), Gheorghe Nicolae Giurgiu (PNL), Marius Constantin Igna (AUR) și Vasile Avram (Pro România).

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Primăriile Lopadea Nouă, Livezile, Avram Iancu, Ohaba, Cergău și Mihalț, câștigate de liberali. Numărătoare paralelă a PNL

Publicat

stampila vot

Liberalii mai câștigă potrivit numărătorii paralele încă șase primării. Este vorba despre Lopadea Nouă, Livezile, Avram Iancu, Ohaba, Cergău, Fărău și Crăciunel.

Pe lângă cele șase PNL, a mai câștigat Mirăslău, Cut și Sălciua.  De asemenea liberalii au mai câștigat și la Vințu de Jos.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Numărătoare paralelă PNL: Liberalii câștigă Primăriile Mirăslău, Cut și Sălciua

Publicat

PNL Alba a câștigat în urma numărătorii paralele încă trei comune din Alba, pe lângă Vințu de Jos. 

Este vorba despre Mirăslău, unde PNL a avut 452 de voturi, PSD, 332 și USR, 83.

De asemenea PNL a mai câștigat Primăria Cut și Primăria Sălciua.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a PNL Alba. Gabriel Pleșa, preia conducerea. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate