Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un nou aparat de testare pentru COVID-19, în Alba. Începând de astăzi, funcționează la Spitalul din Alba Iulia

Publicat

Un nou aparat de testare RT-PCR instalat la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia va crește capacitatea de testare pentru COVID-19 cu aproximativ 400 de teste pe zi. Aparatul este funcțional începând de sâmbătă, ultima componentă necesară liniei de diagnosticare fiind adusă în cursul nopții trecute.

Testele se adresează cadrelor medicale și pacienților din județul Alba. Fondurile necesare pentru cumpărarea unei linii complete de diagnosticare a cazurilor de COVID-19 au fost puse la dispoziție de către compania Transavia, iar achiziția aparaturii și echipamentelor (Real Time PCR, extractor, hote, centrifugi, vortex, kituri de extracție și detecție etc.) a fost realizată de către SJU Alba Iulia.

Citește și OFICIAL: 5 cazuri noi de coronavirus confirmate în ultima zi, în Alba. Bilanțul pe județ: 103 persoane infectate și 4 decese

Linia de diagnosticare a COVID-19, boală cauzată de infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), este formată din aparatură și componente performante și are capacitatea de a testa circa 400 de probe biologice recoltate, în 24 de ore. Astfel, are posibilitatea de a testa toți pacienții SJU Alba Iulia, toate cadrele medicale și personalul auxiliar din cadrul unității medicale, dar și alte probe biologice care sunt trimise de la pacienți din județ. În cadrul laboratorului de diagnosticare a cazurilor COVID-19 lucrează  1 medic, 3 biologi și 2 asistenți medicali.

Premergător testării probelor recoltate de la pacienții SJU Alba Iulia, s-au realizat o serie de examinări de probă, care au fost conforme, iar personalul medico-sanitar a beneficiat de instruire de specialitate.

Reamintim că în Monitorul Oficial al României a fost publicat marți, 7 aprilie 2020, ordinul privind includerea SJU Alba Iulia pe lista unităților specializate care realizează testarea RT-PCR pentru stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul coronavirus SARS-CoV-2, care cauzează boala denumită COVID-19.

„Transmitem gânduri de mulțumire, cu această ocazie, tuturor celor care s-au implicat și ne-au sprijinit în realizarea acestui demers”, au transmis reprezentanții Spitalului din Alba Iulia.

Județul Alba se alătură municipiului București și altor 10 județe din țară care dețin astfel de echipamente de testare de mare precizie, lucru care a fost posibil și implicării deputatului de Alba, Florin Roman, căruia i se datorează introducerea Spitalului Județean de Urgență Alba pe lista centrelor naționale de testare. Cu cele două linii de testare deținute, Alba se află între primele cinci județe din România în ceea ce privește capacitatea de testare pe cap de locuitor.

Până în prezent, Alba se numără printre județele cu cea mai importantă activitate de testare.

„Mulțumesc pe această cale domnului Ioan Popa și companiei pe care o deține – TRANSAVIA, pentru sprijinul acordat în achiziționarea acestui echipament atât de necesar pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus și pentru a proteja, în acest fel, cadrele medicale și întreaga populație a județului Alba”, a declarant Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Vezi și LISTA pe localități a cazurilor de coronavirus din Alba. Cele mai multe, în Alba Iulia

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax