Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 5 cazuri noi de coronavirus confirmate în ultima zi, în Alba. Bilanțul pe județ: 103 persoane infectate și 4 decese

Publicat

coronavirus

Numărul de îmbolnăviri cu cornavirus a ajuns sâmbătă la 103 cazuri, în Alba, cu 5 mai mult decât vineri, a raportat Grupul de Comunicare Strategică. Până în prezent, la nivelul județului au fost înregistrate 4 decese. 

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, la nivelul județului au fost realizate până vineri aproximativ 1.700 de teste, alte 200 fiind în lucru. 

Citește și Un nou caz confirmat de coronavirus în Ciuruleasa. Peste 150 de probe au fost recoltate din comună si din orașul Abrud

Potrivit lui Alexandru Sinea, conform metodologiei de raportare și definire a situațiilor de îmbolnăvire se folosește noțiunea de cluster (focar) acolo unde apar minim 3 cazuri care au legătură cu un caz index (caz 0).

„Putem vorbi de un focar comunitar doar în momentul afectării unui procent de 10-15 % din comunitate sau dintr-un colectiv (unitate privata, de producție, colectivitate, etc). La acest moment nu putem vorbi de cluster (focar) la nivelul județului Alba.

Cazurile la nivelul județului sunt dispersate, iar toți cei afectați Covid-19 au fost izolați fie la domiciliu, fie în unități sanitare”, a mai precizat directorul DSP Alba.

Vezi și LISTA pe localități a cazurilor de coronavirus din Alba. Cele mai multe, în Alba Iulia

Vineri erau 98 de cazuri (8 noi), joi – 90 de cazuri (9 noi), iar miercuri, până la ora 13:00, erau raportate 81 de cazuri (10 noi).

Până marți erau erau raportate 71 cazuri (21 noi) și erau 31 de pacienți internați.

UPDATE: Potrivit unor surse Alba24, cazurile noi sunt din Aiud (3), Galda de Jos (1) și Ciuruleasa (1)

Citește și OFICIAL, 11 aprilie: 523 cazuri noi de coronavirus în România. Numărul total de îmbolnăviri, 5.990. Au fost raportate 282 decese

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax