Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO Un nou pas pentru modernizarea zonei centrale din apropierea Cetății Aiud. Contractul pentru proiectarea lucrărilor, semnat

Publicat

Un nou pas a fost făcut pentru modernizarea zonei centrale protejate aflată în apropierea Cetății Aiud. Administrația locală a semnat marți contractul privind proiectarea lucrărilor de reabilitare a zonei centrale protejate a municipiului.

Se propune dotarea cu mobilier urban, asigurarea iluminatului arhitectural, amplasarea unui centru de informare turistică, reorganizarea spațiilor publice și a spațiilor verzi, amenajarea unui spațiu interactiv / de recreere cu o oglindă de apă și fântâni în pavaj și a unui amfiteatru. 

Reamintim faptul că municipiul Aiud este beneficiarul unui proiect cu finanțare european prin Programul Operațional Asistență Tehnică, care prevede actualizarea documentației tehnice DALI + PT + DE + CS, elaborarea DTAC si POE pentru obiectivul de investiție „Reabilitare zona centrală protejată, municipiul Aiud, județul Alba”.

Proiectul are o valoare totală de 874,650 lei.

Vezi și FOTO: Schimbări majore în zona Cetății Aiud. Oglindă de apă, fântâni, amfiteatru și centru de informare turistică. Cum va arăta

„Centrul unei comunități reprezintă cartea sa de vizită în fața tuturor celor care îi trec pragul: vizitatori, investitori, locuitori și publicul larg, deopotrivă.

Zona centrală mai înseamnă punct de atracție turistică și minunate zone de petrecere a timpului liber și socializare pentru locuitorii comunității.

Tocmai de aceea acordăm o mare importanță acestei zone – zona centrală protejată a municipiului Aiud. Am găsit în anul 2016 o documentație tehnică pentru această zonă. Foarte bine elaborată, din multe puncte de vedere.

Poate printre extrem de puținele idei materializate într-o documentație profesionist elaborată, moștenite de la fostul executiv local. Dar, doar atât. Doar o documentație și niciodată intenția de a o materializa. Adică de a obține finanțare pentru a realiza investiția.

 

Astăzi (n.r. – marți, 31 august), la Aiud, am semnat contractul pentru actualizarea acestei documentații cu o asociere de firme care a câștigat licitația organizată. Trebuie știut faptul că o documentație trebuie actualizată după doi ani de la elaborare, conform legii.

Altfel ea nu poate fi utilizată. Iar aceasta a fost realizată acum șapte ani. În plus, pentru unele soluții date atunci, există abordări moderne, actuale.

Acum, printr-o finanțare europeană asigurată prin POAT (Programul Operațional pentru Asistență Tehnică), actualizăm această documentație și o pregătim pentru obținerea unei finanțări europene în vederea execuției lucrărilor.

Parteneriatul cu ADR Centru – Romania este garantul acestei finanțări europene.

Având în vedere valoarea estimată a lucrărilor, precum și complexitatea lor, numai o finanțare europeană ne va ajuta să implementăm acest proiect”, a explicat administratorul public al municipiului Aiud, Liviu Florea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax