Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a primit spaţii pentru săli de curs la Alba Iulia. A fost semnat contractul de colaborare cu Primăria

Publicat

IMG_5521 Primăria Alba Iulia a semnat joi dimineață contractul de colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Studenţii şi profesorii de la UTCN Extensia Alba Iulia vor avea în curând o locaţie special amenajată pentru derularea cursurilor. Clădirea fostului Liceu nr. 2 va fi utilizată în acest scop cel mai probabil de anul viitor, după renovare.

Facultatea de Construcţii de Maşini a preluat în administrare cantina şi clădirea Incubatorului de afaceri din incinta Grupului Şcolar Metalurgic Alba Iulia, odată cu semnarea contractului de parteneriat între reprezentanții universității și primarul Mircea Hava.

„Astăzi semnăm parteneriatul. Am avut înainte o hotărâre de consiliu local prin care am dat imobile, pe care sigur le știți, în administrarea universității. Cred că nu trebuie să spun de ce s-a făcut acest lucru, pentru că se știe de ce s-a făcut. Vreau să vă spun că așa, ca orice lucru pe care îl facem în oraș, foarte mulți se bucură și câțiva se supără. În general se supără cei care nu înțeleg că Alba Iulia are nevoie de forță de muncă, cei care nu înțeleg că, odată cu autostrada, vor veni investitorii”, a spus primarul Mircea Hava.

El a precizat că, de opt ani, la Alba Iulia se dau terenuri gratuite pentru investitorii care vor să dezvolte afaceri în oraș.

„Ce poți să faci mai mult pentru un investitor decât să îi pui la dispoziție tot ce are nevoie. Încă cea mai mare nevoie este forța de muncă în acest domeniu, calificată, și asta vrem să facem. Dorim să se dezvolte partea tehnică universitară în Alba Iulia”, a mai spus primarul.

Imobilele Liceului nr. 2 din Alba Iulia vor fi preluate de UTCN Extensia Alba Iulia pentru a fi amenajate săli de curs şi laboratoare. În acest sens, sunt mai multe firme cu activitate în Alba, printre care Bosch, Star Transmission – Daimler, VCST şi Supremia, care şi-au manifestat disponibilitatea pentru a sponsoriza aceste lucrări de amenajare.

Spaţiile de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 23 vor fi date în administrare pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitate de prelungire.

Vezi şi UTCN Extensia Alba Iulia preia sediul Incubatorului de Afaceri de la Liceul nr. 2. Vor fi amenajate săli de curs şi laboratoare

rector UTCN „Din punctul nostru de vedere, este o zi mare, pentru că într-adevăr suntem în sfârșit acasă și la Alba Iulia. UTCN are la momentul actual două centre universitare, unul la Cluj-Napoca și unul la Baia Mare, și are cinci extensii care la un moment dat vor deveni centre universitare aferente Universității Tehnice. Avem în plan să încercăm să dezvoltăm învățământul în toată zona de Nord-Vest a României”, a precizat rectorul Universității, Aurel Vlaicu.

Acesta a spus că, așa cum la Cluj sunt considerați o poartă de acces pentru investitorii străini, același lucru trebuie să se întâmple și la Alba Iulia.

Pe lângă reprezentanții Primăriei și ai UTCN, la semnarea contractului de parteneriat au fost prezenți și oameni de afaceri din Alba.

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax