Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Victor Socaciu și A.G. Weinberger, primii invitați la „Cafeaua cu folk”. PROGRAM Festivalul Național „Ziua de Mâine”

Publicat

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a debutat, sâmbătă, cu o întâlnire a publicului și presei locale din Alba Iulia cu interpreții Victor Socaciu și A.G. Weinberger. „Cafeaua cu folk” a presupus o discuție degajată despre muzică și istoria folkului românesc, iar cei doi invitați au răspuns la întrebările publicului și jurnaliștilor.

Dacă A.G. Weinberger a recunoscut că este pentru prima dată la „Ziua de Mâine”, Victor Socaciu s-a declarat un prieten vechi al acestui eveniment și a povestit despre cum a luat naștere și despre cum a evoluat în timp festivalul de la Alba Iulia.

 „Vă salut dragi prieteni și vă invit cu drag la Festivalul de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Vor fi două seri cu recitaluri de muzică folk, adică muzică bună și poezie românească. Vă invit să trăiți astfel magia Festivalului „Ziua de Mâine” și să știți că oameni buni se strâng mereu și la acest festival”, a spus Victor Socaciu.

Citește și Festivalul Național de Folk ”Ziua de Mâine” la Alba Iulia. Concert extraordinar și concurs pe scena Casei de Cultură. PROGRAM

„Muzică, poezie…mâine, viitor, prezent, trecut, Alba Iulia. Festivalul „Ziua de Mâine” înseamnă muzică folk și poezie la Alba Iulia. Veniți și voi să simțiți emoția acestei îmbinări între muzică și poezie”, a spus A.G. Weinberger.

Printre participanți s-a aflat și fiul cantautorului Vali Șerban, inițiatorul Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, și a dorit să transmită mesajul tatălui său, care din cauza unor probleme medicale nu poate fi în acest an pe scena festivalului.

„Eu vreau să transmit gândurile bune ale tatălui meu pentru toți cei care, și în acest an duc mai departe visul frumos al „Zilei de Mâine” a folkului românesc. Vali Șerban nu poate fi în acest an decât cu sufletul alături de acest festival, dar promite că anul viitor va fi pe scenă, alături de toți prietenii săi și de publicul minunat care iubește muzica folk. Festivalul „Ziua de Mâine” își dovedește tot mai mult maturitatea și ne bucurăm că, iată, a ajuns la cea de-a XV-a ediția fiind o prezență importantă în rândul evenimentelor culturale din România”, a spus Vali Șerban junior.

Alba Iulia găzduiește, sâmbătă și duminică, 16 – 17 noiembrie 2019, Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, cel mai important festival de gen din România. Ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediție, festivalul este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și cuprinde ca în fiecare an și o secțiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk. Potrivit regulamentului, concurenții s-au putut înscrie până în 11 noiembrie, iar ulterior au trecut printr-o preselecție. Vârsta maximă a concurenților care pot fi acceptați este 35 de ani, cu excepția grupurilor în cadrul cărora unul dintre concurenți poate depăși această vârstă.

Printre cei care vor urca în acest an pe scena Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” îi amintim pe Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Alexandra Uşurelu, A.G. Weinberger, Zoia Alecu, Mircea Baniciu, Daniel Avram și „Școala de Folk” (Alba Iulia) Marinela Popa și Grupul „Primavera” dar și alte nume ale muzicii folk românești. În program sunt incluse lansări de carte dar și sesiuni de autografe.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

Credit foto: Vasile Sârb – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax