Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Victor Socaciu și A.G. Weinberger, primii invitați la „Cafeaua cu folk”. PROGRAM Festivalul Național „Ziua de Mâine”

Publicat


Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a debutat, sâmbătă, cu o întâlnire a publicului și presei locale din Alba Iulia cu interpreții Victor Socaciu și A.G. Weinberger. „Cafeaua cu folk” a presupus o discuție degajată despre muzică și istoria folkului românesc, iar cei doi invitați au răspuns la întrebările publicului și jurnaliștilor.

Dacă A.G. Weinberger a recunoscut că este pentru prima dată la „Ziua de Mâine”, Victor Socaciu s-a declarat un prieten vechi al acestui eveniment și a povestit despre cum a luat naștere și despre cum a evoluat în timp festivalul de la Alba Iulia.

 „Vă salut dragi prieteni și vă invit cu drag la Festivalul de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Vor fi două seri cu recitaluri de muzică folk, adică muzică bună și poezie românească. Vă invit să trăiți astfel magia Festivalului „Ziua de Mâine” și să știți că oameni buni se strâng mereu și la acest festival”, a spus Victor Socaciu.

Citește și Festivalul Național de Folk ”Ziua de Mâine” la Alba Iulia. Concert extraordinar și concurs pe scena Casei de Cultură. PROGRAM

„Muzică, poezie…mâine, viitor, prezent, trecut, Alba Iulia. Festivalul „Ziua de Mâine” înseamnă muzică folk și poezie la Alba Iulia. Veniți și voi să simțiți emoția acestei îmbinări între muzică și poezie”, a spus A.G. Weinberger.

Printre participanți s-a aflat și fiul cantautorului Vali Șerban, inițiatorul Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, și a dorit să transmită mesajul tatălui său, care din cauza unor probleme medicale nu poate fi în acest an pe scena festivalului.

„Eu vreau să transmit gândurile bune ale tatălui meu pentru toți cei care, și în acest an duc mai departe visul frumos al „Zilei de Mâine” a folkului românesc. Vali Șerban nu poate fi în acest an decât cu sufletul alături de acest festival, dar promite că anul viitor va fi pe scenă, alături de toți prietenii săi și de publicul minunat care iubește muzica folk. Festivalul „Ziua de Mâine” își dovedește tot mai mult maturitatea și ne bucurăm că, iată, a ajuns la cea de-a XV-a ediția fiind o prezență importantă în rândul evenimentelor culturale din România”, a spus Vali Șerban junior.

Alba Iulia găzduiește, sâmbătă și duminică, 16 – 17 noiembrie 2019, Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, cel mai important festival de gen din România. Ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediție, festivalul este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și cuprinde ca în fiecare an și o secțiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk. Potrivit regulamentului, concurenții s-au putut înscrie până în 11 noiembrie, iar ulterior au trecut printr-o preselecție. Vârsta maximă a concurenților care pot fi acceptați este 35 de ani, cu excepția grupurilor în cadrul cărora unul dintre concurenți poate depăși această vârstă.

Printre cei care vor urca în acest an pe scena Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” îi amintim pe Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Alexandra Uşurelu, A.G. Weinberger, Zoia Alecu, Mircea Baniciu, Daniel Avram și „Școala de Folk” (Alba Iulia) Marinela Popa și Grupul „Primavera” dar și alte nume ale muzicii folk românești. În program sunt incluse lansări de carte dar și sesiuni de autografe.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

Credit foto: Vasile Sârb – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Mizerie în loc de apă potabilă, la robinetele unor locuitori din Alba Iulia. ”Unde sunteți autorităților?”

Publicat

Apă murdară la robinetele albaiulienilor. Un cititor Alba24 a transmis un video înregistrat sâmbătă, în care se observă că pe țeava pe care ar trebui să curgă apă potabilă, curată și bună de băut, așa cum este taxată de operator, curge un fel de mâl maro.  ”Vi se pare normal să plătim o astfel de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat necunoscut, găsit mort în apropierea bisericii din cartierul Tolstoi din Alba Iulia. Se întorcea de la cumpărături

Publicat

Un bărbat a fost găsit mort, sâmbătă în jurl orei 10.00, în zona Bisericii Ortodoxe din cartierul Tolstoi din Alba Iulia, a anunțat un cititor Alba24. Acesta fusese cu bicicleta la cumpărături, după obiectele pe care le avea în bagaje. Nu avea însă acte asupra lui, astfel încât nu se știe cine este. Un echipaj […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Recomandări pentru prevenirea infectării cu malware la accesarea atașamentelor sub forma unei facturi

Publicat

Primiți un email cu o notificare de plată din partea unui furnizor, a unei companii cu care colaborați, sau poate chiar să impersoneze o altă adresă de email din instituție (de obicei adresa șefului instituției). Acestui email îi este atașat un fișier malițios, sub forma unei facturi, care, odată accesat vă poate infecta calculatorul cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Marcela Dărămuș și-a anunțat DEMISIA de la Inspectoratul Școlar Alba, în fața colegilor. De când pleacă șefa instituției

Publicat

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Alba, Marcela Dărămuș și-a anunțat demisia începând de la 1 ianuarie 2020. Declarația a fost făcută în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul instituției, în fața unor colegi. Aceasta avea mandat până în aprilie 2020.  Schimbarea din funcție a Marcelei Dărămuș a fost vehiculată imediat după preluarea conducerii […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate