Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul Național de Folk ”Ziua de Mâine” la Alba Iulia. Concert extraordinar și concurs pe scena Casei de Cultură. PROGRAM

Publicat

A XV-a ediție a Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se desfășoară în perioada 16-17 noiembrie la Alba Iulia.

Cel mai important festival de gen din România aduce la Alba Iulia nume importante din folkul românesc precum Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Alexandra Uşurelu, A.G. Weinberger sau Zoia Alecu. Publicul care îndrăgește poezia muzicii, așa cum este denumit folkul, va avea parte atât de concerte, cât și de sesiuni de autografe, prezentări și lansări de carte/cd și discuții libere cu artiștii invitați.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și cuprinde ca în fiecare an și o secțiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk. Potrivit regulamentului, concurenții s-au putut înscrie până în 11 noiembrie, iar ulterior au trecut printr-o preselecție. Vârsta maximă a concurenților care pot fi acceptați este 35 de ani, cu excepția grupurilor în cadrul cărora unul dintre concurenți poate depăși această vârstă.

„Selecția concurenților care intră în concurs este foarte strictă deoarece concurentul trebuie să prezinte două piese, compoziții proprii sau în primă audiție, iar aceste compoziții trebuie să fie de calitate. În final pe scenă vor ajunge doar cei care pot demonstra că au talentul necesar pentru a face parte din „Ziua de Mâine” a muzicii folk. Astfel, Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este o rampă de lansare pentru tineri artiști dar și o invitație la spectacole de muzică folk de calitate pentru cei care îndrăgesc acest gen muzical”, a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Printre cei care vor urca în acest an pe scena Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” îi amintim pe Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Alexandra Uşurelu, A.G. Weinberger, Zoia Alecu, Mircea Baniciu, Daniel Avram și „Școala de Folk” (Alba Iulia) Marinela Popa și Grupul „Primavera” dar și alte nume ale muzicii folk românești. În program sunt incluse lansări de carte, dar și sesiuni de autografe.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediție fiind organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

PROGRAM

Sâmbătă, 16 noiembrie

Ora 10.00 (Framm`s) Cafeaua cu folk (sesiuni de autografe, prezentări și lansări de carte/CD, discuții libere despre prezentul muzicii folk)

Ora 17.00 Concurs de compoziție și interpretare a muzicii folk – Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia

Ora 18.00 Concert extraordinar de muzică folk – Marinela Popa și Grupul ”Primavera”, Poesis, Zoia Alecu, A.G. Weinberger, Ducu Bertzi, Victor Socaciu

Duminică, 17 noiembrie

Ora 10.00 (Framm`s) Cafeaua cu folk (sesiuni de autografe, prezentări și lansări de carte/CD, discuții libere despre prezentul muzicii folk)

Ora 17.00 Gala Laureaților – Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Ora 18.00 Concert extraordinar de muzică folk – Diana Porca (merele premiu ediția din anul 2018), Daniel Avram și ”Școala de Folk”, Felicia Pop, Mircea baniciu, Alexandra Ușurelu, Mircea Vintilă

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax