Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: 24 de chiriași au primit cheile apartamentelor de pe strada Marcus Aurelius din Alba Iulia, de la primarul Mircea Hava

Publicat

ANL Marcus Aurelius Primarul Mircea Hava a înmânat, joi, cheile celor 24 de locuințe sociale finalizate în Blocul A2, de pe strada Marcus Aurelius din Alba Iulia. Noile locuințe sunt finisate şi racordate la reţelele de apă, curent, gaz, iar blocul este dotat şi cu lift. La evenimentul de joi au participat, pe lângă beneficiari, şi viceprimarul Paul Voicu. Potrivit declaraţiilor edilului Mircea Hava, sunt planuri pentru construirea altor 75 astfel de apartamente. De asemenea, în spaţiul din apropierea blocurilor se va face un loc de joacă pentru copii.

Pentru locuinţele disponibile în Blocul A2, au fost 85 de cereri înregistrate de administrația locală. Din acestea, au fost selectate 24, iar beneficiarii au fost selectaţi  în urma unor punctaje, pe baza veniturilor pe cap de familie, numărul de copii și situației familiale. Blocul social A2 a fost terminat înainte de alegeri.

Vezi AICI lista de repartizare a apartamentelor.

”Intenționat nu le-am dat drumul decât după alegeri, în ideea că o să zică cineva, vorba aia: cumpărăm cu 25 de apartamente, nu știu câte zeci de voturi. Nu, e mai bine așa pentru că peste tot trebuie să existe un pic de morală și așa cum mă știți nu câștigăm voturi încercând să facem anumite cumpărături, să le cumpărăm și asta fără să jignesc și chiar imi cer scuze dacă pe undeva poate să fie o jignire pentru cei care au primit apartamentele, pentru că ei chiar le merită” a spus primarul Mircea Hava.

Precizăm faptul că tot joi a mai fost înmânată o cheie pentru o locuință din Blocul Social A1 de pe strada Marcus Aurelis din Alba Iulia.

Potrivit administraţiei locale, lucrările au început în urmă cu doi ani și jumătate, blocul A2 fiind parte a unui complex de trei imobile cu câte 25 de locuinţe sociale. Aceste blocuri au inclusiv parcări, magazii, iar anul viitor urmează să fie amenajat un parc de joacă. În apropiere este bazinul olimpic şi terenul de fotbal.

”Per ansamblu, blocurile sunt mult mai generoase, mult mai frumoase, mult mai bine făcute, mult mai bine din toate punctele de vedere și sper ca oamenii să se bucure.

Doresc ca și la anul să construim, însă ține de mulți factori și în primul rând ține de teren, nu prea avem terenuri în interiorul orașului, dar, așa cum am cumpărat terenuri – pentru că ANL-ul s-a făcut pe terenuri cumpărate de municipalitate – vom reuși să cumpărăm, ne vom descurca ca să construim, pentru că este o mare nevoie” a mai declarat edilul Mircea Hava.

Beneficiarii locuinţelor sociale să se mute în noile locuințe până la Crăciun. Apartamentele, cu două, trei camere și garsonierele sunt finisate, însă nu sunt şi mobilate.

Chiria nominală pentru locuințele sociale situate în Alba Iulia, Str. Marcus Aurelius, nr.49, Bloc A2, pentru suprafața locuibilă este de 1,68 lei/mp, pentru dependințe este de 0,68 lei/mp, iar pentru boxă, logie, terasă este de 0,38 lei/mp.

A2 este al doilea dintre cele trei blocuri de locuințe sociale cu câte 25 de apartamente, situat în Alba Iulia, pe strada Marcus Aurelius.

În 17 mai 2013, alte 25 de familii și-au primit locuințele sociale din blocul A3, de la nr. 51.

Vedeți AICI galerie foto de la predarea locuințelor din 2013.

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ady

    joi, 20.11.2014 at 19:27

    „Apartamentele, cu două, trei camere și garsonierele sunt finisate, însă nu sunt şi mobilate.” Ar fi fost chiar culmea sa fie si mobilate… Pe cand un loc de joaca si in zona blocurilor de langa Cadastru?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax