Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Omul politic Iuliu Maniu, comemorat de reprezentanții PNL, PNȚCD și ai autorităților locale din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Marți, 5 februarie, s-au împlinit 60 de ani de la moartea în închisoarea de la Sighet a lui Iuliu Maniu, unul dintre cei mai importanți oameni politici ai secolului XX, iar cu această ocazie autoritățile din Alba Iulia au organizat un ceremonial de depuneri de coroane la bustul personalităţii amintite, din centrul oraşului.

La ceremonie au participat reprezentanți ai Primăriei, Consiliului Local, Consiliului Județean, ai Instituției Prefectului, dar și membri ai PNL, PNȚCD și Fundației „1 Decembrie 1918”.

Liderul PNȚCD Alba, Alin Popa, a vorbit despre personalitatea politică a lui Iuliu Maniu, „un român al tuturor românilor, un model de moralitate care ar trebui urmat de toți politicienii”. Acesta a reamintit celebrele cuvinte ale lui Iuliu Maniu, potrivit căruia „adversarii politici nu trebuie să se transforme în canibali politici”.

Alin Popa a făcut un apel la reprezentanții administrației locale privind statuia lui Iuliu Maniu, care se găsește la kilometrul zero al orașului, „să facă bine să aducă soclul acestei statui la un standard care să fie cât de cât acceptabil”, în contextul în care Alba Iulia va deveni un centru turistic din ce în ce mai important.

Iuliu Maniu s-a născut la data de 8 ianuarie 1873 și a decedat în dat de 5 februarie 1953. A fost om politic, deputat român de Transilvania în Parlamentul de la Budapesta, de mai multe ori prim-ministru al României președinte al Partidului-Național-Țărănesc, deținut politic după 1947. Acesta a decedat în închisoarea Sighet.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Taranescu Iuliu

    marți, 05.02.2013 at 13:29

    Expresia „trecerea in nefiinta a lui IULIU MANIU” nu i se potriveste unui bun crestin si este folosita doar de catre atei.
    Cand parasim aceasta viata, trecem la viata vesnica, ne intoarcem la Dumnezeu, la Tatal nostru- Creatorul , „trecem la cele vesnice”.
    Dumnezeu sa-l odihneasca in paca pe Iuliu Maniu, sa-i ierte pacatele si sa-l odihneasca in pace impreuna cu dreptii si cu sfintii !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax