Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(FOTO-VIDEO) A doua Zi a Cetăţii Alba Carolina: Animaţie medievală, expoziţie de arme şi viţel la proţap în Piaţa Toboşarului

Publicat

În a doua Zi a Cetăţii Alba Carolina, cei care au trecut prin Şanţul de Nord au avut ocazia să se transpună din nou în epoca medievală, la o plimbare printre personaje şi situaţii istorice. Trimbulinzii de la Sibiu au pus în scenă câteva „mult prea groaznice” execuţii, Cavalerii lui Hartmann au interpretat câteva scenete din Evul Mediu, iar Paladinii de Terra Medieş au oferit câteva spectaculoase demonstraţii de lupte cu săbii şi o expoziţie de arme vechi. De asemenea, grupul de domniţe „Nosa” de la Asociaţia Bistriţa Medievală au prezentat câteva momente de „viaţă în Cetate”, cu muzică şi dansuri medievale. În paralel cu toate acestea, viţelul la proţap, după 10 ore de rotisaj, a fost servit la ora 18.00.

Piaţa Romană şi Piaţa Toboşarului au fost din nou scena pentru momete de teatru stradal, mimă, tablouri vivante şi statui umane. Scenetele Cavalerilor lui Hartmann au deschis programul de divertisment din cea de a doua Zi a Cetăţii. În Tabăra lui Hartmann a avut loc şi un concurs de tras cu arcul cu săgeţi la ţintă, ai cărui cei mai buni participanţi au fost răsplătiţi cu „Proclamaţiuni” de cei mai buni arcaşi ai ţinutului, la tras cu arcul la ţintă.

Trimbulinzii din Sibiu au adunat publicul în Piaţa Toboşarului, unde au demonstrat câteva „mult prea groaznice execuţii” ale unor personalităţi istorice din urbea Apulum. Şi de această dată, din reacţiile publicului s-a putut observa că momentul „Sărutul morţii” a fost unul foarte reuşit, „îmbogăţit”, faţă de sâmbătă, cu doi voluntari din public, care şi-au manifestat dorinţa de a se lăsa săgetaţi şi răpuşi de săruturile domniţei Hortensia. În finalul spectacolului, Trimbulinzii au făcut o incursiune teatrală prin istoria armelor de la piatră şi până la „calculator”. Puteţi viziona acest moment în video, la sfârşitul articolului.

Tabăra Paladinilor de Terra Medieş a fost locaţia preferată de numeroşi trecători, care au ales un cadru „clasic” medieval, cu muzică specifică şi corturi „blindate” de săbii, suliţe, buzdugane şi alte obiecte metalice. Aceştia au avut ocazia să privească o colecţie de câteva zeci de arme din perioade istorice diferite şi chiar să îşi demonstreze îndemânarea în lupte demonstrative cu săbii şi paloşe.

În paralel cu toate aceste momente de divertisment, pe proţapul instalat în apropierea Pieţei Toboşarului, viţelul pregătit pentru a fi oferit publicului se prăjea la jar, încă de la ora 8 a dimineţii. După 10 ore de prepapare, timp în care carnea a fost unsă, periodic, cu o soluţie condimentată, la ora 18.00 viţelul a fost pregătit pentru a fi servit, gratuit, trecătorilor pofticioşi. O coadă de câteva zeci de persoane s-a instalat în foarte scurt timp, iar în cel mult două ore, de proţap mai atârna doar scheletul viţelului.

Vedeţi mai jos câteva imagini foto şi video din a doua Zi a Cetăţii Alba Carolina:

FOTO-VIDEO: Diana TOTH, Adina E. CURTA

[nggallery id=193]

[nggallery id=196]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax