Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO | A început Festivalul Iernii la Alba Iulia: Luminițe, dulciuri, elfi și colinde cu Antynya, în deschiderea Târgului de Crăciun

Publicat

YouTube video

Alba Iulia a intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Vineri seara, începând cu ora 19.00, Piața Cetății din oraș s-a transformat într-o adevărată „așezare” a lui Moș Crăciun, cu brad împodobit, luminițe, trenuleț pentru copii, elfi mesageri ai Moșului, o mulțime de bunătăți și un minunat mini-recital de colinde susținut de cea mai îndrăgită interpretă din Alba Iulia, Antynya.

Este al treilea an în care, înainte de sărbătorile de iarnă, albaiulienii au parte de Târgul de Crăciun, dar primul an în care acesta se organizează în Piața Cetății. De jur împrejurul piațetei sunt amplasate căsuțe cu dulciuri și bunătăți calde și reci. În interior sunt amplasate mai multe figurine din beteală, un ursuleț, un cerb-schior și un pinguin, dar și o sanie cu reni, din luminițe.

În mijlocul Pieței „tronează” Moș Crăciun, iar, în deschiderea Festivalului Iernii, acestuia i s-a alăturat Antynya, care, cu vocea sa puternică și caldă, a cântat câteva colinde, spre bucuria și emoția tuturor celor prezenți. În final, fanii, mici și mari, au profitat de moment pentru a își face fotografii cu tânăra și frumoasa interpretă. Vedeți mai jos un fragment video din colinda „Christmas Leafs” interpretată de Antynya, vineri seară.

O atracție irezistibilă pentru copii a fost, desigur, Căsuța și Poșta lui Moș Crăciun. Ajutați de elfi și de părinți, cei mai mici dintre albaiulieni și-au pus dorințele pe foaie și i-au trimis o scrisoare Moșului. La rândul său, acesta le-a promis copiilor că le va îndeplini cea mai mare parte din dorințe, pe 23 decembrie, la ora 17.00, când va avea loc o tragere la sorți, prin care vor fi alese scrisorile câștigătoare. Căsuța poștală a lui Moș Crăciun este deschisă în fiecare zi până pe 23 decembrie, până la ora 20.00.

Iată ce se vinde la căsuțele din lemn din Piața Cetății și care sunt prețurile: Spre exemplu, un pahar de vin cald sau țuică fiartă se vinde la prețul de 3 lei, patiseriile costă între 1 și 3,5 lei, un pahar cu ceai – 1 leu, o cafea sau o ciocolată caldă – 2 lei, o porție de virșli – 5 lei, o porție de ceafă de porc – 10 lei, un sandwich – 6 lei, berea costă 4 lei, turtă dulce se vinde la prețuri între 4 și 15 lei, ciocolată de casă sau nuga de diverse sortimente costă 5 lei, iar un colac kurtos costa 5 sau 10 lei, în funcție de dimensiune.

De asemenea, aici este amenajat și un punct de comercializare de brazi, coronițe și ornamente din brad, deschis de Toskana Garten. De la ghivece mici, ornamentale cu brad, lumânări și globulețe, care costă 25 de lei, la coronițe mai mari, de vânzare la prețul de 35 de lei, până la brăduți în ghiveci, mici sau mari, împodobiți sau neîmpodobiți, cei care doresc să cumpere de aici bradul de Crăciun, au de unde alege. Prețurile la brazii în ghiveci variază între 180 de lei la 250 de lei, aceștia fiind perfecți pentru cei mai ecologiști dintre albaiulieni, care doresc să evite să folosească un brad tăiat și își permit să plătească unul cu rădăcină (pe care să-l planteze ulterior în grădină).

Pentru a reaminti oamenilor adevăratul subiect al sărbătorii Crăciunului, în Parcul de Crăciun este amplasată și Ieslea Nașterii Domnului, din Betleem, cu Fecioara Maria, Pruncul Iisus, Iosif, cei trei magi de la răsărit și îngerii, stând toți în jurul leagănului din lemn, umplut cu paie.

Copiii nu pot rata o plimbare cu trenulețul cu trei vagoane, care circulă pe șinele din Piață. De asemenea, atracția principală și cea mai așteptată a Parcului de Sărbători este patinoarul, care va fi inaugurat peste o săptămână, după cum au anunțat autoritățile locale.

Vă prezentăm o galerie foto-video de la deschiderea Festivalului Iernii:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax