Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: A şaptea seară de PROTEST la Alba Iulia. Ce vor cei care ies în stradă: „PSD să guverneze în continuare, dar cu alt guvern”

Publicat

20170207_181845 Un nou protest la Alba Iulia, în ciuda ploii și vremii mohorâte de final de iarnă. „Democrația are nevoie de lumină în România, astăzi, mai mult ca oricând”, spun protestatarii.

Adunarea manifestanţilor a început din nou în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, după ora 18.00. Mai puţini decât în zilele trecute, dar la fel de hotărâţi: Alba Iulia #rezistă! 

Din seria protestelor anti-guvernamentale, cu participanţi în număr mai mare la Alba Iulia, din ultima perioadă, este al şaptelea. După ora 18.00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor se adunaseră circa 25 de persoane.

Unul dintre protestatari a explicat de ce încă oamenii ies în stradă:

Continuăm protestul. Sperăm să ţină şi vremea cu noi. Ca să lămurim lucrurile: protestăm împotriva unui guvern de mincinoşi, pe care-l vrem plecat; protestăm împotriva unui şef de partid, care e condamnat cu suspendare şi probabil urmează şi cu executare; protestăm împotriva corupţiei, în general.

Chemăm lumea alături de noi, se poate, trebuie să creăm un spirit civic, trebuie ca lucrurile astea să nu se mai întâmple – ceea ce s-a întâmplat spre sfârşitul lui ianuarie, începutul lunii februarie. Nu mai vrem legi date noaptea, nu mai vrem hoţie legală. Protestul de stradă se opreşte atunci când România intră în normalitate. Normalitatea pe care o văd eu e aceea în care cel care fură, plăteşte şi nu cel care fură este scuzat că a furat prea puţin.

Nu avem intenţia de a denigra sau a nu lua în considerare votul cetăţenilor din decembrie, respectăm acel vot, e democratic. În cazul în care strada o să depăşească numărul votanţilor PSD, atunci da, avem posibilitatea să cerem alegeri anticipate.

Vrem ca PSD să guverneze în continuare, printr-un alt guvern, vrem să se îndeplinească ce au promis în campania electorală, pentru că au promis foarte multe şi am fi bucuroşi să se ţină de promisiuni. Vrem, ca toată lumea, autostrăzi, să nu mai circulăm prin gropi, vrem o ţară normală de fapt”.

YouTube video

Oamenii poartă pancarte în care se pot citi mesajele: „Năstase a ratat, Drahnea fii bărbat!„, „DRAG-NE-Ar fi să te vedem în celula ta!”, “Suntem slugi în ţări străine, vrem acasă, la mai bine!”.

Marţi seara, la Alba Iulia ploua şi era destul de frig.

YouTube video

În jurul orei 19.00, se strânseseră aproximativ 50 de persoane. Au pornit în marş, spre strada Vasile Goldiş, apoi Revoluţiei şi Bulevardul Transilvaniei.

Ce au scandat manifestanţii, marţi seara: “Cine nu sare, nu va fi mare! Dragnea nu sare, nu vrea schimbare”, “Fie ploaie, fie vânt, dăm cu Dragnea de pământ!”, “Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, “Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură!”, “Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!”, “PSD, Ciuma roşie!”, “Alt Guvern, actualui-i compromis!”, “Noaptea, ca hoţii!”

YouTube video

Protestul s-a încheiat în jurul orei 19.30. Manifestanţii au propus celor care susţin acţiunea, dar nu pot participa în fiecare seară, până la sfârşitul acestei săptămâni, să-i salute prin aprinderea unor luminiţe, fie la telefoane, lanterne ori alte instrumente de iluminat, în momentul în care coloana de protestatari ajunge în dreptul locuinţelor lor.

Ce s-a mai întâmplat marţi

Încă o zi, puţine soluţii concrete în comparaţie cu ce solicită oamenii în stradă. De la demisia Guvernului Grindeanu şi a altor politicieni, până la o clasă politică mai curată, legi drepte şi demersuri democratice pentru adoptarea lor, oamenii şi-au strigat, în stradă, nemulţumirile.

După abrogarea OUG 13, privind modificarea Codurilor penale şi artificii ori neclarităţi de procedură după această decizie, a urmat, marţi, aprobarea bugetelor de stat, în Parlament, a căror alcătuire a atras critici, dar şi discursul preşedintelui Klaus Iohannis la şedinţa Legislativului, în care anunţa că intenţionează să ceară referendum.

Vezi şi Președintele României, Klaus Iohannis: „Pentru a afla voinţa suverană a poporului român, voi convoca referendum”

Vezi şi VIDEO: Discursul președintelui Klaus Iohannis, în Parlamentul României. „Nu vă bateți joc. Să păstrăm această ţară vie, şi la propriu, şi la figurat”

Citeşte şi Bugetul de stat pe anul 2017 a fost aprobat de Parlament, cu 208 voturi „pentru” şi 105 „împotrivă”. Timp record de adoptare

IMG-20170207-WA0000 „Vom ieși în stradă atât cât e nevoie! Și vom ieși cu lumină! Vom face Marşul luminilor pentru că albaiulienii sunt luminoşi. Democrația are nevoie de lumină în România, astăzi, mai mult ca oricând. Se apropie Centenarul Marii Uniri. Oare cum ne va găsi? De noi depinde, începând de aici, din Alba Iulia, capitala speranței. Alba Iulia #rezistă!”, este mesajul protestatarilor, pe Facebook.

Luni, aproape 600 de protestatari au mers pe acest traseu din Alba Iulia, purtând pancarte şi strigând mesaje ca: “Jos guvernul!”, “Bucureşti, nu uita, Alba e de partea ta!”, “Dragnea, nu uita, ai şi tu celula ta!”, “România, trezeşte-te!”, “Demisia!”, “Ruşine să vă fie!”, “Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură!”, “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”. Pe pancarte, aveau scris: „Încetaţi să tot minţiţi! Ardelenii nu-s tâmpiţi”, ”Morţii voştri pot vota, dar nu şi protesta”, ”În loc de dezbatere, vreau stop defrişare” sau ”Vă rugăm să ne scuzaţi că nu producem cât furaţi”.

Săptămâna trecută, câteva mii de oameni au mărşăluit pe străzile din Alba Iulia. S-a scandat în fiecare zi: ”Noaptea ca hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia nu cedează. ABROGAREA ORDONANȚEI 13 nu i-a ținut în casă pe cetățeni. „Miza este DEMISIA Guvernului”

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia continuă protestele. A șasea seară. Nu cedăm #REZISTĂM! “Altă întrebare! Pe când la RĂCOARE?”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax