Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO VIDEO: Act de vandalism sau neglijența autorităților din Alba Iulia? Balustrada podului de la Electrica s-a rupt

Publicat

YouTube video

O imagine dezolantă îi întâmpină pe cetățenii orașului sau pe turiștii care vor să ajungă în Cetatea Alba Carolina prin pasajul de lângă spațiul de joacă de la Electrica. Mai bine de jumătate din balustrada podului care facilitează accesul între parc și pasaj ”zace” ruptă pe iarba de lângă pod. 

Deși în ultimele două zile mai multe poze cu situația podului au apărut pe Facebook și în weekend Cetatea a fost plină de oameni, luni, în jurul orei 17.00, bucățile mari din balustradă ”se odihneau” nestingherite de nimeni.

balustrada rupta

Mai mult, pe rețelele de socializare utlizatorii au păreri împărţite în ceea ce privește motivul pentru care balustrda s-a rupt.

În timp ce unii susțin că ruperea balustradei este un act de vandalism, alți utilizatori susțin că balustrada s-a rupt de la sine, din cauza materialelor de slabă calitate folosite la construcție și a lipsei de interes din partea autorităților locale, în ceea ce privește mentenanța podului. 

balustrada rupta

Legat de un posibil act de vandalism, reprezentanții IPJ Alba au declarat pentru Alba24 că momentan nu a fost înregistrată nici o plângere în acest sens.

În schimb, în ceea ce privește calitatea materialelor folosite la construcția podului, situația nu este una nouă. 

balustrada rupta

În urmă cu aproximativ un an, Alba24 atenționa despre starea precară a a podului. Atunci, partea balustradei dinspre intrarea în tunel cedase și bucăți din ea se sprijineau direct pe iarbă.

balustrada rupta

Mai mult, puntea podului era crăpată din loc în loc, iar în unele zone era chiar putrezită, fiind vizible mai multe găuri în aceasta. 

CITEȘTE ȘI: FOTO ȘTIREA TA: Un alt pod din Cetatea Alba Carolina are nevoie de reparații. Balustrada ruptă și puntea putrezită

De asemenea, nici balustrada opusă nu mai are mult timp până când va întâlni soarta ”surorii” sale.

balustrada rupta

La una dintre încheieturi, lemnele s-au desprins din îmbinare și o bucată din partea superioară a acesteia a fost ruptă. 

balustrada rupta

Se pare că la Alba Iulia podurile din oraș nu au o perioadă de folosire și uzură foarte îndelungată. Recent, pe cel mai nou pod construit din metal, sticlă și lemn tehnic, ”Podul Marii Uniri”,  lung de 140 de metri și lat de 6 metri, accesul cu biciclete a fost interzis. 

CITEȘTE ȘI: FOTO-VIDEO: ACCES INTERZIS cu bicicleta, pe podul de sticlă din Cetatea Alba Carolina

Cel mai probabil, măsura a fost luată pentru a evita deteriorarea prematură a materialului – o pardoseală pentru terase exterioare – WPC, care deja în unele locuri are ciobituri și crăpături.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Barna Marius

    luni, 20.05.2019 at 19:16

    DNA vinovatl nr 1 ! se vede clar ca lemnul e putred si de proasta calitate …la un cod galben cu vant pica ! pe ce arunca primaria banii sa poata fura pe lucrai de mantuiala platine scump din banul public !!!

    In zona micesti la nici 1 km de kaufland sunt drumuri de paman neasfaltate de 20 de ani…primaria doarme la fel si d.n.a …. cate ****** pt fiecare 😉

  2. pilu

    luni, 20.05.2019 at 19:34

    Imi pare rau ca spun, dar arata ca Stalin. Daca isi dadea demisia nu mai comentam.

  3. Ionel

    luni, 20.05.2019 at 23:05

    Voi nu vedeți ce verde este iarba aia 🙂 Natura contează nu podul ăla amărât.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax