Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Acțiune informativ – preventivă desfășurată de polițiștii din Alba, pe DN 1. Recomandări pentru șoferi

Publicat

Vineri, 16 decembrie, polițiștii Serviciului Rutier Alba din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfăşurat, pe DN 1, o acțiune de informare a conducătorilor auto cu privire la regulile care trebuie respectate pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță.

Participanții la trafic au aflat detalii legate de principalele cauze ale producerii accidentelor din țara noastră, iar polițiștii au insistat cu privire la neatenția la volan, care este una dintre cauzele care, în ultimii ani, este pe un trend ascendent.

Utilizarea telefonului mobil pentru convorbiri, mesaje text sau accesarea rețelelor sociale este una dintre principalele cauze pentru care șoferii își pierd atenția în timp ce conduc.

Pe lângă recomandările pentru o conduită responsabilă la volan, conducătorilor auto le-au fost puse la dispoziție dispozitive bluetooth și și materiale cu conținut informativ – preventiv.

Acțiunea a fost organizată în cadrul Proiectului de Educație Rutieră ”Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”, desfășurată la nivel național și care are drept scop creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea oamenilor, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte, așa încât un număr cât mai mare din populația României să conștientizeze pericolele din trafic la care se expune dacă încalcă regulile de circulație.

Sub sloganul „Pierzi atenția. Pierzi controlul. Rămâi atent. Condu prudent!” materialele campaniei transmit recomandări adresate conducătorilor auto, încercând conștientizarea faptului că multitasking-ul este un mit, iar în timpul condusului atenția trebuie concentrată pe ceea ce contează.

Utilizarea telefonului, mâncatul, fumatul, interacțiunea exagerată cu ceilalți pasageri, te pot face să îți pierzi atenția.

În primele 11 luni ale anului 2022, în județul Alba s-au produs 24 de accidente rutiere care au avut ca și cauză principală sau concurentă alte preocupări în timpul condusului, care s-au soldat cu rănirea gravă a 4 persoane și rănirea ușoară a altor 23.

În aceeași perioadă, față de 25 de conducători auto care în timp ce foloseau telefonul mobil au încălcat și o altă regulă de circulație, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere, pentru 30 de zile.

Alți 746 de conducători auto au fost sancționați pentru folosirea telefonului mobil, în timp ce conduceau.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax