Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Alba Iulia #REZISTĂ. „Noi n-am obosit… Ghinion!”. Ziua OPT de PROTEST în stradă

Publicat

16684702_1074538469359345_535222102_n O nouă zi, un nou protest la Alba Iulia. Locuitori ai oraşului s-au strâns din nou în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, miercuri seara, a opta de la începutul manifestaţiilor.

În jurul orei 18.30, erau aproximativ 40 de persoane la protest.

Au cântat “Imnul golanilor”, din Piaţa Universităţii, Imnul României – “Deşteaptă-te, române!” şi au scandat mesaje.

Au încins şi o horă a unirii, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

 

 

În jurul orei 19.00, se adunaseră circa 80-100 de persoane. Au pornit în marş pe străzi din oraş.

Traseul parcurs de manifestanţi: Casa de Cultură – str. Vasile Goldiș – Bulevardul Revoluției – Bulevardul Horea – Bulevardul Transilvaniei – Casa de Cultură.

 

20170207_191945 “Rezistăm. Ne dorim demisia Guvernului Grindeanu şi inlocuirea lui cu un Guvern de oameni competenţi şi integri. Vrem o clasă politică curată, care să lucreze în interesul României şi pentru cetăţenii ei. În această seară o să facem o Horă a Unirii în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor”, a fost mesajul postat de manifestanţi, pe Facebook.

YouTube video

YouTube video

După cum a explicat, marţi, unul dintre protestatari, nu cer ca PSD să plece de la guvernare, ci să fie un alt guvern. Protestul este organizat împotriva corupţiei şi pentru o „ţară normală”, fără „hoţie legală”.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: A şaptea seară de PROTEST la Alba Iulia. Ce vor cei care ies în stradă: „PSD să guverneze în continuare, dar cu alt guvern”

Câteva dintre mesajele protestatarilor din Alba Iulia: „Năstase a ratat, Drahnea fii bărbat!„, „DRAG-NE-Ar fi să te vedem în celula ta!”, “Suntem slugi în ţări străine, vrem acasă, la mai bine!”, “Cine nu sare, nu va fi mare! Dragnea nu sare, nu vrea schimbare”, “Fie ploaie, fie vânt, dăm cu Dragnea de pământ!”, “Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, “Nu staţi la căldură, şi pe voi vă fură!”, “Nu staţi la balcoane, că muriţi de foame!”, “PSD, Ciuma roşie!”, “Alt Guvern, actualui-i compromis!”, “Noaptea, ca hoţii!”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

„Vom ieși în stradă atât cât e nevoie! Și vom ieși cu lumină! Vom face Marşul luminilor pentru că albaiulienii sunt luminoşi. Democrația are nevoie de lumină în România, astăzi, mai mult ca oricând. Se apropie Centenarul Marii Uniri. Oare cum ne va găsi? De noi depinde, începând de aici, din Alba Iulia, capitala speranței. Alba Iulia #rezistă!”, este mesajul protestatarilor, pe Facebook.

Ce s-a mai întâmplat miercuri

În Parlament, a avut loc dezbaterea moţiunii de cenzură. A picat la vot. Au susţinut discursuri Sorin Grindeanu, Raluca Turcan, Nicușor Dan, Liviu Dragnea, Traian Băsescu, Călin Popescu Tăriceanu.

La finalul discursului Ralucăi Turcan, mai mulți parlamentari PNL și USR au aprins lanternele de la telefoane și le-au ridicat, încercând astfel să recreeze momentul din Piața Victoriei de pe 5 februarie, când peste 300.000 au ridicat telefoanele cu lanternele aprinse spre cer, potrivit digi24.ro.

Parlamentarii și-au manifestat astfel susținerea pentru declarațiile Ralucă Turcan care, la un moment dat, a spus : „E momentul să se facă lumină și acest guvern să demisioneze sau să fie demis”.

Vezi şi Moțiunea de cenzură a fost respinsă. Grindeanu: „Trebuie să ne asumăm în continuare guvernarea acestei țări”

Dragnea a primit motivarea din dosarul Referendumul. Instanţa: Condamnarea cu suspendare, suficientă

Completul de 5 judecători din cadrul ÎCCJ a făcut publică motivarea din dosarul „Referendumul”, în care Liviu Dragnea era condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare. Astfel, judecătorii motivează, în document, că sentinţa de doi ani de închisoare cu suspendare este suficientă pentru Liviu Dragnea. Magistraţii mai spun, pe de altă parte, că Dragnea a ales să îşi folosească abuziv autoritatea şi influenţa de care se bucura în cadrul partidului pentru a denatura „rezultatul scrutinului electoral prin recurgerea la mijloace nelegale, fapt ce a crea prejudicii serioase noţiunii de exercitare liberă a dreptului de vot”. Motivarea a fost făcută publică după un an de la sentinţa definitivă. Iniţial, Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la un an de închisoarea, dar apoi a primit verdictul defintiv: 2 ani de închisoare cu suspendare. Decizia a fost dată de completul de 5 judecători, din care făcea parte şi Livia Stanciu, , potrivit realitatea.net.

Care sunt acuzaţiile

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea pe care o reprezenta, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Vezi şi Președintele României, Klaus Iohannis: „Pentru a afla voinţa suverană a poporului român, voi convoca referendum”

Săptămâna trecută, câteva mii de oameni au mărşăluit pe străzile din Alba Iulia. S-a scandat în fiecare zi: ”Noaptea ca hoţii”, ”Bucureşti nu uita, Alba e de partea ta”, ”Nu vă fie frică ţara se ridică”, ”Abrogaţi şi plecaţi”, ”Jos Guvernul”, ”Parlament penal”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Uniţi, salvăm, toată România”, ”Ne-am săturat, de cât aţi furat”.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia nu cedează. ABROGAREA ORDONANȚEI 13 nu i-a ținut în casă pe cetățeni. „Miza este DEMISIA Guvernului”

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Alba Iulia continuă protestele. A șasea seară. Nu cedăm #REZISTĂM! “Altă întrebare! Pe când la RĂCOARE?”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Virtual Private Server

    miercuri, 22.03.2017 at 06:21

    La Alba Iulia au iesit in strada circa 50 de oameni, in timp ce la Sebes numarul oamenilor a fost de aproximativ 60. Dupa cum a explicat, marti, unul dintre protestatari, nu cer ca PSD sa plece de la guvernare, ci sa fie un alt guvern.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax