Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Alunecare de teren pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, lângă Alba Iulia. O porțiune dintr-un deal a ajuns în drum


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFRZXMsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Publicat

O alunecare de teren a acoperit recent o parte din corpul Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, pe lotul 1, în zona Pârâul Iovului, la ieșirea din Alba Iulia spre Teiuș. 

Pe imagini se poate observa cum solul a luat-o la vale pe o porțiune de câțiva zeci de metri.

Deși în zona respectivă au fost executate lucrări de stabilizare a versantului și de susținere, acestea au fost luate cu totul de valul de pământ, cel mai probabil după ploile torențiale din ultimele zile.

Dincolo de calitatea lucrărilor executate, din păcate acest incident ridică un nou semn de întrebare referitor la finalizarea lotului în termenul asumat de constructor, respectiv până pe 30 noiembrie 2020.

Din primăvară autoritățile de la drumuri au pus presiune și au început să deblocheze proiectele și să rezolve din problemele administrative, însă mobilizarea a venit prea târziu.

Chiar dacă acum atât șantierul lotului 1 cât și cel de pe lotul 2 sunt active și există mișcare serioasă, cantitatea de lucrări rămase de executat, timpul scurt și mobilizarea deseori sub-optimă a constructorilor face ca inaugurarea loturilor în 2020 să fie practic misiune imposibilă.

Lotul are 17 kilometri și este construit de Imprezza Pizaroti.

Citește și Pro Infrastructură: Șanse minime pentru finalizarea în acest an a loturilor 1 și 2 din Autostrada A10, între Sebeș și Aiud

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate