Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „American Gospel Jr.”, un concert religios vesel și ritmat la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia a răsunat joi seara pe ritmuri alerte, moderne și vesele de gospel (stil muzical bisericesc, specific comunităților afroamericane, caracterizat prin influențe jazz și blues, tradus etimologic prin evanghelie). Concertul susținut de corul American Gospel Jr. a adunat câteva sute de oameni în interiorul superbei catedrale, care, timp de aproximativ o oră, au susținut, prin propriile ritmuri, cântecele interpretate de cei șapte membri ai corului.

În prezentarea concertului, liderul trupei a explicat publicului semnificația muzicii gospel, care este în strânsă legătură cu speranța, așa cum, „după nori, întotdeauna se găsește soarele”. Totodată, acesta a pregătit publicul pentru o incursiune în universul care încearcă să aducă divinitatea în termeni tereștri prin glasurile vesele și călduroase ale coriștilor.

Printre melodiile de laudă a lui Dumnezeu, membrii publicului au putut identifica și câteva piese cunoscute, care le-au permis să participe la eveniment, cu vocile și palmele lor: „What a wonderful world”, „When the saints go marching in”, „Oh, happy day”. În binecunoscutul stil plin de viață al muzicii gospel, interpreții și chiar publicul nu și-au cenzurat pornirile înspre dans, lăsând la o parte posibilele inhibiții induse de sobrietatea spațiului.

„Trupa „American Gospel” provine din faimosul show Gospel pentru 100 de Voci. În 1998, în timpul acestui show, cântăreți și muzicieni americani s-au unit și au format primul training american de muzică Gospel din Europa, intitulat American Gospel. Din acea zi, American Gospel a continuat să călătorească prin lume și să-și împartă dragostea pentru muzică cu un altfel de muzică Gospel. Ar trebui să vedeți câtă bucurie și căldură radiază „American Gospel Connection” și corul, mai exact Jeane Carpenter. Concertul trupei „American Gospel Connection” nu e doar un simplu concert, este locul de reuniune al suferinței sclavilor și jocului de bucurie al Caraibelor. Forma, substanța, trupul și sufletul se întrepătrund”, au transmis organizatorii.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax