Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: AUTOSTRADA SEBEȘ – TURDA. Situaţia lucrărilor pe lotul 4 și problemele care întârzie finalizarea tronsonului

Publicat

18358904_763103283863681_7449486054249814923_o Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda, între Decea și intrarea în autostrada A3, ar urma să fie finalizat în luna decembrie a acestui an. Stadiul lucrărilor la începutul lunii mai a fost surprins în imagini filmate cu drona, de către reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură. Problemele cele mai grave în această zonă sunt soluţia tehnică pentru un lac de pe traseu, finalizarea exproprierilor şi relocarea a doi stâlpi de înaltă tensiune.

Vezi și VIDEO: AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA. Stadiul lucrărilor pe şantierele loturilor 1, 2 şi 3. Imagini aeriene

Lotul 4 are 16,3 km, de la nodul Decea (lângă oraşul Ocna Mureş) până la intrarea în autostrada A3 în zona Turda (km 53+700 – km 70+000). Constructor este PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH, cu contract de 470.004.894,83 lei (fără TVA), semnat în 16 aprilie 2014. Pe acest lot se va face joncţiunea între A10 şi Autostrada Transilvania (A3).

Pe acest segment de autostradă, termenul actualizat de finalizare a lucrărilor este decembrie 2017.

„Mobilizarea constructorului nu este suficientă pentru deschiderea în toamna acestui an a lotului. Este nevoie ca autorităţile să rezolve problema Stejeriş (aprobarea soluţiei tehnice pentru lacul Stejeriş), să finalizeze exproprierea plantaţiei de paulownia care se află fix pe breteaua A10-A3 din nodul Turda plus alte câteva detalii. În plus, pe acest lot, din ce am observat noi, există în continuare doi stâlpi LEA (înaltă tensiune) care trebuie relocaţi. Fără deblocarea acestor aspecte critice, nu vom putea să ne bucurăm de acest lot în acest an. Cerem cu insistenţă autorităţilor şi tuturor celor implicaţi în acest proiect să urgenteze rezolvarea problemelor care persistă de foarte mult timp pe acest segment de autostradă!”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura, care monitorizează lucrările pe autostrada Sebeş – Turda.

YouTube video

„Lotul 4, împreună cu lotul 3, ar degreva de sarcini DN1 între localitățile Decea și Turda (conexiune cu A3). Ne așteptăm să vedem acest lucru în toamna acestui an! Acest lucru este încă posibil, însă doar dacă problemele semnalate (și) de noi vor fi rezolvate în timp util”, mai susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

CNAIR estimează finalizarea lucrărilor pe loturile 3 şi 4 în acest an, ceea ce ar degreva de sarcini DN1 între localităţile Aiud şi Turda (conexiune cu A3). Lotul 3 va fi aproape sigur finalizat în 2017, unde lucrările sunt la 70%. Deschiderea circulaţiei de la Aiud până la Turda va depinde, însă, de încheierea lucrărilor şi pe lotul 4 unde stadiul de realizare este în procent de 63%. Pentru loturile 1 şi 2, între Sebeş şi Aiud, cea mai optimistă evaluare privind finalizarea lucrărilor este a doua parte a anului 2018.

Citește și AUTOSTRADA SEBEŞ-TURDA. Problemele lotului I: exproprieri şi avize întârziate. Ar putea fi gata doar peste doi ani

Foto, video, sursa: Facebook, Asociatia Pro Infrastructura

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax