Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(FOTO-VIDEO) BAC 2012: Proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Un elev a fost eliminat. Vezi subiectul de examen şi baremul de corectare

Publicat

Luni, 2 iulie 2012, a început săptămâna probelor scrise de Bacalaureat, prin examenul de Limba şi Literatura Română. În judeţul Alba, 3.060 de elevi s-au înscris pentru a susţine examenul final al celor 12 ani de studiu. Aceştia au avut acces în săli la ora 8.30, cu o jumătate de oră înainte de începerea probei. Pe parcursul săptămânii, elevii vor continua cu probele la limba maternă (pentru minorităţile naţionale), proba obligatorie a profilului şi proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate duminică, 8 iulie.

UPDATE, ora 10.30: După tragerea la sorți, a fost aleasă Varianta 4 de subiect pentru proba de Limba și Literatura Română. La primul punct, elevilor li s-a cerut să înțeleagă și să analizeze un text la prima vedere, din romanul Craii de Curtea Veche de Mateiu Caragiale. La subiectul al doilea, aceștia au trebuit să redacteze un text argumentativ de 15-20 de rânduri, despre calitățile umane, pornind de la o afirmație a poetului Lucian Blaga: „Nu e de ajuns să ai o mari calități; trebuie să știi cum să le folosești cu rost”. Al treilea subiect, cel mai amplu, l-a cerut elevilor să redacteze un eseu în care să ilustreze o temă și să arate viziunea despre lume dintr-o operă a poetului Mihai Eminescu.

La ora 10.45, în curtea Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian”, un număr mare de elevi ieșiseră deja din sălile de examen. Multora li s-a părut cel mai greu subiectul al treilea, iar majoritatea elevilor au ales poemul „Luceafărul”, pentru a ilustra viziunea lui Mihai Eminescu despre lume. În general, elevii au caracterizat subiectul de examen ca fiind „ușor, accesibil, fără probleme”.

UPDATE, ora 14.00: Dintre cei 3.060 de elevi înscriși din județul Alba, 126 au fost absenți la proba de luni, de Limba și Literatura Română. Un elev din Ocna Mureș, de la Liceul Teoretic „Petru Maior”, a fost eliminat din examen pentru că a încercat să copieze. Potrivit reprezenților IȘJ Alba, în prima zi de probe scrise ale examenului de Bacalaureat, nu s-au înregistrat alte incidente, subiectele au sosit la timp, iar toate sălile au fost supravegheate video.

UPDATE, Ora 15.15: Pe site-ul edu.ro au fost publicate baremele de corectare a lucrărilor pentru proba scrisă de Limba şi literatura română: barem limba si literatura romana bac 2012 şi barem limba si literatura ro bac 2012

Subiectul de Limba şi Literatura Română a fost structurat în trei părţi, fiecare notată cu 30 de puncte. În modelul de subiect prezentat pe site-ul Ministerului Educaţiei, elevilor li se cerea să înţeleagă un text la prima vedere, din romanul „Intrusul” de Marin Preda. În cel de-al doilea subiect, elevii trebuie să redacteze un text argumentativ despre reuşită, pornind de la o afirmaţie a lui Nicolae Titulescu: „Experienţa m-a învăţat că numai sinceritatea şi cunoaşterea celorlalţi permit în diplomaţie culesul unor succese nu efemere, ci permanente”. Al treilea subiect, cel mai amplu, cerea prezentarea unei teme şi viziunea despre lume a unui poet studiat: Mihai Eminescu, Nichita Stănescu sau George Bacovia. Vedeţi aici modele de subiecte ale tuturor probelor scrise de Bacalaureat.

Rezultatele examenului de Bacalaureat vor fi afişate aici.

Vă prezentăm calendarul ultimei săptămâni a examenului de Bacalaureat:

2 iulie 2012: Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

3 iulie 2012: Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

4 iulie 2012: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

6 iulie 2012: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

8 iulie 2012: Afişarea rezultatelor

9 iulie 2012: Depunerea contestaţiilor (orele 08:00 – 12:00)

10 -12 iulie 2012: Rezolvarea contestaţiilor

13 iulie 2012: Afişarea rezultatelor finale

FOTO-VIDEO: Cătălin CRĂCIUN, Andreea MEZEI

[nggallery id=411]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Paulina

    luni, 02.07.2012 at 12:49

    Foarte faine „cerinte”:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate