Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: BAC în ALBA, probele scrise. Trei elevi au fost eliminaţi din examen. Vezi subiectele la Limba şi literatura română

Publicat

YouTube video

De luni, 25 august, elevii care au picat probele scrise ale bacalaureatului în sesiunile anterioare intră din nou în sălile de examen. Până vineri, 30 august, 1.341 candidați vor susține probele scrise, iar dintre aceștia, cei mai mulți sunt înscriși la limba română. Astfel, 848 elevi din Alba sunt așteptați să dea examen luni, la română, prima probă scrisă a sesiunii de toamnă.

UPDATE: Conform datelor transmise de ISJ Alba din cei 848 de înscriși, au fost prezenți 733. Un număr de 120 de candidați au fost absenți, iar trei candidaţi au fost eliminați din sala de examen, deoarece au fost prinși în timp ce încercau să copieze.

UPDATE: La proba scrisă de Limba şi literatura română, candidații de la profilul real/tehnologic au primit un text la prima vedere din nuvela „Budulea taichii” de Ioan Slavici, iar la subiectul al doilea au avut de redactat un text argumentativ, de minimum 15 rânduri, despre importanţa comunicării pentru munca în echipă. La subiectul al treilea, cerinţa a fost caracterizarea relaţiilor dintre două personaje, dintr-o comedie studiată.

Potrivit inspectorului școlar Dan Cherecheș, s-au înscris 848 de elevi la Limba şi literatura română, 802 vor susţine proba la Matematică şi 66 la Istorie, la Limba şi Literatura maternă (maghiară) sunt înscrişi 14 elevi, la proba scrisă de la Biologie sunt aşteptaţi în săli 412 elevi, 184 la Geografie, 63 la Fizică, 10 la Informatică. La Chimie organică sunt trei candidaţi, iar la Sociologie doar un elev va susţine proba.

De luni, începând cu ora 8.30, elevii care nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea de vară s-au prezentat pentru susţinerea probelor scrise la sesiunea din toamnă. Și în această sesiune, elevii sunt supravegheați video și intră în săli doar cu pixul.

Sunt patru centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Centru de evaluare va fi la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

24,6 % din elevi au obținut calificativul „experimentat” la proba orală de Limba și Literatura Română

Pentru primul examen de evaluare a competențelor la Limba și Literatura română s-au înscris un număr de 279 de elevi din Alba, din care au fost prezenți 240.

Potrivit inspectorului școlar Dan Cherecheș, un procent de 34% au obținut calificativul mediu, 41,4% avansat și doar 24,6% experimentat.

La evaluarea competențelor digitale, doar 1,7% din cei peste 250 de elevi au reușit să obțină calificativul experimentat. Cei mai mulți, un procent de 43,7% au obținut mediu, 37,8% sunt începători iar 14,2% avansat. Un procent de 5,46% nu au primit certificat întrucât nu au depășit baremul de 11 puncte.

Acesta este calendarul Examenului de Bacalaureat pentru sesiunea din toamnă, la probele scrise:

26 august 2013 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

27 august 2013 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

28 august 2013 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

30 august 2013 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

2 septembrie 2013 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

3-4 septembrie 2013 Rezolvarea contestaţiilor

5 septembrie 2013 Afişarea rezultatelor finale.

Citește și SIMULARE BACALAUREAT 2014: Vezi SUBIECTELE la Limba și literatura română . Nivel de dificultate mediu în opinia elevilor din Alba

Citește și SIMULARE examen BACALUREAT 2014. Proba la limba română. Vezi MODELE de SUBIECTE și BAREME

Citeşte şi Examenele anului 2014 pentru elevii din Alba. CALENDARUL simulărilor şi testărilor pentru clasele II-XII. Detalii despre organizarea probelor

Foto/Video: Cristina NICOLA

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: BAC în ALBA, sesiunea a doua: 868 de candidaţi susţin MÂINE probele scrise la Matematică sau Istorie | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax