Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: BĂTĂLIA FINALĂ la Festivalul Roman. Zeul Zamolxis s-a supărat pentru înfrângerea dacilor și a trimis tunete și rafale de ploaie

Publicat

IMG_8731 Cel mai importat și așteptat moment al Festivalului Roman Apulum de la Alba Iulia a avut loc duminică, moment care a și pus punct ediției din acest an. Lupta dintre daci și romani a fost câștigată anul acesta de ploaia care a cam grăbit desfășurarea acțiunii. Cu toate că a plouat torențial, adevărații susținători ai evenimentului au rămas pe poziții până în ultima clipă.

Esplanada Catedralei Romano Catolice din Alba Iulia a fost pentru o oră, „câmp”de luptă pentru aproximativ 150 de soldați romani și daci. La bătălia finală, care a încheiat ediția cu numărul patru a Festivalului Roman Apulum au participat toate trupele de reenactori invitați în acest an.

Bătălia finală a depășit tiparele poveștii din istorie și nu s-a ținut cont de neapărat de povestea de dragoste dintre doi „pui” de daci.

Anul acesta lupa finală a cuprins mai multe „reprize” de luptă între daci și romani, romani și romani, trupe sau câte un reprezentant. Învingătorii acestei ediții au fost romanii care au distrus cetatea dacilor și i-au făcut pe aceștia să se sinucidă.

Se pare că de supărare, zeul Zamolxis a nimicit și trupele de romani cu o ploaie torențială însoțită de grindină. Deși mare parte din public a plecat, au existat persoane au îndurat ploaia și au rămas până la final.

Anul acesta Festivalul Roman Apulum a cuprins trei zile de evenimente și momente inedite.

Prima zi a fost dedicată unei incursiuni în istorie cu expoziție de machete și o sesiune științifică.

Adevărata acțiune a început abia sâmbătă când au avut loc ceremonia de deschidere, parada trupelor, demonstrații militare, lupte de gladiatori și alte momente.

FOTO- VIDEO: Alba Iulia se întoarce în timp. Trupe de soldați romani, daci, nimfe și gladiatori la deschiderea Festivalului Roman Apulum

FOTO-VIDEO: Seară plină de adrenalină. Luptele de gladiatori au încheiat prima zi a Festivalului Roman. PROGRAMUL de DUMINICĂ

Ultima zi a festivalului a venit cu teatru, lupte de gladiatori și o bătălia finală.

FOTO-VIDEO: Piesa de teatru „Judecata lui Jupiter” a deschis ultima zi a Festivalului Roman Apulum. Mii de oameni au fost martorii infidelității zeiței Venus

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mercurius

    duminică, 08.05.2016 at 20:34

    Mesajul lui JUPITER pentru mai marele cetaţii :
    Pentru că te-ai împăunat considerându-te un mare cezar de Apulum, acceptând să fi salutat zgomotos de trupele ce mărşăluiau prin Piaţa Cetaţii, în timp ce-ţi sorbeai cafeaua sub umbrela de la terasa de pe colţ, ţi-am dat sâmbătă şi duminică în timpul festivalului : fulgere, tunete,ploaie şi gheaţă, aşa, ca să ţii minte că oraşul are nevoie să fie condus de oameni modeşti.
    PS. Ziariştilor servili care au fotografiat şi au trecut cu vederea acest gest de grandomanie, le spun doar : ,,ruşine scribacilor, ruşine !”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax