Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Blaga și Gorghiu, la Alba Iulia: PNL Alba este cea mai puternică organizație a liberalilor din România


Publicat

IMG_5176Liderii Partidului Național Liberal, Vasile Blaga și Alina Gorghiu au ajuns sâmbătă, 9 aprilie, la Alba Iulia, unde vor fi prezenți la evenimentul de lansare a candidaţilor din judeţ pentru alegerile locale din acest an. Potrivit celor doi copreședinți ai PNL, organizația liberală din Alba este cea mai puternică organizație județeană PNL din România și va deveni, la alegerile locale din acest an, un fel de „locomotivă” pentru celelalte organizații ale partidului din țară.

Vezi și FOTO-VIDEO: PNL Alba, cea mai puternică organizație liberală din țară, și-a lansat oficial candidații la alegerile locale

Sâmbătă, înainte de lansarea oficială a candidaților din județ, la sediul PNL Alba a avut loc o conferință de presă la care au participat copreședinții PNL, Vasile Blaga și Alina Gorghiu, prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, președintele PNL Alba, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și președntele PNL Alba Iulia, Florin Roman.

„Avem liste complete peste tot, avem peste tot primari. Poate lumea e interesată care va fi scorul, dar eu nu prea fac chestiuni de genul acesta. Avem ținte pe care ne ținem de ele. Lucurile acestea le spun cei care spun 75 și dacă fac 25 sunt fericiți”, a transmis primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Potrivit lui Mircea Hava, organizația PNL Alba vrea să rămână, după alegerile locale, organizația PNL cu cel mai bun scor din România. „Vă garantez că vom fi cu cel mai bun scor din România. Păcat că județul este așa de mic”, a spus Hava.

Primarul a susținut că alegerile locale sunt startul pentru alegerile generale. „Alegerile generale ne preocupă poate puțin mai mult decât ceea ce înseamnă alegerile locale, pentru că atunci vorbim de țară. Startul odată bine luat la alegerile locale ne va duce la un câștig la alegerile generale”, a mai spus Mircea Hava.

alina gorghiuCopreședintele PNL, Alina Gorghiu, a spus că ar fi fost greu să nu vină la Alba când aici PNL-ul are o formulă de echipă cu multă experiență. Aceasta i-a dat ca exemplu pe primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava și pe președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, pentru realizările acestora din ultimii ani. Totodată, Alina Gorghiu a spus că, împreună cu Vasile Blaga, au pretenția ca organizația PNL din Alba să obțină cel mai bun scor din țară.

Vasile Blaga a explicat de ce organizația din Alba a PNL este cea mai puternică din România, ca structură, ca organizare. Cea mai puternică organizație a Partidului Național Liberal este cea din Alba, ca structură, ca organizare. Nu pentru că au aici această majoritate în administrația publică locală ci pentru că au înțeles demult ceea ce înseamnă buna gospodărire în interiorul partidului”, a spus copreședintele PNL, Vasile Blaga.

vasile blagaBlaga a spus că Alba este unul dintre cele mai bine gospodărite județe din țară și totodată județul aflat pe locul I în țară ca și absorbție a fondurilor europene pe cap de locuitor.

„Suntem într-un județ nu foarte bogat din Ardeal dar într-un județ care face parte, după toate prognozele, din a doua categorie de șase județe din țară în care în acest an se va depăși, ca și PIB pe cap de locuitor, 8.000 de euro. 10.000 de euro pe cap de locuitor s-au realizat doar în șase județe. Este pe locul I în țară ca și absorbția fondurilor europene pe cap de locuitor”, a transmis Vasile Blaga.

Vasile Blaga a declarat că organizația PNL din Alba va trebui să obțină un scor prin care să mai compenseze anumite nerealizări ale partidului din alte județe.

„Alba va trebui să obțină un scor prin care să mai compensăm anumite nerealizări din alte județe, pentru că nu stăm peste tot la fel și așa e viața. Avem județe în care nu putem performa și în care dacă am obține 30%, pornind aproape de la zero, am fi fericiți. Ele nu sunt aici, sunt în sudul țării”, a spus Vasile Blaga.

Alina Gorghiu a completat spunând că au fost județe din țară foarte afectate de Ordonanța 55/2014, care permitea migrația aleșilor locali. „Județele în general afectate de Ordonanța 55 când Dragnea a plătit primarii PNL să migreze de la noi la ei, în prag de alegeri, crezând că PSD-ul va câștiga astfel prezidențialele, a fost o lovitură puternică pentru PNL. Nici astăzi, în ciuda deciziei Curții Constituționale nu se întâmplă nimic cu această ordonanță. Județele afectate sunt cele din sud și din Moldova”, a spus Gorghiu.

Copreședintele PNL, Alina Gorgiu a ținut să sublinieze că în acest moment nu mai există o regiune în țară care să aparțină exclusiv Partidului Social Democrat. „Partidele noi nu au niciun fel de șansă să câștige aceste alegeri”, a transmis Gorghiu.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

FOTO: O stradă din Aiud inundată în urma ploilor torențiale din ultimele ore. Mai multe locuințe afectate

Publicat

O ploaie torențială a provocat noi pagube asupra unor locuințe situate pe strada Dorului din Aiud. 

Potrivit unei postări pe Facebook, reprezentanții primăriei din Aiud au transmis că daunele au fost mici și nu au fost afectate mai multe locuințe de pe strada respectivă, datorită unor lucrări asupra podurilor din zonă. 

”Ploaia torențială care a căzut la Aiud în ultimele două ore a produs o nouă viitură cu pagube mici pe strada Dorului. Din fericire lucrările executate în zona podurilor a permis curgerea apei astfel încât străzile și imobilele să nu fie afectate.

Reamintim:

1. Viiturile care au ridicat probleme și astăzi și în urmă cu două săptămâni au fost cauzate de căderi masive de precipitații într-un interval foarte scurt de timp.

2. Strada Dorului, în zona rigolei și în aval încă aproximativ 40 de metri, a fost afectată prin ieșirea necontrolată a apei.

3. Podul CFR, aflat în proces de decolmatare de către CFR și monitorizat zilnic de către Primărie, a permis curgerea apei fără ca podul să fie afectat.

4. Apele Române și-au asumat intervenții de urgență acolo unde malurile au fost afectate, lucrările nefiind încă începute.

5. Solicitarea adresată Guvernului prin Ministerul Mediului și Apele Române pentru finanțarea proiectului de regularizare integrală a Văii Aiudului așteaptă un răspuns la rectificarea bugetară”, au scris reprezentanții Primăriei Aiud pe Facebook.

sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Aiud

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Peștera Poarta lui Ionele. Peisaje spectaculoase din adâncurile Munților Apuseni

Publicat

Unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din Apuseni este Peștera Poarta lui Ionele, aflată pe teritoriul comunei Gârda de Sus, județul Alba. A fost declarată monument al naturii din 1999 și inclusă pe lista ariilor protejate din România.

Situată în versantul drept al Văii Ordâncușa – pe partea dreaptă a DN75 Câmpeni (Albac) – Arieșeni, la o altitudine de 800 de metri, peștera, cu o lungime de 131 de metri, este descrisă de gelologi ca fiind sculptată în calcare albe, alcătuită dintr-o galerie cu traseu frânt.

Vezi și FOTO: COMORILE Apusenilor. Cascade, lacuri, peșteri. Minuni ale naturii care merită văzute cel puțin o dată în viață

Accesul se face printr-un portal înalt de peste 20 de metri, iar galeria găzduiește un curs de apă activ tot timpul anului. La 50 de metri de la intrarea în peșteră, galeria cotește în unghi drept la stânga, apoi urmează o săritoare. Spre capătul galeriei se coboară spre un lac periodic, de obicei sec. La ploi puternice sau topirea zăpezii pe aici apare un puternic curent de apă care inundă întreaga podea a peșterii de la acest nivel. Galeria superioară este mult mai strâmtă și urcă în trepte.

Peștera a fost descperită în 1857 și cercetată pentru prima dată în 1921, inclusiv de Emil Racoviță. Amenajarea în scop turistic a început încă din 1989, fiind instalată o punte peste cascadele de travertin apoi o potecă de acces pe partea stângă până sub grohotișul de la gura peșterii. Pe grohotiș a fost turnată din beton o scară, iar în peșteră s-au instalat scări de lemn. Atunci, majoritatea banilor au fost donați de turiști.

După 1990, peștera a intrat în administrarea Primăriei Gârda de Sus, care a amenajat peștera cu scări și podețuri metalice.

Cu acest prilej, a fost blocat accesul la galeria superioară de dincolo de lacul periodic, tăind pe jumătate vechea scară de acces și turnând un zid de ciment la capătul acesteia, în scopul protejării faunei carstice (cu precădere cele două colonii de lilieci).

La Peștera Poarta lui Ionele se ajunge de pe DN75, din centrul comunei Gârda de Sus, circa 3 kilometri pe drumul ce urcă spre Ghețarul Scărișoara prin Cheile Ordâncușei.

Programul de vizitare este de luni până duminică, între orele 10.00 și 16.00.

sursă imagini: Facebook (Marin Vârciu)

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Claudiu Răcuci: În primele 6 luni ale anului, PNL a alocat investițiilor publice cea mai mare sumă din ultimii 10 ani

Publicat

racuci

Deputatul PNL Claudiu Răcuci este de părere că în numai câteva luni Guvernul PNL a reușit să schimbe modelul economic păgubos pus în aplicare de PSD, bazat pe stimulare masivă a importorilor, și este convins că susținerea puternică a investițiilor ne va aduce în perioada următoare mult așteptatele autostrăzi, spitale, școli și utilități pentru gospodării.

„Câtă vreme România a fost condusă de PSD, investițiile publice s-au prăbușit! Oare uităm așa de repede cum anul trecut majoritatea șantierelor băteau pasul pe loc, pentru că PSD a tăiat aproape toți banii de investiții. Uităm așa ușor că, din anul 2012, PSD nu a demarat în România niciun proiect major de investiții? Ei doar au mai tăiat câte o panglică la câte o investiție începută pe vremea Guvernului Boc! Degeaba au tot desenat cei din PSD autostrăzi imaginare, căi ferate, școli și spitale, dacă ei nu au alocat niciodată bani suficienți pentru construirea acestora. Din cauza subfinanțării investițiilor avem autostrăzi la care se lucrează de peste 5 ani, școli începute și neterminate de peste 3 ani și spitale doar pe hârtie.

Nu poți să nu te bucuri când vezi că, în ciuda situației economice extrem de dificile, Guvernul PNL a reușit un record în materie de investiții. 16,1 miliarde lei au fost cheltuiți pe investiții numai în primele 6 luni din 2020! Această sumă va crește puternic în acest an, având în vedere faptul că grosul facturilor pentru investiții se plătește pe final de an.

În numai câteva luni, Guvernul PNL a făcut posibil ca pe toate șantierele de autostrăzi să se lucreze, sute de școli fără toalete curate să primească zeci de milioane de lei pentru renovări, contractele pentru 3 spitale regionale să fie încheiate și să înceapă construcția efectivă și sute de proiecte pentru conectarea gospodăriilor la apă, canalizare și gaze naturale să primească la timp bani pentru execuție. Românii știu că investițiile înseamnă creștere economică solidă și de durată, locuri de muncă bine plătite și resurse la buget mai multe, din care Guvernul PNL va reuși să plătească pensii decente părinților noștri, alocații pentru copii și indemnizații pentru persoanele dezavantajate.

Oricât ar mai încerca propaganda mincinoasă a PSD să vândă iluzii, românii nu se lasă mințiți și știu că nu vom avea bunăstare reală fără muncă, fără infrastructură, fără școli renovate și spitale moderne. PNL construiește și modernizează România, în timp ce PSD are cu totul altă agendă, în care nu regăsește nicio problemă a cetățeanului român, ci doar interesele lor personale”, a transmis Claudiu Răcuci.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Subsolul unei hale din Aiud, inundat. Pompierii intervin pentru evacuarea apei

Publicat

Pompierii din Aiud intervin marți, în jurul orei 13.50, pentru evacuarea apei din subsolul unei hale de depozitare de la serele din Aiud. 

La fața locului se intervine cu o motopompă și o autospecială.

sursă foto: arhiva alba24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate