Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: PNL Alba, cea mai puternică organizație liberală din țară, și-a lansat oficial candidații la alegerile locale


Publicat

lansare candidati pnlPNL Alba și-a lansat candidații pentru alegerile locale din acest an. Sâmbătă, începând cu ora 14.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, liberalii din Alba au prezentat listele de primari, în prezența liderilor partidului, copreședinții Vasile Blaga și Alina Gorghiu.

Citește și FOTO-VIDEO: Blaga și Gorghiu, la Alba Iulia: PNL Alba este cea mai puternică organizație a liberalilor din România

Intrarea în scenă a staff-ului PNL s-a făcut pe melodia formației Queen – „We are the champions”. A urmat apoi intonarea Imnului Național al României și imnului PNL „Verde înrourat”. Mai apoi, rând pe rând, fiecare dintre cei 78 de candidați pentru funcția de primar au fost prezentați și aplaudați de sutele de liberali prezenți în sală.

IMG_5266„Sunt mândru că sunt astăzi alături de dumneavoastră în cea mai puternică organizație liberală în România. Putem spune astăzi românilor că un milion de români au semnat pentru candidații noștrii și avem trei milioane de semnături deja adunate. La Alba Iulia, la Primărie, avem cel mai longeviv primar municipiu reședință de județ din România. La Consiliul Județean e greu să vorbesc despre Ion Dumitrel. Mă enervează câteodată, lucrăm de patru ani împreună, că a demonetizat total ideea de baron local. Stă la bloc, nu are mașină, nu știe nici măcar să șofeze. Când mergem în delegații, mănâncă sandwichuri, nu ne lasă la cârciumă. Și ca să glumesc, e cred, mai sărac și mai cinstit decât Iliescu”, a spus Florin Roman.

IMG_5261Teodor Atanasiu a transmis mai apoi PNL-iștilor prezenți că Alba Iulia este capitala liberalismului românesc.

„Cred că nici nu mai este oportun să ne luăm angajamente aici. Peste 80% din primarii județului sunt aici, alături de noi și candidează pentru un nou mandat. Localele sunt foarte importante pentru parlamentare. Parlamentarele sunt foarte importante pentru tot ce înseamnă guvernare. Primarii de aici, care vor aduce voturi, nu au nevoie de pensii, ei au nevoie de salarii. Va trebui să ne angajăm că vom face o lege de salarizare adecvată și corectă a celor care administrează localitățile”, a spus prim-vicepreședintele PNL, Teodor Atanasiu.

IMG_5304Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a spus că rezultatele PNL și poziția ca partid politic nu este întâmplătoare și că aceasta se datorează muncii depuse de membrii acestuia.

„S-a vorbit aici că suntem cea mai puternică organizație. Nu e chiar așa, avem competiție serioasă cu Gheorghe Falcă la Arad. Nu întâmplător suntem în situația asta fericită, aproape toți de aici de pe scenă sunteți primari. Asta datorită muncii. Nu întâmplător rezultatele și poziția noastră ca partid politic este aceasta. Nu există localitate din județul Alba în care să nu fi fost marcată în bine de politicile administrative ale PNL. În ceea ce mă privește pe mine, pot privi în ochi pe orice cetățean a acestui județ, pentru că nu mi-e rușine de tot ce am făcut, cum ne-am comportat în toți acești 12 ani de administrație a PNL”, a spus președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

IMG_5274Următorul care a luat cuvântul a fost președintele PNL Alba, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

„Unii au înțeles că nu putem să schimbăm caii la căruță de nu știu câte ori. Au înțeles că dacă ne ducem mult împreună, putem să facem lucruri deosebite. Cred că acesta a fost succesul. Am fost întrebat, la a doua vizită a ambasadorului Statelor Unite ale Americii venit la Alba Iulia, cum de încă mai sunt de atâția ani primar și nu am vrut să mă cațăr pe scara politică, să fiu altceva. Pentru că eu asta am vrut să fac, oamenii pentru asta m-au votat, să rămân lângă ei, să lucrăm împreună, nu să mă duc în altă parte”, a spus primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Pe de altă parte, copreședintele PNL, Alina Gorghiu, le-a transmis celor prezenți în sală că liberalismul nu trăiește și nu respiră numai în Ardeal și că nu mai există monopol PSD în nicio regiune a României.

„Vreau să văd pe data de 5 iunie cum pune Alba pe primul loc în alegerile locale. Dar să știți că același lucru îl cer și de la Arad, Cluj și Bihor. Vreau să văd că Ardealul va fi <locomotiva> acestor alegeri. Liberalismul nu trăiește și nu respiră numai în Ardeal. Nu mai există monopol PSD în nicio regiune a României. Atunci  când ai o echipă puternică în spate, nicio alegere nu poate fi pierdută. M-aș bucura să văd ziua în care la Alba nu mai e niciun primar PSD-ist”, a spus Alina Gorghiu, la lansarea candidaților PNL de la Alba Iulia.

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, le-a transmis liberalilor că adversarul partidului este PSD-ul.

„Adversarul nostru a fost și este PSD-ul, restul nu contează. Asta nu înseamnă aroganță. Poate să se supere pe mine cei mai mari și mai puternici formatori de opinie din țara asta. Orice vot care nu merge la PNL, din partea dreptei, merge la PSD, indirect”, a transmis Vasile Blaga, care a ținut să mulțumească organizației din Alba pentru că a fost alături de acesta.

PNL Alba şi-a stabilit lista celor 78 de candidaţi pentru funcţiile de primar din municipiile, oraşele şi comunele din judeţul Alba:

ALBA IULIA: Mircea Hava (actualul primar)

AIUD: Oana Badea

BLAJ: Gheorghe Valentin Rotar (actualul primar, candidat PNL)

CUGIR: Adrian Teban (actual primar)

SEBEŞ: Dorin Nistor

CÎMPENI: Dan Cristian Paşca

OCNA MUREŞ: Silviu Vinţeler (actual primar, candidat PNL)

TEIUŞ: Cosmin Giurgiu (actual viceprimar, candidat PNL)

ZLATNA: Silviu Ponoran (actualul primar)

ABRUD: Tiberiu Ioan Raţiu

BAIA de ARIEŞ: Traian Pandor

Albac: Petru Tiberiu Todea

Almaşu Mare: Aron Zaharie

Arieşeni: Gheorghe Pantea

Avram Iancu: Sandu Heler

Berghin: Vasile Bica

Bistra: Traian Gligor

Blandiana: Nicolae Gherman

Bucerdea Grânoasă: Ioan Aldea

Bucium: David Amariei

Câlnic: Ioan Oancea

Cenade: Ilie Neamţu

Cergău: Lenuţa Aldea

Ceru Băcăinți: Mircea Crişan

Cetatea de Baltă: Constantin Comandaru

Ciugud: Ioan Dreghiciu

Ciuruleasa: Ioan Mihalachi

Crăciunelu de Jos: Lenuţa Bubur

Cricău: Emil Lupşan

Cut: Soria Bâscă

Daia Română: Visarion Hăprian

Doştat: Livia Emilia Cîndea

Fărău: Gligor Barabaş

Galda de Jos: Romulus Raica

Gârbova: Ioan Nedela

Gârda de Sus: Marin Vîrciu

Hopârta: Augustin Popa

Horea: Corneliu Olar

Ighiu: Traian Rusu

Întregalde: Teodor Florea

Jidvei: Alin Trif

Livezile: Horaţiu Han

Lopadea Nouă: Marian Cătălin Indreiu

Lunca Mureșului: Daniel Negrea

Lupșa: Gheorghe Giurgiu

Meteș: Dan Opruţa

Mihalț: Flavius Breaz

Miraslău: Gigel Liviu Alexandru

Mogoș: Mircea Macavei

Noșlac: Dumitru Pop

Ocoliș: Alin Alexandru Jucan

Ohaba: Liliana Ştef

Pianu: Marin Petruşe

Poiana Vadului: Ilie Avram

Ponor: Petruţ Bujor

Poșaga: Ionel Bulgăr

Rădești: Alin Teodor Nicula

Rîmeț: Nicolae Tecşa

Rimetea: Robert Oancea

Roșia de Secaș: Vasile Nicolae Bogdan

Roșia Montană: Eugen Furdui

Sălciua: Vasile Lombrea

Săliștea: Aurel Emil Stănilă

Sâncel: Ilie Frățilă

Săsciori: Nicolae Florin Morar

Scărișoara: Cristian Costea

Sîntimbru: Ioan Iancu Popa

Sohodol: Sorin Constantin Corcheș

Șibot: Ilie Tomuş

Șona: Teodor Florin Mărginean

Șpring: Iulia Stănilă

Stremț: Corneliu Florea

Șugag: Constantin Jinar

Unirea: Gheorghe Alba

Vadu Moților: Nicolae Lazea

Valea Lungă: Vasile Pușcă

Vidra: Ioan Alexandru Resiga

Vințu de Jos: Petru BarbuȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Aproape 5 milioane de români au sunat la 112 în primele 6 luni ale anului. Câte apeluri au avut legătură cu COVID-19

Publicat

În primele șase luni ale anului 2020 s-au înregistrat 4.896.707 apeluri la Serviciul de urgență 112, cu 14,33% mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut, au transmis reprezetanții STS. Peste 70.000 de apeluri au fost legate direct de COVID: fie oamenii aveau simptome, fie doreau să anunțe că au avut contact direct cu un bolnav. 

Potrivit biroului de presă al instituției, cetățenii au sunat mai responsabil la numărul 112 în acest an, apelurile non-urgente fiind în scădere cu 18,31% în comparație cu perioada similară din 2019. Peste jumătate dintre apelurile de urgență au fost transferate către Ambulanță.

Astfel, conform statisticilor Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), administratorul Sistemului național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU), în perioada ianuarie – iunie 2020, din totalul de 4.896.707 apeluri, un număr de 2.669.464 apeluri au reprezentat urgențe (54,52%), iar 2.227.243 au fost apeluri non-urgente (45.48%).

Cu toate că în ultimele luni țara noastră s-a confruntat cu pandemia de COVID-19, este remarcabil că, și în acest context, numărul de apeluri non-urgente a scăzut, ceea ce demonstrează că cetățenii au înțeles importanța apelării responsabile a numărului unic de urgență.

În prima jumătate a acestui an, cetățenii din zona București-Ilfov au apelat cu cea mare responsabilitate Serviciul de urgență 112, aproape 64,89% din totalul apelurilor reprezentând urgențe reale pentru care s-au alertat agențiile specializate de intervenție (Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție, Jandarmerie).

Sunt însă și județe unde ponderea apelurilor non-urgente este foarte ridicată: Gorj (65,90%), Harghita (64,21%) și Mureș (61,49%). Le reamintim cetățenilor să sune la 112 doar când au cu adevărat o urgență.

La nivel național, cele mai multe apeluri sunt preluate de către operatorii STS din cadrul Centrului 112 București-Ilfov – 747.518 apeluri.

Pe locul al doilea ca număr al apelurilor efectuate de către cetățeni la numărul de urgență 112 se situează județul Iași, cu un total de 228.082 apeluri, din care 64,19% au fost apeluri de urgență.

Cel de-al treilea județ ca număr de apeluri la 112 este Constanța, cu un total de 198.609 apeluri, dintre care 47,89% reprezentând urgențe.

În funcție de agențiile specializate de intervenție către care operatorii STS au transferat apelurile, situația se prezintă astfel: Ambulanță – 54,03% (1.770.037 apeluri), urmate de Poliție – 23,29% (762.853 apeluri), ISU-SMURD –17,70% (579.682 apeluri), Jandarmerie – 4,33% (141.972 apeluri) și alte agenții – 0,65% (21.269 apeluri).

În contextul pandemiei de COVID-19, operatorii STS au preluat 70.338 de apeluri prin care cetățenii semnalau simptome ale virusului, faptul că s-au întors din zone de focar, au intrat în contact cu persoane confirmate pozitiv sau că au cunoștință de încălcări ale restricțiilor stabilite de autorități.

În foarte multe cazuri, cetățenii au sunat la numărul unic de urgență 112 pentru a afla informații despre noul coronavirus, fără a avea urgențe reale. În acest sens, le reamintim că a fost operaționalizat numărul TELVERDE – 0800.800.358, linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor despre COVID-19.

Conform noii legislații adoptate la sfârșitul lunii martie a.c., apelarea abuzivă a Serviciului de urgență 112 se pedepsește cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 la 200 de ore de activități în folosul comunității, iar alertarea falsă a agențiilor de intervenție se sancționează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Plan de Mobilitate Urbană Durabilă, la Blaj. Primăria caută soluții pentru creșterea siguranței rutiere și pietonale

Publicat

Municipiul Blaj va avea un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD). Documentul va prezenta solutii de mobilitate urbană care să conducă la creșterea gradului de civilizație, a confortului și a calității vieții, creșterii siguranței și securității individuale și colective, precum și a gradului de siguranță rutieră și pietonală. 

Primăria Blaj a lansat recent în Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru elaborarea planului de mobilitate urbană durabilă (PMUD) în cadrul proiectului „Municipiul Blaj – Administrație publică inteligentă și participativă”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 135.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, elaborarea și implementarea de politici și strategii la nivel local este necesară ca instrument de planificare strategică și fundamentare a deciziilor pentru dezvoltarea durabilă a municipiului pe termen lung.

Planul de mobilitate urbană trebuie să aibă la bază o viziunie pe termen lung pentru dezvoltarea transportului și a mobilității în municipiu Blaj și va cuprinde toate tipurile și formele de transport: public și privat, pasageri și marfă, monitorizat și nemonitorizat, în miscare sau oprit.

Planu de mobilitate va cuporinde de asemenea, o evaluare a costurilor si beneficiilor transportului, incluzandu-le si pe cele nu vor fi cu usurinta masurate sau evaluate cum sunt cele referitoare la emisiile de noxe sau impactul asupra calitatii aerului, solutie propuse urmarind obtinerea unui impact maxim al resurselor utilizate.

Proiectul propune utilizarea unor instrumente inovative integrate și complementare:

1. Elaborarea documentelor strategice ce vor sta la baza obținerii finanțărilor din politică de coeziune aferente perioadei 2021-2027, inclusiv SIDU, și PMUD, având ca scop întărirea capacității de planificare strategică și a capacității de planificare și gestionare a investițiilor pentru o dezvoltare mai eficientă și durabilă a municipiului Blaj și a zonei sale funcționale.

2. Înființarea și utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică Blaj în procesul de elaborare a documentelor strategice, implicarea și consultarea cetățenilor. Centrul de Inovare și Imaginație Civică este un instrument de inovare socială, de comunicare, cercetare și promovare, precum și un loc pentru discuții și informații la dispoziția cetățenilor, publicului și a experților din diferite domenii. CIIC este locul în care reprezentanți ai administrației publice locale, cetățeni și specialiști din mediul economic și universitar se pot întâlni și discuta despre transformările urbane și despre provocările orașului. CIIC va fi utilizat în procesul de elaborare a SIDU, PMUD și a altor studii și strategii pe domenii specifice de dezvoltare, ca un un loc de dezbatere și colaborare pentru identificarea nevoilor și stabilirea priorităților, prin consultarea cetățenilor municipiului.

Elaborarea și implementarea planului de mobilitate urbană trebuie să asigure satisfacerea unor cerințe și nevoi de utilitate publică ale comunității locale în domeniul mobilității și transportului urban, deplasarea fără a fi expuși la riscuri personale majore, îmbunătățirea continuă a mobilității și calității vieții cetățeniior.

Abordând obiective sociale, de mediu și economice, precum și obiective în domeniul integrării și al siguranței, se va pune un accent sporit pe transportul durabil.

În acest scop, planul ce va fi elaborat trebuie să ofere soluții care să vizeze următoarele obiective:

  • Armonizarea dezvoltării urbane și teritoriale cu dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, feroviar, aerian și a transportului public în concordanță cu nevoile de mobilitate și transport a persoanelor, bunurilor și mărfurilor prin asigurarea corelărilor necesare între strategiile și planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aferente municipiului Blaj și a teritoriului său de influență;
  • Identificarea și prioritizarea investițiilor necesare pentru municipiul Blaj pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere și a transportului public;
  • Management eficient al transportului și al mobilității;
  • Buna distribuție a bunurilor și servicii de logistică performante;
  • Restrictionarea accesului auto în anumite zone ale municipiului;
  • Promovarea transportului în comun;
  • Promovarea unor mijloace de transport alternative;
  • Înlocuirea mașinii personale în favoarea transportului în comun, mersului pe jos, mersului cu bicicieta, cu motocicleta sau cu scuterul;
  • Asigurarea unor spații de parcare suficiente și a unor piste de rolle și bicicliști.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

PSD nu votează proiectul PNL legat de carantină și izolare. Motivația oferită de Marcel Ciolacu

Publicat

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democraţii nu vor vota în Parlament proiectul de lege conceput de Guvern, în vederea reintrării în legalitate a măsurilor de carantină şi izolare. Acesta a și motivat totodată decizia, într-o postare pe Facebook.

„Guvernul Orban naște un alt zombi legislativ și ne impune dezbatere în regim de urgență. Invităm în Parlament societatea civilă să reparăm împreună haosul PNL!

Doar la prima lectură, colegii mei au găsit în legea privind carantina și izolarea aberații majore ce atentează grav la drepturile și libertățile românilor. Enumăr câteva exemple din gândirea unui partid care își spune liberal, dar vrea să transforme statul într-un regim totalitar:

– izolarea prevede nu doar separarea fizică, ci și aplicarea obligatorie a unui tratament inclusiv asimptomaticilor – cum s-a întâmplat deja, neconstituțional, în multe spitale;

– formularea “probabilitate ridicată de apariție și propagare a unui agent patogen” permite oricând guvernului să instituie carantină și s-o mențină oricât;

– oricine și orice poate fi suspectat ca ”potențial expus” virusului și intră în carantină, se aplică restricții și unor bunuri ale românilor, precum automobilele, de exemplu;

– Nu există nici un fel de claritate asupra duratei lipsirii de libertate; „datele științifice” nu pot constitui un criteriu valid juridic când e vorba de lipsirea de libertate, fiindcă nu oferă deloc predictibilitate;

– oferă puteri discreționare ministrului Sănătății de a dispune cele mai grave măsuri de privare de libertate când există un risc iminent, la simpla propunere a Institutului Național de Sănătate Publică, care de altfel îi este subordonat.

Am auzit azi cele mai importante voci ale societății civile punctând alte exemple de derapaje dramatice pe care această lege le provoacă.

De aceea, vom invita mâine principalele ONG-uri din România specializate în apărarea drepturilor omului la dezbaterea acestei legi în comisii. Îi vom asculta și le vom prelua propunerile. Să vedem dacă PNL va considera și societatea civilă un “dușman al poporului”, pe modelul CCR!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Trump retrage SUA din Organizația Mondială a Sănătății, în plină pandemie. America raportează 50.000 de infectări cu COVID pe zi

Publicat

Administrația Trump a notificat Congresul și Organizația Națiunilor Unite anunțând că urmează să se retragă din Organizația Mondială a Sănătății, spun mai mulți oficiali din interioriul administrației, conform CNN.

Senatorul democrat Robert Menendez a scris pe Twitter:

„Congresul a primit o notificare oficială că președintele Statelor Unite a retras țara din Organizația Mondială a Sănătății în mijlocul unei pandemii. Să califici răspunsul lui Trump la criza COVID drept haotic și incoerent este prea puțin. Această acțiune nu va proteja viețile și interesele americanilor – îi ține pe americani bolnavi și pe America singură”.

Un oficial de la Departamentul de Stat a confirmat, de asemenea, că notificarea de retragere a fost trimisă către secretariatul general al ONU.

Surse ale CNN spun că scrisoarea este foarte scurtă – trei propoziții – și va declanșa un proces de retragere din OMS care va dura un an.

Decizia lui Trump vine în contextul în care Statele Unite trec printr-o creștere masivă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus – aproximativ 50.000 de cazuri pe zi la nivel național.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate