Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: „Bucuria Darului”. Copii de la Şcoala “Avram Iancu” din Alba Iulia au cântat colinde într-o biserică din oraș

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILHlyQSww" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Elevi de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Alba Iulia au oferit momente emoționante, în cadrul proiectului ”Bucuria Darului”. Au interpretat colinde, în cadrul slujbei religioase de Sfântul Nicolae, la Biserica Maieri I.

Sărbătorile de iarnă sunt pentru majoritatea oamenilor un prilej de bucurie şi de speranţă. Moş Nicolae este aşteptat, în fiecare an, atât de cei mari, dar mai ales de cei mici.

De obicei, Moş Nicolae aduce dulciuri şi jucării copiilor, dar anul acesta Corul Belcanto al ciclului gimnazial și elevii clasei a VI-a A de la Şcoala “Avram Iancu” au pregătit un dar de suflet credincioșilor de la Parohia Maieri I, transmit reprezentanții școlii.

 

Activitatea face parte din proiectul „Bucuria Darului”, care se desfășoară la Şcoala “Avram Iancu” pe tot parcursul lunii, perioadă în care atât elevii, cât și dascălii doresc să realizeze acțiuni care să stimuleze compasiunea, valoarea lunii decembrie la această școală.

Evenimentul a avut loc în cadrul slujbei religioase de Sfântul Nicolae din Biserica Maieri I, la care elevii au participat însoţiţi de profesorii Simona Florea, Gabriela Marina şi Gabriel Bucur. Acestora li s-a alăturat Elena Ignat, inspector școlar general adjunct la ISJ Alba, părinți și cadre didactice.

În acest cadru, elevii au oferit un emoționant moment artistic celor prezenți la slujba religioasă, care a cuprins o scenetă religioasă pregătită de elevii clasei a VI-a A și câteva colinde interpretate de Corul Belcanto. La finalul programului, copiii au oferit credincioșilor bomboane și îngerași magici confecționați cu mult suflet de aceștia la școală prin intermediul cărora au dorit să le transmită credincioșilor mesaje de suflet.

Parteneriatul dintre Şcoala “Avram Iancu” şi Biserica Maieri I, preot Nicolae Topîrcean, există de mai mult timp şi prin activităţile care se realizează în cadrul acestuia, cele două instituţii încearcă să îndrepte paşii copiilor către adevăratele valori creştine.

Preotul paroh  a mulțumit pentru minunatul dar oferit de elevii școlii, subliniind faptul că, prin acest parteneriat școală-biserică, se formează cel mai bine profilul moral al elevilor, educaţia religioasă fiind una dintre laturile care contribuie la realizarea omului frumos: moral, cinstit, demn, integru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax