Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO – VIDEO: Concursul „Made for Europe”, faza județeană la Alba Iulia. Lista câștigătorilor care vor participa la etapa națională

Publicat

YouTube video

Etapa județeană a concursului național „Made for Europe” a avut loc vineri, în sala festivă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia. La eveniment au participat 13 școli din județ, care și-au prezentat proiectele finanțate prin programe comunitare, la secțiunile eTwinning, Leonardo da Vinci, Grundtvig, Comenius multilateral și Comenius bilateral.

Dintre acestea, patru școli au fost declarate câștigătoare, respectiv Liceul de Arte „Regina Maria”, Colegiul Tehnic „ Alexandru Domșa”, Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Sîncel și Școala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud. Aceste unități de învățământ vor participa la faza națională a concursului, ce va avea loc în perioada 9-12 aprilie, la Brașov.

Printre școlile din Alba participante la concurs se numără, la secțiunea eTwinning, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia (participant cu trei proiecte) și Școala Gimanzială nr. 3 Cugir.

La secțiunea Leonardo da Vinci au participat Liceul Tehnologic „Țara Moților” Albac și Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud.

Pentru secțiunea Grundtvig a optat Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” Alba Iulia, iar pentru Comenius multilateral Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Sîncel, Grup Școlar de Educație Incluzivă Alba Iulia și Colegiul Național „Avram Iancu” Cîmpeni.

La secțiunea Comenius bilateral a fost doar un participant: Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

În cadrul fazei județene a concursului, școlile și-au prezentat produsele finale sau chiar intermediare cu care s-au înscris. Prezentarea produselor a fost făcută de un elev propus de școală și a fost însoțită de o prezentare generală a unității de învățământ și de un rezumat al proiectului în cadrul căruia a fost realizat produsul înscris în concurs.

Criteriile de departajare ale candidaților au fost făcute în funcție de anumiți indicatori de performanță, atent analizați de către un juriu. Astfel, proiectele au fost analizate în funcție de relevanţa educaţională a produsului proiectului pentru unitatea de învăţământ, transferabilitatea produsului, caracterul practic (utilitatea produsului educaţional) și calitatea prezentării produsului educaţional.

La sfârșitul prezentărilor, câțiva elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia au prezentat piesa „Visul unei nopți de vară” de W. Shakespeare, într-o variantă modernă și originală.

Câștigătorii fazei județene a concursului „Made for Europe”, desemnați să meargă la faza națională din aprilie sunt după cum urmează:

Locul I: Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia, la secțiunea Grundtvig, cu proiectul „The power of life stories” 20012-2014, profesor coordonator Carmen Sînc

                Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, la secțiunea Comenius bilateral, cu proiectul „Train ticket to Europe. Language Awareness through Visual arts”, profesor coorodonator Livia Dioșan

Locul II Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Sîncel, la secțiunea Comenius multilateral, cu proiectul „From shadow to light” 2012-2013, profesor coordonator Lenuța Bloj

Locul III Școala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud, la secțiunea Comenius multilateral, cu proiectul „Nos contes tant lus qu’ecrits” 2012-2014, profesor coordonator Marcela Hădărig.

Celorlalte școli participante le-au fost acordate, de către membrii juriului mențiuni.

Juriul acestei competiţii a fost format din:

1. Prof. Alina Bud – inspector proiecte educationale europene

2. Prof. Codruta Lodroman – inspector proiecte educaţionale

3. Prof. Marina Gabriela – Colegiul Tehnic „Alexandru Domsa” Alba Iulia

4. Prof.Cristina Comaniciu – CCD Alba

5. Monica Jorj – Centrul Europe Direct – ADR Centru

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax