Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Cum îşi alege PNL candidaţii pentru administraţiile locale din Alba. Atanasiu: Susţinem doar primarii care nu au probleme

Publicat

YouTube video

atanasiu Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a dat detalii duminică, în conferinţă de presă, despre cum se desfăşoară stabilirea candidaţiilor pentru funcţiile administrative, în cadrul partidului.

„În această perioadă, la nivel şi în toată ţara, încercăm să ne stabilim candidaţii, sperăm ca până în decembrie să reuşim peste tot. La nivel local se propun candidaţi, se vede cei care au cele mai mari şanse, vor fi mai mulţi, sper eu care merită să ne reprezinte pe noi, PNL, dar sunt şi oameni care iau votul dar nu merită să ne reprezinte într-o cursă electorală. Se va vota la nivel local, apoi conducerea judeţeană va stabili listele finale, mai puţin pentru municipiul reşedinţă de judeţ, unde decizia este la nivel naţional. Cu alte cuvinte, fără semnătura lui Adrian Teban şi a lui Mircea Hava nu vor putea candida niciun consilier local şi niciun primar din judeţul Alba, sunt cei care vor semna listele electorale”.

Întrebat dacă un membru PNL vrea să candideze, iar partidul susţine pe altcineva, Atanasiu a răspuns că „suntem o ţară liberă, poate să candideze din partea altor partide. PNL o să aibă doar candidaţi susţinuţi de organizaţiile de conducere politică ale partidului”.

 

Vezi şi FOTO-VIDEO: Candidat sprijinit separat de vechiul PNL în cursa internă pentru Primăria Sebeş. Cine este Mihai Apolzan şi ce vrea să schimbe în oraş

A completat că „noi am luat o decizie: acolo unde sunt primari în funcţie şi nu au probleme, nici juridice, nici electorale, doresc să candideze la un nou mandat, o să-i susţinem. În cazul celor care au probleme, o să căutăm alţi candidaţi. Dacă nu vor înţelege, este problema lor, îşi caută alt drum”.

YouTube video

Atanasiu a mai spus că trebuie îndeplinite criterii de integritate de către candidaţii susţinuţi de PNL. „dacă aceste criterii nu sunt îndeplinite, primarii în funcţie nu ne pot reprezenta pe noi, PNL”. A dat exemplul actualului primar de la Şibot.

YouTube video

Atanasiu a spus că speră ca până în decembrie să fie finalizat procesul de desemnare a candidaţilor PNL, având în vedere că primele alegeri sunt la sfârşitul lunii mai 2016.

În ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Alba şi susţinerea de la vechiul PNL pentru actualul preşedinte, Ion Dumitrel, Atanasiu a spus: „Nu am discutat încă acest subiect. Nefiind candidaturi nominale, nu mai există situaţia în care să strângem un vot pentru o anume persoană la CJ. După sondaje, avem certitudinea că vom lua peste 50% dintre consilierii judeţeni în Alba, deci nu o să avem vreo problemă să numim preşedintele”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax