Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PRIMARUL din Şibot, CONDAMNAT la un an de ÎNCHISOARE cu suspendare. De patru ani desfăşura activităţi comerciale incompatibile cu funcţia

Publicat

primarul din sibot La începutul lunii iulie, primarul comunei Șibot, Ilie Tomuș, a fost trimis în judecată pentru incompatibilitate, în urma unui denunț făcut de adjunctul său, viceprimarul Dacian Herlea. Luni, Judecătoria Alba Iulia a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei semnat de Ilie Tomuş cu procurorii. A fost condamnat la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare pentru activităţi comerciale incompatibile cu funcţia de primar.
Ilie Tomuş a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.
Fapta de care a fost acuzat primarul este că, din 2010 până în acest an, a desfăşurat activităţi comerciale în sectorul bovinelor de lapte, ca persoană fizică autorizată, calitate incompatibilă cu cea de primar, potrivit legii.

În calitate de ales local, primarul comunei Șibot, Ilie Tomuș, ar fi încălcat prevederile Articolului 87 litera G din Legea 161/2003, potrivit căruia funcția de primar este incompatibilă cu cea de comerciant persoană fizică.

Primarul și-a recunoscut vinovăția și a încheiat un acord în acest sens cu procurorul de caz. Potrivit Noului Cod de Procedură Penală, cei care își recunosc vinovăția beneficiază de reduceri sau de amânări ale aplicării pedepsei.

Potrivit Legii 78/2000, Articolul 12, litera A, „efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană” se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Dosarul primarului Ilie Tomuș a fost înaintat Judecătoriei Alba Iulia, la începutul lunii iulie, către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Instanța nu a fost sesizată cu rechizitoriu, ci a fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Cercetarea penală s-a efectuat ca urmare a denunțului făcut de viceprimarul Dacian Herlea.

Citeşte şi Primarul din Șibot, trimis în judecată pentru incompatibilitate, în urma unui denunț făcut de viceprimar. Edilul și-a recunoscut vinovăția

În ultimii doi ani, o mulțime de acuzații de fraudă și corupție au circulat în jurul primarului din Șibot. Primele ieșiri publice pe acest subiect au venit din partea viceprimarului Dacian Herlea, care a prezentat o serie de documente potrivit cărora recepțiile lucrărilor din comună au fost făcute în fals, dar și alte acuzații.

La scurt timp, viceprimarul a fost schimbat din funcție la propunerea primarului La începutul anului 2014 Curtea de Conturi a găsit ilegalități financiare de aproximativ 200.000 de euro la bugetul local al comunei.

Pe acest subiect, vă invităm să citiți și următoarele articole:

Citește și: VIDEO: Acuzații de fraudă la Primăria Șibot. Viceprimarul Dacian Herlea: „Toate lucrările au fost plătite și recepționate în fals”

Citește și: Ce a găsit Curtea de Conturi la Primăria Șibot, ce măsuri au fost luate și ce spune primarul Ilie Tomuş

Citește și: Curtea de Conturi Alba: Ilegalități financiare de aproape 900.000 lei constatate la Primăria Șibot în perioada 2011-2013

Citește și Viceprimarul de la Şibot, Dacian Herlea, schimbat din funcţie de consilierii locali, la propunerea primarului

Citește și: Jocuri de culise și amenințări „în stil mafiot” în Consiliul Local Șibot. Previziunile lui Mihai Nicușor despre viitorul viceprimar

Citeşte şi Liberalul Mihai Nicușor îl învinuiește pe primarul din Șibot de nerespectarea legii achizițiilor publice

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sorin

    vineri, 26.09.2014 at 14:23

    Doar atita fratilor ,undei dreptatea ?ce sa ales de cei 200 000 de euro?????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax