Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: De 1 Decembrie, solii din Cetățile de Scaun ale României și-au transmis mesajele către autorități, la Sala Unirii din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Ca în fiecare an, Sala Unirii i-a primit înauntrul său pe solii din Cetățile de Scaun ale României, care au venit la Alba Iulia pentru a-și transmite mesajele patriotice către autoritățile albaiuliene și naționale. În prezența primarului Mircea Hava, a tuturor reprezentanților instituțiilor din Alba și a ministrului Educației, Ecaterina Andronescu, trimișii Sucevei, Târgoviștei, Basarabiei și Alba Iuliei au amintit tuturor semnificația Marii Uniri de la 1918.

Îmbrăcați în costume populare românești și haine de „sol”, reprezentanții Cetății Sucevei și Târgoviștei au povestit cum „aici, s-au legat sorții Ţărilor Române sub același steag și în aceeași pecete, pentru ca toți românii, cu același grai și religie să se unească”.

În urale sonore pentru „Unirea Basarabiei cu România”, reprezentanta Consiliului Unirii de peste Prut,a citit un document despre semnificația actului semnat la 1918, la Alba Iulia și istoricul evenimentelor ce au dus la înfăptuirea sa, culminând cu „Trăiască Unirea Basarabiei cu România de-a pururi și totdeauna”.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, le-a mulțumit, în discursul său, tuturor românilor care vin la Alba Iulia de 1 Decembrie. Acesta și-a exprimat bucuria pentru prezența celor care își doresc „România Mare”, menționându-și durerea pentru că „va fi tare greu din cauza politicienilor mulți, care nu își vor mai găsi scaunele în Guvern și Parlament și vor rămâne acasă”. Primarul le-a mulțumit pentru prezență și celor care „pentru 100 de lei vin și îngheață de frig nu pentru 1 Decembrie, ci pentru cu totul altceva, dar și celor care sunt supărați pentru că cineva nu a dat bani (pentru manifestările de 1 Decembrie – n, r.)”. Intervenția primarului a stârnit reacția unui om din public, care i-a transmis acestuia să nu „politizeze Unirea”, însă, după un scurt moment de tăcere, oficialul a răspuns că „nu a făcut niciodată acest lucru”, încheindu-și intervenția în aplauzele tuturor, cu urarea „La mulți ani, România!”.

În continuare, ansambluri folclorice din Alba și mai multe județe ale țării au susținut un spectacol de muzică populară, cu cântece tematice pentru Ziua Națională a României, iar în final, în încăperea-gazdă a Unirii s-a încins, așa cum era de așteptat, Hora Unirii.

Vă prezentăm mai jos o galerie foto-video de la eveniment:

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ambra

    duminică, 02.12.2012 at 00:32

    tare faza cu hava :))))) s-a scos

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax