Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Deschiderea anului școlar la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. 120 de boboci au depus jurământul

Publicat

IMG_6526 Elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au „păşit” în noul an școlar 2015 – 2016, în prezenţa a sute de părinţi și rude, emoţionaţi şi cu buchete de flori în mână. Cei 120 de boboci, care au îmbrăcat pentru prima dată uniforma militară, au defilat cu emoţii, în faţa sutelor de participanţi, care au asistat la ceremonia de deschidere a anului şcolar.

Elevii de clasa a IX-a au rostit în prima lor zi de şcoală şi tradiţionalul jurământ: „Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie patria şi Armata României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

La ceremonia de deschidere au fost prezenți, printre alții, subprefectul Cornel Murg, inspectorul Ioan Muntean (IȘJ Alba), colonelul Marcel Domșa, comandantul Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul”, generalul de brigadă Dorin Ioniță, șeful Instrucției și Doctrinei din Statul Major al Forțelor Terestre, generalul de brigadă dr. ing. Teodor Incicaș, șeful Direcției Audit Intern, colonelul Daniel Bănică, șef Secție Direcția Instrucție și Doctrină din Statul Major General, colonelul Gică Gheban, comandantul Centrului CCI, colonelul Vasile Murtezan, șef Secție/Direcția Audit și colonelul Ștefan Sîrbu, șef Secție/Direcția Audit.

În cadrul Ceremonialului deschiderii anului școlar 2015 – 2016 au fost acordate distincții. Astfel, în tradiția Colegiului Național Militar „Mihai Viteazu” se înscrie acordarea distincției „Robert Schuman” clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură în anul școlar trecut. Beneficiara acestui premiu este clasa a X-a B, ce obținut, în anul școlar trecut, media 8,72. Distincția a fost primită de către șefa clasei, eleva caporal Roberta Ion. Alături de reprezentanta clasei a fost și profesoara Mihaela Florea, diriginta clasei și maior Sebastian Sîrbu, comandantul companiei.

YouTube video

IMG_6542 Pentru performanțele obținute în cei patru ani de colegiu militar la învățătură și în activitățile extracurriculare, precum și pentru contribuția la creșterea prestigiului Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, a fost acordată placheta și diploma aferentă șefului de promoție 2015, absolventa Casiana Fusu. În prezent, Casiana Fusu este studentă la Academia Tehnică Militară din București. De asemenea, pentru performanțele obținute, Casiana a primit din partea Fundației „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruință” o tabletă Asus.

Anul școlar 2014 – 2015 a fost unul deosebit pentru Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Rezultatele obținute la olimpiadele școlare, unde 15 elevi s-au calificat la națională, câștigarea Olimpiadei de vară a sportului militar liceal ediția 2015, primirea celui de-al treilea Titlu de Școală Europeană, examenul de bacalaureat cu promovabilitate 100% și media generală de 9,13 și nu în ultimul rând examenul de admitere în învățământul militar superior, cu 94,44% absolvenți admiși – viitoare cadre militare – atestă calitatea actului instructiv – educativ din colegiul militar albaiulian și reflectă profesionalismul și dăruirea fiecăruia în activitatea pe care o realizează.

Pe timpul vacanței au fost executate lucrări de reparații, întreținere, igienizare a spațiilor de cazare ale tuturor elevilor, au fost asigurate toate manualele și rechizitele școlare, uniformele și celelalte drepturi, colegiul albaiulian fiind pregătit pentru a începe un nou an de învățământ.

În noul an școlar 2015 – 2016, întregul colectiv al colegiului se va concentra pe menținerea performanței, devenită tradiție. Dimensiunea europeană este implementată încă din anul 2002 când s-a derulat primul parteneriat Socrates. În perioada 2002 – 2013 au fost desfășurate patru parteneriate Socrates – Comenius, acestea aducând Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia recunoașterea pe plan european și național, prin cele trei titluri de „Școală europeană”, obținute în 2006, 2012 și 2015.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax