Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Ediția de lux a volumului „Ce aude unicornul” de Lucian Blaga, lansată la deschiderea oficială a Târgului de carte „Alba Transilvana”

Publicat

YouTube video

Târgul de carte „Alba Transilvana” și-a deschis cea de-a VII-a ediție, vineri, la ora 12.00, la Alba Mall. Câteva zeci de edituri din toată țara au venit la Alba Iulia pentru a vinde cărți, dar și CD-uri, cărți poștale de colecție, jocuri și nu numai. Cea mai mare parte a editurilor oferă reduceri de prețuri, între 5 și 35%, dar și cărți la 1 leu, 2 lei, 5 lei sau 10 lei bucata. Deschiderea oficială a Târgului de carte „Alba Transilvana” a fost făcută de către Mioara Pop, directoarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, alături de președintele și vicepreședinții Consiliului Județean Alba și viceprimarul orașului.

Prima lansare de carte din șirul celor peste 100 ce vor avea loc în cele trei zile de târg a fost Ediția de lux a volumului „Ce aude unicornul” de Lucian Blaga, în limbile română, franceză, spaniolă, engleză și germană. Cartea a fost prezentată de către Mioara Pop – directoarea Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și Brândușa Tămaș, directoarea Editurii „Ars Longa”, cea care a scos toate cele opt volume din colecția de lux „Lucian Blaga”. În acest an, supra coperta volumului are culoarea argintiu-perlat, culoarea asociată în mod tradițional unicornului. Ediția de lux a volumului „Ce aude unicornul” cuprinde și o versiune audio a cărții, cu poeme recitate de actorul Dorel Vișan.

În finalul prezentării noului volum, ediție de lux, Cristina Smadea de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a recitat poemul „Ce aude unicornul”.

YouTube video

De asemenea, academicianul Mihai Cimpoi din Chișinău a prezentat volumele 25-30 din colecția „Ion Creangă”, de la editura Princeps Multimedia din Iași: Aurel Rău – „În povești cu Ion Creangă” – volumul 25, Gavril Istrate – „Limba scrierilor lui Ion Creangă” – volumul 26, Emil Precup – „Viața și opera lui Ion Creangă” – volumul 27, Adrian Dinu Rachieru – „Ion Creangă. Spectacolul disimulării” – volumul 28, „Scrierile lui Ion Creangă. Povești”, ediție anastatică, volumul 29, „Ion Creangă – Amintiri din copilărie și anectode” – volumul 30, cu 8 ilustrațiuni de Teodor Buicliu.

La Târgul de carte „Alba Transilvana, în Sala de Bal, este prezentă și o expoziție de artă plastică pe motive blagiene din cadrul Festivalului Internațional „Lucian Blaga” Sebeș, „Vreau să joc” în care mai mulți elevi de la Liceul de Arte „Regina Maria” concurează pentru premii. Decernarea premiilor concursului de artă va avea loc duminică, la ora 10.30, în Sala de Bal de la Alba Mall.

Târgul de carte „Alba Transilvana” continuă la Alba Mall și sâmbătă și duminică, cu peste 100 de lansări de carte, recitaluri muzicale și expoziții.

Sâmbătă, la ora 12.00, va avea loc unul dintre punctele-cheie ale evenimentului, lansarea volumului „Mihai Eminescu – Poezii”, din Colecția Opere fundamentale, prezentată de academicianul Eugen Simion.

Ioan Gyuri Pascu va fi prezent la Târgul de Carte „Alba Transilvana”, în calitate de autor, cu volumul „Purtătorul de cuvinte”, ce va alea loc la ora 13.00, iar la ora 20.00 el va susține un recital de poezie.

La ora 18.30, criticul Daniel Cristea Enache va modera o prezentare de carte și o dezbatere pe tema „Generația 60: discursul artistic și discursul critic. Neomodernismul”.

Ziua de duminică este dedicată scriitorilor albaiulieni. Vor avea loc mai multe lansări de carte și „Interferențe culturale transilvănene”.

Vedeți aici programul complet al evenimentului: VINERI începe Târgul de Carte „Alba Transilvana”, ediția a VII-a. Peste 100 de lansări de carte, peste 50 de edituri, expoziții de artă, recitaluri

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax