Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Elevii „de nota 10” din ALBA, premiați pentru rezultatele de la BAC și Evaluarea Națională. Cine a luat premiul special


Publicat

elevi de 10Elevii  de „Nota 10” din județul Alba au fost premiați pentru rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat și Evaluare Națională. Patru tineri de clasa a IX-a și patru fete din anul întâi de facultate, care au susținut examenele în această vară, au primit de la Ministerul Educației sume de 1.000, respectiv 3.000 de lei. Ceremonia a avut loc la Inspectoraul Școlar Județean Alba, iar premiile au fost înmânate de inspectorul şcolar general Marcela Dărămuș și subprefectul județului Alba, Cornel Murg. Pe lângă cei 8 elevi, diplomă de merit a primit și o elevă de la HCC care a reușit să obțină primul loc la Olimpiada Internațională de Elenism.

Vezi şi Guvernul a aprobat bursele de merit pentru cei cu media 10 la Evaluare Naţională şi Bacalaureat 2015. Premii pentru opt absolvenţi din Alba

La câteva luni de la terminarea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, cei opt elevi care au reușit să obțină note maxime au fost recompensați cu diplome și premii în bani.

Ceremonia a fost găzduită la sediul ISJ Alba, iar pe lângă elevii de 10 au participat și o parte dintre profesorii care i-au pregătit.

Inspectorul şcolar general Marcela Dărămuș a ținut să mulțumească elevilor pentru efortul depus, precum și profesorilor care i-au îndrumat.

„Vreau să vă mulțumesc, dumneavoastră și profesorilor dumneavoastră, care v-au fost mentori și care v-au îndrumat așa cum ați dorit, pentru că altfel nu aveați aceste premii. Mă închin în fața dumneavoastră, mă bucur că față de anul trecut numărul a crescut și îmi doresc ca acest trend ascendent al notelor de 10 să fie în fiecare an”, a declarat inspectorul Marcela Dărămuș.

La ceremonie a participat și subprefectul Cornel Murg, care a felicitat și el elevii și a citit ordinul ministrului prin care sunt premiați elevii.

„Vreau să le aduc și eu mulțumuri premianților, în numele meu și al Instituției Prefectului, pentru modul în care v-ați străduit, cum ați muncit și ați obținut rezultate. Aceste rezultate puteau fi obținute de mai mulți copii, condițiile au fost egale pentru toată lumea, dar seriozitatea și aplecarea dumneavoastră pentru ceea ce doriți să faceți în viitor v-au adus aceste rezultate foarte bune”, a spus Cornel Murg.

IMG_1018Reamintim că în județul Alba, la Bacalaureat, au obținut medii de 10 patru eleve:

Ioana Cotuţiu de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia – media 10 – specializare Matematică – Informatică (acum studentă la UBB Cluj Napoca- Facultatea de Matematică și Informatică)

Maria Karina Mihăilă de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş – media 10 – specializare Ştiinţele Naturii (Universitatea Tehnică – Facultatea de Telecomunicații și Inginerie Electronică)

Roxana Arina Sabău de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş – media 10 – specializare Matematică – Informatică ( Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor – Administrea Afacerilor în Limba Germană)

Alexandra Dobre – Colegiul „Avram Iancu” din Cîmpeni (Facultatea Tehnică).

Citeşte şi FOTO: Elevele de NOTA 10. Cine sunt și cât de greu le-a fost să obțină cele mai mari medii la Bacalaureat 2015

Citeșe și: Încă o medie de 10 în județul Alba: Alexandra Dobre de la Colegiul „Avram Iancu” din Cîmpeni a obținut nota maximă

IMG_1019Și la Evaluarea Națională au fost patru candidaţi cu medii de 10. Aceștia sunt:

Raluca Delia Bozdog – Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia (a ales Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia)

Robert Claudiu Corlaci – Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia (a ales Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia)

Daniel Simina – Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud (a ales Liceul „Horea Cloșca și Crișan” din Abrud)

Ioana Maria Ursaleş – Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia (a ales Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia)

Citește și REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 în ALBA: Cele mai bune medii de la examen. PATRU elevi cu 10 „pe linie”

La nivel naţional, 88 de absolvenți de liceu care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2015 beneficiază de câte un stimulent financiar în valoare de 3000 de lei, iar cei  457 de absolvenți de clasa a VIII a  promoția 2015, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională primesc câte un stimulent financiar în valoare de 1000 de lei.

În cadrul evenimentului, Ana Zaharescu de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia a fost premiată cu diplomă și cărți după ce a obținut, pentru al doilea an consecutiv, locul I, nivel B2, la Olimpiada Internațională a Elenismului, ediția a II-a, organizată la sfârțitul săptămânii trecute la București. Eleva de la Științele Naturii a fost însoțită de tatăl ei, care este și profesorul ei de limbă greacă.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

AEP: VINERI începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc în 27 septembrie

Publicat

alegeri, rector

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că vineri, 7 august 2020, începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc la data de 27 septembrie 2020.

Conform Hotărârii nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august 2020. Menționăm că același act normativ stabilește că, în data de 24 august 2020, birourile electorale de circumscripție vor încheia un proces-verbal prin care se va constată rămânerea definitivă a candidaturilor.

În conformitate cu prevederile art. 46 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, propunerile de candidați pentru consilierii locali, consilierii județeni, pentru primari și pentru președinții consiliilor județene se fac pe circumscripții electorale și se depun la birourile electorale de circumscripție.

Informațiile privind metodologia depunerii dosarelor de candidatură și a listelor de susținători la alegerile locale din anul 2020 pot fi consultate AICI sau pe site-ul www.roaep.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Vizite intime la Penitenciarul Aiud în timpul pandemiei de coronavirus: Test COVID-19 pentru iubite, izolare pentru deținuți

Publicat

aiud penitenciar

Pandemia de coronavirus a schimbat într-un timp foarte scurt modul de interacționare a persoanelor. Măștile au devenit obligatorii în spații închise, iar în unele județe, și în spații publice, vizitele pe la cunoscuți s-au rărit, multe dintre vacanțele planificate în afara țării au fost anulate. 

Însă, cum au fost afectați cei care deja sunt privați de libertate și ale căror interacțiuni se realizează în mare parte doar între colegii de celulă?

De la scurtarea programului de vizită, la discuții doar prin geam și telefon, până la izolarea de restul colegilor de celulă, după o vizită intimă, interacțiunea cu ”cei din afară” a fost modificată radical pentru deținuții de la Penitenciarul Aiud. 

Din 18 mai, interacțiunea cu persoanele din afara penitenciarului a fost drastic schimbată și adaptată noii situații pentru a-i proteja pe deținuți de o posibilă infectare cu COVID-19.

În primul rând, vizitele se realizează doar cu dispozitiv de separare, adică deținuții nu mai pot sta la masă ”față în față” cu rudele. Acum, aceștia pot discuta doar cu panou de separare și prin telefon.

De asemenea, durata vizitei a fost redusă la o oră, iar vizitatorii sunt obligați să poarte mască și mănuși de protecție.

Mai mult de atât, dacă până la izbucnirea pandemiei de corovirus erau permise 9 vizite în același timp la separatoare, acum, pentru a se menține distanțarea fizică, se mai pot realiza doar patru odată.

Doar o singură persoana va putea participa la o vizită cu deținutul. Dacă, pe lângă un adult, va merge și un minor, acesta va fi obligat să poarte și el mască și mănuși, iar, dacă pe durata interacțiunii, unul dintre aparținători își va da echipamentul jos, vizita se va încheia în acel moment.

Vizitele intime

Cei mai afectați de pandemia de coronavirus sunt deținuții care au dreptul la vizite intime. Soția sau iubita care vine în vizită trebuie să prezinte, la intrarea în penitenciar, un test cu rezultatul negativ pentru COVID-19, nu mai vechi de trei zile.

De asemenea, la intrarea în unitate, acesta va fi supusă unui triaj epidemiologic, iar, dacă va avea simptome, vizita se va reprograma.

Pe tot parcursul traseului până la camera de vizită intimă, persoana în cauză va fi obligată să poarte mască și mănuși.

Cea mai drastică măsură vine după vizita intimă. Deținutul va fi izolat timp de 14 zile de restul colegilor de celulă. Iar după cinci zile de la vizită va fi obligat să facă un test pentru COVID-19.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cum ar putea începe școala elevii din Alba Iulia. Precizări făcute de Voicu Paul, după întâlnirea cu șeful IȘJ Alba și directori

Publicat

În majoritatea școlilor din Alba Iulia elevii ar putea fi prezenți la ore din septembrie, spune viceprimarul cu atribuții de primar Voicu Paul. Potrivit acestuia, în multe dintre unitățile de învățământ din municipiu trecerea la 20 de elevi pe clasă este o formulă optimă, iar unde sunt prea mulți copii se va lua decizia de a introduce, pentru o parte dintre aceștia, teleșcoala. 

„Niciodată și sub nicio împrejurare nu aș accepta ca, în Alba Iulia, reluarea activității didactice să se facă fără a lua în calcul absolut tot ce e necesar pentru a începe un nou an școlar în siguranță. Am avut o primă „lecție deschisă” cu directori de școli și grădinițe, cu șeful ISJ Alba și alți colegi din servicii publice, pentru a aduce în discuție toate observațiile și a acționa în logica contextului de epidemie.

Alba Iulia poate suporta un scenariu verde, cu elevii prezenți la ore, în majoritatea școlilor. Trecerea la 20 de elevi pe clasă este o formulă optimă în multe școli, iar acolo unde sunt prea mulți copii se va lua decizia de a introduce pentru o parte dintre elevi, pe perioade de două săptămâni, teleșcoala.

Identificăm spații suplimentare și încercăm suplimentarea personalului medical la unitățile școlare și grădinițele unde există deficit.

Am cerut tuturor managerilor din rețeaua școlară o atitudine activă și asumată, prin care să ni se solicite absolut orice e nevoie, de la măști, la dezinfectant sau spații suplimentare. Vrem să evităm risipa, dar fără a puncta lipsuri la vreun capitol. De asemnea, vom asigura teste suficiente în așa fel încât să putem testa oricât e nevoie.
Au fost aduse în discuție și alte probleme care necesită implicarea primăriei”, a transmis joi pe Facebook viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până DUMINICĂ: Caniculă, dar și câteva ploi, la munte. Prognoza meteo de weekend, 7-9 august

Publicat

meteo soare nori furtuna

Vremea va fi frumoasă și foarte caldă la sfârșitul acestei săptămâni, în județul Alba. Maximele vor fi de 31-32 de grade, în zonele mai joase.

Sunt posibile ploi sau furtuni la munte – zona Șugag. La Arieșeni sunt anunțate temperaturi de 23-25 de grade Celsius, iar la Oașa, de 18019 grade.

Vă prezentăm condiții meteo în localități din Alba, în perioada 7-9 august:

Vineri, 7 august

Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; aversă/furtună

Oaşa: minime de 13 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; nori și soare

Aiud: minime de 17 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 17 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 18 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; nori și soare

Cîmpeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; nori și soare

Arieşeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; nori și soare

Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; nori și soare

Sâmbătă, 8 august

Alba Iulia: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; nori și soare

Sebeș: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; nori și soare

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Oaşa: minime de 11 grade Celsius, maxime de 20 grade Celsius; nori și soare

Aiud: minime 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; nori și soare

Blaj: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; nori și soare

Ocna Mureş: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; nori și soare

Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; nori și soare

Abrud: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; nori și soare

Cîmpeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; nori și soare

Arieşeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; nori și soare

Cugir: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; nori și soare

Duminică, 9 august

Alba Iulia: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; parțial însorit

Șugag: minime de 12 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; posibil aversă/furtună

Oaşa: minime de 10 grade Celsius, maxime de 18 grade Celsius; predominant însorit

Aiud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit

Blaj: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit

Ocna Mureş: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 14 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; parțial însorit

Abrud: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 15 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; parțial însorit

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate