Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Experți din țară și din străinătate prezintă teme privind securitatea informatică, la conferința „Infosec UAB” de la Alba Iulia. Program

Publicat

GOPR1686La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a început vineri, 21 octombrie, conferința de securitate informatică „Infosec UAB”, ediția 2016. Timp de trei zile, experți în securitatea cibernetică din țară și din străinătate vor prezenta teme de securitate informatică, aspecte legate de vectorii de atac și măsurile necesare pentru prevenirea, stoparea și/sau limitarea consecințelor unei agresiuni asupra infrastructurilor informatice.

„A trecut așa de repede un an de zile și faptul că, iată, conferința are continuitate, anul acesta văd mai multe persoane în sală. E un lucru care nu face decât să mă buure. Spuneam colegilor că o primă conferință pe securitate am avut-o la noi în universitate cu mai bine de zece ani. (…) Faptul că această conferință continuă și acest subiect este unul extrem de interesant, și cred că dumneavoastră cunoașteți mai bine ca mine, sunt niște lucruri elementare pe care toată lumea ar trebui să le știe. (…) Conferința o văd mult mai bine organizată și cu o prezență mult mai mare decât anul trecut, spre să avem și o a treia ediție, și o a patra, nu se știe ce va fi și la un moment dat ce idei se prezintă la o asemenea conferință”, a spus rectorul UAB, Daniel Breaz.

YouTube video

Obiectivele conferinței sunt dezvoltarea culturii de securitate informatică, conștientizarea riscurilor și amenințărilor derivate din activitățile desfășurate în spațiul cibernetic precum și cunoașterea modului de prevenire și contracarare a acestora.

Conferința se adresează atât studenților cât și mediului de afaceri/instituțiilor publice. Se vor susține prezentări și workshop-uri pe teme de securitate informatică (atât offensive cât și defensive security). Se vor discuta aspecte legate de vectorii de atac și măsurile necesare pentru prevenirea, stoparea și/sau limitarea consecințelor unei agresiuni asupra infrastructurilor informatice.

La eveniment participă speakeri de la Cert-ro, SecureWorks, Fortinet, DEV51, Bit Sentinel și alți experți în securitatea cibernetică din țară și din străinătate.

„Dezvoltarea rapidă a tehnologiilor moderne de informații și comunicații a avut un impact major asupra ansamblului social, marcând adevărate mutații în filozofia de funcționare a economicului, politicului și culturalului, dar și asupra vieții de zi cu zi a individului. Practic, în prezent, accesul facil la tehnologia informației și comunicațiilor reprezintă una dintre premisele bunei funcționări a societății moderne.

Spațiul cibernetic se caracterizează prin lipsa frontierelor, dinamism și anonimat, generând deopotrivă oportunități de dezvoltare a societății informaționale bazate pe cunoaștere, dar și riscuri la adresa funcționării acesteia (la nivel individual, statal și chiar cu manifestare transfrontalieră).

Alături de beneficiile incontestabile pe care informatizarea le induce la nivelul societății moderne, aceasta introduce și vulnerabilități, astfel că asigurarea securității spațiului cibernetic trebuie să constituie o preocupare majoră a tuturor actorilor implicați, mai ales la nivel instituțional, unde se concentrează responsabilitatea elaborării și aplicării de politici coerente în domeniu.

România urmărește atât dezvoltarea unui mediu informațional dinamic bazat pe interoperabilitate și servicii specifice societății informaționale, cât și asigurarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor și a intereselor de securitate națională, într-un cadru legal adecvat. Din această perspectivă se resimte necesitatea dezvoltării culturii de securitate cibernetică a utilizatorilor sistemelor informatice și de comunicații, adesea insuficient informați în legătură cu potențialele riscuri, dar și cu soluțiile de contracarare a acestora”, au transmit organizatorii.

Program „Infosec UAB” 2016:

Vineri, 21 octombrie:

– 13:00-13:45 – Înregistrarea participanților Infosec UAB, Editia 2016

– 13:45-14:00 – Cuvânt de deschidere, prof. univ. dr. Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia

– 14:00-14:45 – Yuri Chemerkin

– 14:45-15:00 – Pauza de cafea

– 15:00-15:30 – Mihai Doboș (Fortinet)

– 15:30-16:00 – Cristian Pațachia-Sultănoiu (Orange)

– 16:00-16:30 – Pauza de cafea

– 16:30-17:00 – Cosmin Anghel (Secureworks)

– 17:00-17:30 – Irimia Suleapa (Dev51)

– 17:30-18:00 – Q-East

Sâmbătă, 22 octombrie

– 10:00-10:30 – Înregistrarea participanților, Infosec UAB, Ediția 2016

– 10:30-11:00 – Paul Tinichigiu

– 11:00-11:30 – Cert-Ro

– 11:30-12:00 – Anatol Prisacaru

– 12:00-12:30 – Pauza de cafea

– 12:30-13:00 – Melinte Tudor (student UAB)

– 13:00-13:00 – Alexandru George Andrei (Bit Sentinel)

– 13:30-14:00 – Întrebări și răspunsuri

Duminică, 23 octombrie

– 11:00-13:00 – Discuții libere cu speakerii, întrebări și răspunsuri

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax