Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO – VIDEO: „Feerie” de culori și muzică pe cerul Cetății Alba Carolina. Enigma Fireworks din Bulgaria a deschis „ SIMFONIA FOCULUI”

Publicat

YouTube video

Enigma Fireworks din Bulgaria a fost cea care a deschis prima ediție a Festivalului „Simfonia Focului” de la Alba Iulia. Spectacol de artificii, muzică și culoare pe cer, mai exact o „desfășuare de culoare și desen și în același timp de muzică”, a spus unul dintre jurații festivalului, soprana Felicia Filip. Albaiulienii şi vizitatorii oraşului au avut ocazia să vadă şi să evalueze spectacolul oferit de prima companie de artă pirotehnică din Bulgaria. În următoarele două zile alte două echipe, din Polonia și România se vor întrece în reprezentaţii impresionante pe cerul Cetăţii Alba Carolina. Jocul de artificii a durat 15 minute și a fost unul cu ritm datorită muzicii de pe fundal.

YouTube video

YouTube video

Vineri seara, începând cu ora 22.30 iubitorii de artă pirotehnică și nu numai au fost martorii unui spectacol impresionant de focuri de artificii realizate de o echipă profesionistă din Bulgaria.

Jocul de artificii s-a sincronizat cu muzică simfonică, dar și pop-rock. Pentru cei prezenți în Cetatea Alba Carolina spectacolul de pe cer a stârnit multe reacții, aplauze și totodată relaxare.

Compania Enigma Fireworks din Bulgaria are o experienţă de 21 de ani în domeniul profesional şi amator de produse pirotehnice. Re-exportă astfel de produse în 14 ţări. În urmă cu cinci ani, a intrat pe piaţa spectacolelor pirotehnice. A fost prezentă la evenimente în Rusia, Serbia, Slovenia, Ungaria, Macedonia, Kosovo, România, dar a colaborat şi pentru concerte Metallica, Guns N`Roses, J Lo.

Jurații, Felicia Filip-soprană, Cristian Mihăilescu-regizor, Adrian Dăian – ”Arme, explozivi și substanțe periculoase” – IPJ Alba și George Bălșan, reprezentat al Bergenbier sunt cei care vor evalua focurile de artificii pe baza a 4 criterii. Fiecare membru al juriului este specializat într-unul dintre criterii și pentru care a putut atribui maximum 40 de puncte, pentru restul putând acorda doar maximum de 20 de puncte și în total maximum de 100 de puncte.

1. Linia melodică și impactul emoționant al focului de artificii – specialist Felicia Filip

2. Sincronizare pe muzică și calitatea efectelor – specialist Cristian Mihăilescu

3. Tehnic – calitate, cantitate și diversitatea artificiilor – specialist Adrian Dăian

4. Imagine și culoare – specialist George Bălșan

La finalul spectacolului de artificii care a luminat cerul Cetății Alba Carolina, Felicia Filip a spus că „ a fost o simfonie, un început splendid și așteptăm cu interes și celelalte două seri care urmează. A avut muzică, a avut ritm, a avut imaginație. O desfășurare de culoare, desen și în același timp de muzică. A fost foarte frumos”.

Și publicul poate vota show-ul pirotehnic favorit timp de 30 de minute, între orele 22.45-23.15, după finalizarea fiecărui foc de artificii. Votul se va face prin SMS cu tarif normal la numărul de telefon: 0730 240 777. Sistemul va contoriza doar mesajele primite în intervalul de timp 22.45-23.15. Echipa favorită a publicului va primi premiul de popularitate.

Coloana sonoră a focurilor de artificii este difuzată inclusiv pe frecvența postului de radio local Atlas FM Alba Iulia – 99,7 FM, pentru ca persoanele care au vizibilitate spre focurile de artificii, dar nu se pot deplasa în Piața Cetății, să surprindă în ansamblu momentele.

Programul pentru următoarele două zile ale Festivalului „Simfonia Focului” este:

Sâmbătă, 26 iulie, ora 22,30 – RG Lider Bialystok din Polonia

Duminică, 27 iulie, ora 22,30 – Pyro Events Team din România

Citește și 25 – 27 iulie | WEEKEND plin în Cetatea Alba Carolina. SPECTACOL de ARTIFICII la ”Simfonia Focului” şi CONCERTE de Zilele Prieteniei

Evenimentul reprezintă, totodată, și etapa finală a unui concurs pirotehnic, în cadrul căruia din cele trei echipe va fi aleasă cea care a adus la Alba Iulia, cel mai impresionant spectacol. Aceasta va primi un premiu din partea juriului.

”Simfonia Focului” – Fireworks Festival este un concept unic în România, ce-și dorește să aducă în vizorul publicului una dintre cele mai spectaculoase arte ale planetei – arta pirotehnică de înaltă clasă. Și în următoarele două seri cerul Cetății Alba Carolina va fi luminat spectaculos de reprezentațiile de gală ale unora dintre cele mai importante companii de artă pirotehnică din Europa.

FOTO- VIDEO: Daniel BLOSS, Cristina NICOLA, Raul BACIU, Raul KNALL, Horațiu MUNTEAN

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax