Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Festivalul de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a debutat la Alba Iulia. Întâlnire între artiști și elevii de la Colegiul Național „Horea, Cloşca şi Crişan”

Publicat


IMG_7987Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a debutat vineri la Alba Iulia, iar prima întâlnire a din cadrul evenimentului a fost la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”. Organizatorii festivalului, o parte din juriu dar și invitați, precum Florin Săsărman și Mircea Bodolan, le-au povestit elevilor despre experiențele și întâlnirile lor cu muzica folk.

Alba Iulia este în aceste zile gazda unui eveniment devenit deja o tradiție. Iubitorii muzicii din România pot participa în acest weekend la Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”.

Pe lângă concursul care va începe vineri la ora 18.00, în program sunt incluse mai multe activități, prima din ele desfășurându-se alături de elevii albaiulieni, la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan”.

Au fost prezenți reprezentanţi ai organizatorilor: Daniela Floroian, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Vali Șerban, directorul artistic al festivalului, Mioara Pop, directorul Bibliotecii „Lucian Blaga” din Alba Iulia, o parte dintre membrii juriului – Daniel Avram, Marinela Popa și Silvan Stâncel, dar și doi invitați, muzicienii Florin Săsărman și Mircea Bodolan.

Cu această ocazie a fost prezentată cartea de interviuri scrisă de Vali Șerban și Dorin Săsărman, „Taifas cu Menestreli”. Volumul cuprinde peste 20 de interviuri cu artiști, precum: Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Zoia Alecu, Victor Socaciu, Ștefan Hrușcă, dar și mulți alții.

Invitații au vorbit despre experiențele lor muzicale, despre „Cenaclul Flacăra” și au răspuns la întrebările elevilor.

Silvan Stâncel a venit la conferință cu chitara sa de 15.000 de euro făcută special pentru el. Acesta i-a și invitat pe cei care știu să cânte chitară să încerce instrumentul.

Conferința a fost primul eveniment din cadrul Festivalului de Folk. În această seară vor intra în concurs o primă grupă de cinci folkiști, urmând ca sâmbătă să concureze alți cinci.

Concurenții are au trecut de preselecție și vor intra în concurs sunt:
Nicolae Boico – Poienile de Sus, jud. Maramureș. Piese: Adela (muzica/ Nicolae Boico, versuri/ Gheorghe Stetca), Pintea (muzica / Nicolae Boico, versuri/ populare din folclorul maramureșan)
Iulia Bădulescu – Pitești, jud. Argeș. Piese: Povestea Pantofilor (compoziție proprie), Joi (compoziție proprie)
Ana Maria Dumitru – București. Piese: Piața (muzica/ Ana Maria Dumitru, versuri/Jan Lulu Stern), Sonet (muzica/ Ana Maria Dumitru, versuri/Mihai Eminescu)
Șerban Florin Goșa – Alba Iulia. Piese: Rapsodii de vară (muzica / Șerban Goșa, versuri/George Topârceanu), La țară în țara mea (muzica/Șerban Goșa, versuri/ Șerban Goșa)
Vlad Ștefan Tivodar – București. Piese: Hai (muzica/ Ștefan Tivodar, versuri/ Ștefan Tivodar), Aș vrea (muzica/ ȘtefanTivodar, versuri/ Ștefan Tivodar)
Cristian Mihai – Tulcea. Piese: De sărbători (muzica/ Cristian Mihai, versuri/ Dinu Olărașu), Tărâmul Auriu (muzica/ Cristian Mihai, versuri/ Cristian Mihai)
Bianca Andreea Molnar – Zlatna judeţul Alba. Piese: Bogățiile sufletului meu (compoziție proprie), Oameni (compoziție proprie)
Diana Porca – Bistrița. Piese: Tu, toamă (muzică/Claudiu Copaciu, versuri/ Claudiu Copaciu), Nu mă lăsa să mă îndrăgostesc (muzică/Claudiu Copaciu, versuri/ Claudiu Copaciu)
Paul Adrian Tihan – Fălticeni. Piese: Poiana albastră (muzică/Paul Adrian Tihan, versuri/ Ovidiu Mihăilescu), Kamadeva (muzică/Paul Adrian Tihan, versuri/ Mihai Eminescu)
Trupa „Băieții de vis-a-vis”– Alba Iulia. Piese: Ce simplu mi-ar fi (muzică/ Snooker 6767, versuri, Adrian Păunescu), Români prin Europa (muzică/ Snooker 6767, versuri, Adrian Păunescu).

În acest an juriul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este format din: Florin Săsărman (cantautor), Marinela Popa (profesor de chitară la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba), Călin Bulac (profesor de muzică, director Radio Reîntregirea Alba Iulia), Claudiu Marean (profesor de chitară, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Daniel Avram (cantautor, profesor de chitară la Palatul Copiilor din Alba Iulia), Silvan Stâncel (cantautor, laureat al Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”). Preşedintele juriului este Mihai Cosmin Popescu – redactor la Radio România.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Vezi şi Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. PROGRAMUL

  

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cei mai buni sportivi și antrenori din Aiud, premiați de primărie. LISTA performerilor

Publicat

Sportivul anului la Aiud este Alexia Mărginean, de la Tenis Club Parc Aiud, antrenată de Gheorghe Radu. Sportivii Aiudului au fost premiați joi seara la a a IV-a ediție a Galei Sportului Aiudean. Au fost desemnați, de semenea, Ambasadorii Sportului Aiudean. Aceștia sunt: 1. Benjamin Adegbuyi 2. Bogdan Andone 3. Cordea Andrei 4. Dâlbea Răzvan […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, prinsă în flagrant de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus. Mita ar fi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Eleva de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia și mama ei NU au coronavirus. Detalii de la DSP

Publicat

Rezultate oficiale în cazul elevei de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia și al mamei ei, plasate în carantină joi seara la Secția de Boli Infecțioase. Rezultatele probelor au fost negative pentru COVID 19, potrivit DSP Alba. ”Rezultat negativ pentru persoanele transferate aseară din autoizolare la secția derma/infecțioase a SJU Alba Iulia. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ilie Narița, fost procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, s-a pensionat

Publicat

ilie narita

Ilie Narița, fost procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, s-a pensionat. Decizia a fost semnată de președintele Klaus Iohannis și este valabilă din 1 martie. Potrivit Administrației Prezidențiale, este vorba despre ”decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate