Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Festivalul de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a debutat la Alba Iulia. Întâlnire între artiști și elevii de la Colegiul Național „Horea, Cloşca şi Crişan”

Publicat


IMG_7987Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a debutat vineri la Alba Iulia, iar prima întâlnire a din cadrul evenimentului a fost la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”. Organizatorii festivalului, o parte din juriu dar și invitați, precum Florin Săsărman și Mircea Bodolan, le-au povestit elevilor despre experiențele și întâlnirile lor cu muzica folk.

Alba Iulia este în aceste zile gazda unui eveniment devenit deja o tradiție. Iubitorii muzicii din România pot participa în acest weekend la Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”.

Pe lângă concursul care va începe vineri la ora 18.00, în program sunt incluse mai multe activități, prima din ele desfășurându-se alături de elevii albaiulieni, la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan”.

Au fost prezenți reprezentanţi ai organizatorilor: Daniela Floroian, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Vali Șerban, directorul artistic al festivalului, Mioara Pop, directorul Bibliotecii „Lucian Blaga” din Alba Iulia, o parte dintre membrii juriului – Daniel Avram, Marinela Popa și Silvan Stâncel, dar și doi invitați, muzicienii Florin Săsărman și Mircea Bodolan.

Cu această ocazie a fost prezentată cartea de interviuri scrisă de Vali Șerban și Dorin Săsărman, „Taifas cu Menestreli”. Volumul cuprinde peste 20 de interviuri cu artiști, precum: Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Zoia Alecu, Victor Socaciu, Ștefan Hrușcă, dar și mulți alții.

Invitații au vorbit despre experiențele lor muzicale, despre „Cenaclul Flacăra” și au răspuns la întrebările elevilor.

Silvan Stâncel a venit la conferință cu chitara sa de 15.000 de euro făcută special pentru el. Acesta i-a și invitat pe cei care știu să cânte chitară să încerce instrumentul.

Conferința a fost primul eveniment din cadrul Festivalului de Folk. În această seară vor intra în concurs o primă grupă de cinci folkiști, urmând ca sâmbătă să concureze alți cinci.

Concurenții are au trecut de preselecție și vor intra în concurs sunt:
Nicolae Boico – Poienile de Sus, jud. Maramureș. Piese: Adela (muzica/ Nicolae Boico, versuri/ Gheorghe Stetca), Pintea (muzica / Nicolae Boico, versuri/ populare din folclorul maramureșan)
Iulia Bădulescu – Pitești, jud. Argeș. Piese: Povestea Pantofilor (compoziție proprie), Joi (compoziție proprie)
Ana Maria Dumitru – București. Piese: Piața (muzica/ Ana Maria Dumitru, versuri/Jan Lulu Stern), Sonet (muzica/ Ana Maria Dumitru, versuri/Mihai Eminescu)
Șerban Florin Goșa – Alba Iulia. Piese: Rapsodii de vară (muzica / Șerban Goșa, versuri/George Topârceanu), La țară în țara mea (muzica/Șerban Goșa, versuri/ Șerban Goșa)
Vlad Ștefan Tivodar – București. Piese: Hai (muzica/ Ștefan Tivodar, versuri/ Ștefan Tivodar), Aș vrea (muzica/ ȘtefanTivodar, versuri/ Ștefan Tivodar)
Cristian Mihai – Tulcea. Piese: De sărbători (muzica/ Cristian Mihai, versuri/ Dinu Olărașu), Tărâmul Auriu (muzica/ Cristian Mihai, versuri/ Cristian Mihai)
Bianca Andreea Molnar – Zlatna judeţul Alba. Piese: Bogățiile sufletului meu (compoziție proprie), Oameni (compoziție proprie)
Diana Porca – Bistrița. Piese: Tu, toamă (muzică/Claudiu Copaciu, versuri/ Claudiu Copaciu), Nu mă lăsa să mă îndrăgostesc (muzică/Claudiu Copaciu, versuri/ Claudiu Copaciu)
Paul Adrian Tihan – Fălticeni. Piese: Poiana albastră (muzică/Paul Adrian Tihan, versuri/ Ovidiu Mihăilescu), Kamadeva (muzică/Paul Adrian Tihan, versuri/ Mihai Eminescu)
Trupa „Băieții de vis-a-vis”– Alba Iulia. Piese: Ce simplu mi-ar fi (muzică/ Snooker 6767, versuri, Adrian Păunescu), Români prin Europa (muzică/ Snooker 6767, versuri, Adrian Păunescu).

În acest an juriul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este format din: Florin Săsărman (cantautor), Marinela Popa (profesor de chitară la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba), Călin Bulac (profesor de muzică, director Radio Reîntregirea Alba Iulia), Claudiu Marean (profesor de chitară, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Daniel Avram (cantautor, profesor de chitară la Palatul Copiilor din Alba Iulia), Silvan Stâncel (cantautor, laureat al Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”). Preşedintele juriului este Mihai Cosmin Popescu – redactor la Radio România.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Vezi şi Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. PROGRAMUL

  

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Strat de zăpadă de 22 de centimetri la Bâlea Lac. Imagini superbe oferite LIVE de camerele de supraveghere

Publicat

Cel mai mare strat de zăpadă din ţară, de 22 de centimetri, a fost măsurat vineri dimineaţa, la staţia meteo de la Bâlea Lac, situată la peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraş, potrivit hărţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Meteorologii de la Sibiu confirmă că, la Bâlea Lac, zăpada măsoară 22 de centimetri […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Polițista implicată în scandalul dintr-un club din Alba Iulia, cercetată de șefi. Este angajată a unei structuri secrete a MAI

Publicat

Polițista implicată în scandalul dintr-un club din Alba Iulia este și ea cercetată de superiori, după apariția în spațiul public a unor filmări cu altercația dintre aceasta și un membru al lumii interlope locale. Aceasta lucrează la o structură secretă a MAI, cel mai probabil la Direcția de Operațiuni Speciale.  Pe filmare se observă cum […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Primul român de pe glob care a votat în turul II al alegerilor prezidențiale. Mesajul lui pentru toți românii

Publicat

Ioan Macaveiu este primul român care a votat pentru turul II al alegerilor prezidențiale. El s-a prezentat la secția de votare de la Consulatul României din Auckland, Noua Zeelandă, împreună cu soția sa, care a fost primul votant la turul I. Tânărul român a făcut un apel la unitate națională și i-a îndemnat pe cei […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

Bosch Blaj, oportunităţi de dezvoltare profesională. Ciprian Arsene: ”Dintotdeauna am fost un om căruia i-au plăcut provocările”

Publicat

Ciprian Arsene (Coordonator Departament Logistică – Transporturi Bosch Blaj): ”Dintotdeauna am fost un om căruia i-au plăcut provocările şi proiectele noi” Recent, fabrica Bosch Automotive din Blaj şi-a relocat depozitul într-un nou centru logistic cu o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi. Zilnic, din fabrica din Blaj sunt transportate peste 200 000  de piese. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate