Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VINERI: Începe Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. PROGRAMUL

Publicat

afis folk Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” transformă Alba Iulia în capitala muzicii folk din România. Artişti cunoscuţi, dar şi tineri interpreţi îndrăgostiţi de acest gen muzical urcă pe scena festivalului într-un regal de muzică bună. Timp de trei zile, în perioada 20 – 22 noiembrie, iubitorii muzicii folk îi vor putea asculta şi aplauda la Alba Iulia pe Mircea Vintilă, Zoia Alecu, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Ducu Berţi sau Maria Gheorghiu. Festivalul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Citeşte şi 20-22 noiembrie: Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” 2015 la Alba Iulia. Recitaluri și PROGRAM

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” debutează vineri, 20 noiembrie, prima zi fiind zi de concurs pentru cei 10 tineri concurenţi care au trecut în acest an de preselecţii. Nu vor lipsi nici lansările şi prezentările de carte sau albume, iar seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Laura Todică (laureată ediţia 2014 a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”), Adrian Ivaniţchi, Cătălin Condurache & Sandy Deac, Mircea Bodolan, Zoia Alecu şi Mircea Baniciu.

Sâmbătă, 21 noiembrie, continuă competiţia muzicală dintre tinerii interpreţi, vor avea loc alte lansări şi prezentări de cărţi şi albume, iar seara se va încheia cu recitaluri susţinute de Silvan Stâncel, Dan Vană, Florin Săsărman &Alexandru Filip, Cristian Buică, Poesis şi Vasile Şeicaru.

Ziua de duminică, 22 noiembrie, va fi la fel de plină în evenimente, iar seara este dedicată celor mai buni tineri interpreţi care vor evolua, începând cu ora 18,00, în Gala Laureaţilor, iar de la ora 19,00 vor susţine recitaluri Daniel Avram & Şcoala de folk, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Adrian Sărmăşan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” cuprinde în fiecare zi de la ora 11,00 „Cafeaua cu folk” – momente dedicate presei şi iubitorilor de muzică folk în care se vor putea întâlni cu interpreţii veniţi la festival, vor putea schimba impresii şi vor primi autografe. Vineri, „cafeaua cu folk” are loc la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, iar sâmbătă şi duminică în sala de protocol a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

„Mă bucur să fim împreună la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului de muzică folk „Ziua de mâine”, continuând, astfel, o manifestare culturală de elită ce a transformat Alba Iulia în fiecare an, pentru trei zile de toamnă, în capitala muzicii folk din România şi a impus judeţul Alba în avangarda culturii muzicale naţionale. Şi în acest an nume sonore ale scenei româneşti vă vor încânta, în cadrul unui regal al muzicii folk de calitate, evenimentul fiind şi de această dată întregit de lansări de carte şi de albume de cea mai bună calitate dar şi de concursul menit să ajute debutul unor tineri îndrăgostiţi de folk şi aflaţi la început de carieră artistică. Sunt convins că vă veţi bucura de buna organizare a evenimentului ca şi de recitalurile de excepţie, rămânând acelaşi public de calitate ce a prefigurat longevitatea acestui festival, încă de la prima sa ediţie”, spune Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

„Festivalul de muzică folk „Ziua de Mâine” îşi deschide porţile pentru iubitorii muzicii de gen, în acest an, pentru a XI-a oară. Ne dorim şi de data aceasta, ca şi în cadrul celorlalte evenimente de înaltă clasă – Festivalul AlbaJazz, Festivalul cetăţilor Dacice, Târgul de Fete de pe Muntele Găina şi Târgul de Turism Rural de la Albac, toate mărci înregistrate ale Consiliului Judeţean Alba organizate în acest an prin intermediul Centrului de Cultură Augustin Bena Alba – să aducem în faţa dumneavoastră tot ce este mai bun în muzica folk românească astfel încât cele trei zile de festival să continue o frumoasă poveste începută la Alba Iulia în urmă cu unsprezece ani”, a declarat Daniela Floroian, manager al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Festivalul-Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Program Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua De Mâine”

20-22 noiembrie 2015, Alba Iulia, ediţia a XI-a

Vineri, 20 noiembrie

Ora 11.00 – Cafeaua cu folk, Colegiul Naţional ,,Horea, Cloşca şi Crişan”

– conferinţă de presă; întâlnirea artiştilor cu elevii colegiului

– prezentarea cărţii “Taifas cu menestral”, autori: Florin Săsărman şi Vali Şerban

Ora 17.30 – Prezentări de cărţi şi albume, Casei de Cultură a Sindicatelor, foaier

Ora 18,00 – Concurs, Casa de Cultură a Sindicatelor

Ora 19.00 – Recitaluri, Casa de Cultură a Sindicatelor

Laura Todică, laureată ediţia 2014

Adrian Ivaniţchi

Cătălin Condurache & Sandy Deac

Mircea Bodolan

Zoia Alecu

Mircea Baniciu

Sâmbătă, 21 noiembrie

Ora 11.00 – Cafeaua cu folk, Casa de Cultură a Sindicatelor, sala de protocol

– conferinţă de presă

– prezentarea cărţilor “Destine cu har” şi “Sărutul femeii poem”, autor Clara Mărgineanu

Ora 17.30 – Prezentări de cărţi şi albume, foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor

Ora 18, 00 – Concurs, Casa de Cultură a Sindicatelor

Ora 19.00 – Recitaluri, Casa de Cultură a Sindicatelor

Silvan Stâncel

Dan Vană

Florin Săsărman &Alexandru Filip

Cristian Buică

Poesis

Vasile Şeicaru

Duminică, 22 noiembrie

Ora 11.00 – Cafeaua cu folk, Casa de Cultură a Sindicatelor

– conferinţă de presă

– prezentarea albumului “Lasă tot” şi a cărţii “Raiul lupilor îngeri”, autor Adrian Sărmăşan

Ora 17.30 – Prezentări de cărţi şi albume, foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor

Ora 18,00 – Gala Laureaţilor, Casa de Cultură a Sindicatelor

Ora 19.00 – Recitaluri, Casa de Cultură a Sindicatelor

Daniel Avram & Şcoala de folk

Vali Şerban & Ziua de Mâine

Adrian Sărmăşan

Maria Gheorghiu

Mircea Vintilă

Ducu Bertzi & Friends

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax