Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Festivitatea de deschidere a anului universitar la UAB. 15 studenți de nota 10 au fost premiați de primarul Mircea Hava

Publicat

YouTube video

Începând de luni, cei peste 4.000 de studenți ai Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia vor începe cursurile. Festivitatea de deschidere a noului an universitar a avut loc, duminică, la Casa de Cultură a Studenților. Pe lângă rectorul Daniel Breaz, la eveniment au participat ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, reprezentanți ai administrației locale și județene, o parte a deputaților de Alba, cadre didactice și nu în ultimul rând studenții.

 Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia a găzduit, duminică, festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea „1 Decembrie 1918” . Pe lângă tinerii boboci care vor trece, luni, pragul unității de învățământ, la eveniment au fost prezenți și rectorul Universității „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Câmpeanu, președintele Senatului UAB, Nicolae Todea, reprezentantul Senatului de Onoare al UAB, Cristian Covaciu, vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman și administratorul judeţului Alba, Sorin Bumb.

Cel care le-a adresat primele cuvinte de bun venit noilor studenți a fost rectorul Daniel Breaz, care a și prezentat cu această ocazie o situație a numărului de studenți care vor intra pentru prima dată în universitatea albaiuliană sau care vor reîncepe cursurile.

Potrivit acestuia, pentru anul 2013-2014, UAB se bucură de un număr de aproximativ 4.200 de cursanți la toate domeniile de învățământ, iar din aceștia 1.600 sunt boboci și 50 sunt străini.

„În două sesiuni de admitere, universitatea a reușit să strângă, pentru a oferi educație, un număr de aproximativ 1.600 de tineri la toate programele de studiu. Tot în acest an au terminat cursurile un număr mai mic, aproximativ 1.500 de studenți atât la programele de licență, cât și la masterat. Și iată ce spunem, începem să creștem, cu un plus de 100 de studenți”, a declarat rectorul.

Unul dintre invitații special la eveniment a fost ministrul delegat Mihnea Costoiu, care de asemenea le-a urat bun venit celor mai noi studenți și mult succes studenților cu ceva mai multă experiență.

„Este momentul în care fiecare universitate își deschide porțile pentru a întâmpina cei mai noi membri ai comunității, studenții, proaspeții studenți, dar mai ales pentru a continua prestigioasa misiune de a modela viitorul societății de mâine”, a declarat ministrul Costoiu.

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, a profitat de prezența ministrului pentru a-i face cunoscute anumite probleme cu care se confruntă județul Alba, printre care lipsa unei săli polivalente și a unui bazin olimpic. De asemenea, a precizat că există o reală problemă în ceea ce privește accederea în sistemul public a studenților după terminarea facultății și este necesară o schimbare a legislației în acest sens.

Urări de bun venit și de încurajare pentru cei mai tineri dintre studenți au fost adresate și de primarul Mircea Hava, care a profitat de ocazie pentru a-i pe cei de nota 10.

„Este o zi deosebită, pentru că este duminică și pentru că acest moment se întâmplă în fiecare an și este dedicat celor care de mâine vor merge la școală”, a precizat Mircea Hava.

Primarul a ținut să facă publice numele celor 15 studenți de nota 10: Iuliana Totoianu, Claudia Dinga, Mirela Nicu, Roxana Truță, Maria Cisteian, Mihaela Toader, Ioana Olariu, Ioana Cîmpean, Bianca Gavria, Ghimn Ildiko, Ana Maria Motora, Olivia Bulbuc, Vasile Andrei Motora, Lucian Trifa, Ioan Vasile.

Studenții vor intra de luni la cursuri, iar în prima zi vor primi orarul și își vor cunoaște noii profesori.

Vezi când sunt sesiunile de examene, vacanţele și restanțele din anul universitar 2013-2014, la UAB.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax